Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbooom

Czy jako kierowca w widocznej ciąży muszę mieć zaświadczenie czy poprosu widać??

Polecane posty

Gość balbooom

Ktoś wie jak to jest? Chodzi oczywiście o jazdę bez pasów /Gdy jadę dalej zawsze zapinam ale czasem do sklepu po większe zakupy to zawsze sobie podjadę samochodzikiem - ostatnio sobie tam panowie stoją a ja siezastanawiam czy potrzebuję zaświadczenia że jestem w ciaży czy poprostu widoczna ciąża wystarczy?

ja tam wolę się zawsze zapinać mimo że brzuch jest spory. Niezapięte pasy są bardziej niebezpieczne niż prawidłowo zapięte. Odległość na jaką jedziesz nie ma znaczenia wypadek może się zdarzyć wszędzie. Odpukać. Wolę uważąć na zimne.

Gość SanSan
widoczna ciaza wystarczy :) nie musisz nic mowic przy konroli, policjanci sami zauwaza ;) przy wczesnej potrzedne jest zaswiadczenie od gina

Gość balbooom
Oczywiscie - zapinam pasy, tylko czasem na kawałek drogi, wiecie jak to jest ;)

Gość ponad.....
prawie połowa wypadków zdarza się właśnie na krótkich odcinkach zobacz sobie statystyki najwięcej kolizji jest w drodze do sklepu szkoły pracy ......przeciez to tylko kawałek:( Ja jestem zdania że w razie wypadku mojemu dzidzusiowi mniej zaszkodzi szarpniecie pasem niż jak wylecimy razem przez przednią szybę....To chyba tyle więc wydaje mi się że warto zapinać pasy ZAWSZE!!

tez zapinam, zawsze , a za miesiąc powinnam rodzic :) w widocznej ciąży nie trzeba zaświadzceń

Gość e45tg5
a ja troszkę odbiegne od tematu: do ktorego miesiacas ciazy mozna prowadzic samochod?

Gość tatatata
ja jestem w 17tyg i nie zapinamm pasow bo mnie uwieraja!

Czytałam, że do 7 mozna prowadzić samochód, ale ja prowadzilam do ostatniego dnia. Rekordem jest moja kuzynka, która sama prowadziła jadąc na porodowkę. :o Pasy jednak powinno się zapinać zawsze. Kiedyś panowała teoria, że kobiety w ciąży nie muszą, dziś odchodzi się już od tego.