Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsza siostraa

ile miałyście lat, gdy zaczęłyście brać tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość starsza siostraa

Zauważyłam u siostry tabletki anty.Zdziwiłam sie. Bo jest młoda to raz, bo nie ma obecnie tego chłopaka to dwa... co o tym myśleć?

moze ze wzgledu na problemy z cera... a moze ma chlopaka tylko to ukrywa..? ja zaczelam brac tabletki anty jak mialam niecale 17 lat

Gość naturalnie naturalna
nie koniecznie trzeba wspolzyc, aby brac ja biore ponad rok, a nie wspolzylam jeszcze. pomagaja przetrwac okres, wyregulowaly, i bolu nie ma takiego jak byl(co miesiac na pogotowiu pod morfinka) moze porozmawiaj z Nia?

Gość starsza siostraa
ona ma 17..ja mam 22... zdziwilam sie, bo dosc wczesnie... aha i zeby nie bylo, sama bralam kiedys tabletki...

Gość e57b4wj8n5
Ja zaczełam brać w wieku 15 lat,bo miałam problemy hormonalne (bardzo nieregularny okres) i trądzik(a byłam dziewicą)biorę już 6 lat i wszystko ładnie sie unormowało :)

Gość starsza siostraa
wiem bardzo dobrze w jakich innych celach bierze sie tabletki. jednak nie adze by brala w tych innych celach.

Gość ja 17 a wiem ze biora i
wczesniej. twoja siostra jest juz kobieta..czas se chyba przyzwyczajic

mialam 20 lat i bralam je zgodnie z glownym przeznaczeniem :-P nie oceniaj pochopnie - moze leczy tradzik, zespol policystycznych jajnikow, bolesne miesiaczki albo cos jeszcze innego, mozesz zapytac jesli macie dobry kontakt - w koncu to siostra

starsza siostro-nie tragizuj!! moze tak jak inni pisza na problemy z cera i nieregularna i bardzo bolesna menstruacja. A nawet jak do innych celow: to chyba lepiej zeby brala niz gdybys zostala teraz ciocia, prawda? ja jak mialam 18lat zaczelam....

Gość starsza siostraa
aniuszka.... - nie tragizuje wiem, ze bierze te tabletki w celu zabezpieczenia sie. Tylko zastanawiam sie ze raz czy nie za wcześnie ( zarówno na sex jak i na tabletki)...no i z kim ona sypia koro bierze?

Gość sisisiii
ja mialam 19 lat, bralam prawie 3 lata, odstawilam i teraz znowu zaczynam brac, po 3latach przerwy :)

Gość szansonisstka
mnie tylkon dziwi jedno. również mam siostrę o 5 lat młodszą, gdyby brała tabletki wiedziałam dlaczego, jak i po co. a jaki ty masz kontakt z siostrą, że zastanawiasz się tu na forum zamiast się po prostu zapytać. siostra jest z reguły najlepsza przyjaciółką. chyba gdzieś się zagubiłaś po drodze, może poświęcałaś jej za mało uwagi, nie wiem, nie mnie to oceniać, ale ja jako starsza siostra jestem zdziwiona tym, ze są miedzy wami tajemnice.

no jak z kim sypia? pewnie z jakims facetem :-) wyluzuj - 17 lat to teraz normalny wiek i na wspolzycie i na tabsy, w drugiej klasie liceum (chyba dobrze licze?) to juz wiekszosc dziewczyn z kims sypialo, a szkola nalezala do prestizowych wiec wszystko w normie, ciesz sie, ze sie zabezpiecza a nie bez glowy szaleje, przynajmniej placzu i awantury z rodzicami nie bedzie

Gość ja mam male pytanie
ja zaczelam brc tabletki ja skonczylam 25 lat.

oj to faktycznie jest młoda... jeśli ma miesiączkę mniej niz pieć lat to powinna wiedzieć że dłuższe stosowanie tabletek anty może bardzo niekorzystnie wpłynąć na jej zdrowie...

Gość Laliitaa
jak milam 22 zaczelam brac, wczesniej dlugo musialm chodzic od lekarza do lekarza zeby mi przepisal tabsy. mialam nieregularny okres od27dni do ok55 trwal cykl podejrzewano tez pco, mialm wlosy na brodzie takie meskie i lekarz nie chcial mi ich przepisac. teraz juz jest wszytko ok tabsy biore dalej:)

marylou to Cię tak cieszy? że zostałaś pozbawiona możliwości kolejnej ciążY? sorry, że pytam, ale zaskocyzłaś mnie...

Gość Magdziulkaaaa
a przy jakich np schorzeniach nie można brać tabletek anty...? (nawet tych nieginekologicznych?)