Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgosia_29

hiv

Polecane posty

Gość małgosia_29

Dziewczyny wpadłam w jakąś dziwną obsesję dotyczącą hiv. Otóż jestem obecnie mężatką. Dzidziuś narazie nie śpieszy się na świat, ale staramy sie o niego. Ostatnio koleżanka powiedział, że robiła test na hiv(bo jest w ciąży i to badanie obowiązkowe). Wyszedłl jej wynik ujemny. Ale ja tak zaczęłam myśleć czy może ja sie kiedyś zaraziła. Przed mężem miałam 2 facetów, ale to były znajomości bez srtosunku ze sperma w środku. Raczej chodzi o seks oralny. Ale bez wytrsyku. Nie pytałam się ich, jakie mieli partnerki przedemną. To byli normalni faceci, nie brali narkotyków, nie spali z każdą dziewczyną która poznali. Ale jedak gdzieś mam jakiś lęk.Acha z jednym stosowałam stosunek przerywany. Jak myślicie, czy istnieje duże prawdopodobieństwo że mieli hiv i że ja się zaraziła. Na badanie nie mogę teraz iść, bo mieszkam na wsi, więc badanie będe miała dopiero jak zajdę w ciąże. Jak nie zgłupieć do tego czasu?

Co do prawdopodobieństwa nosicielstwa Hiv wśród Twoich byłych partnerów ciężko mi się wypowiadać... Niestety - zakażenie to jest częstsze, niż nam się wszystkim wydaje, nawet wśró tzw\"normalnych\" ludzi :( Moja rada - idź oddać krew honorowo. Tam zrobią badania i jakby coś było nie tak, zawiadomią Cię. A jeśli wszystko będzie w porządku, w co wierzę i czego Ci serdecznie życzę - Twoja krew pomoże innym. Pozdrawiam.

Gość informacja
badanie na hiv w ciązy nie jest w Polsce obowiazkowe!!! Więc nikt Cię na nie nie skieruje jak bedziesz w ciązy zrobisz sobie sama jak zechcesz. Ja obecnie jestm w ciązy i schizowałam się tak jak ty, ale zrobiłam badanie i jest ok czego zycze i tobie

a ja zwyczajnie poprosiłam mojego gina o skierowanie na takie badanie i dał mi je bez niczego. Chciałam mieć 100% pewności, że jestem zdrowa, choć w zasadzie nie miałam się czego obawiać...poza moim mężem nie miałam nikogo, no ale mąż wcześniej tak, więc się przebadałam.wszystko oki:) Tobie też lekarz ginekolog da takie skierowanie jeśli tylko o nie poprosisz. Prawdopodobieństwo jest nikłe, ale tak profilaktyczne warto sprawdzić.

Ja tez zrobiłam badanie na hiv na początku ciąży, z własnej inicjatywy, lekarz podczas wizyty nawet o nim nie wspomniał. Jeśli mieszkasz na wsi, to rzeczywiście możesz miec z tym kłopot, ale przecież masz jakies miasto gdzieś obok siebie, sprawdź w internecie, gdzie jest najbliższy punkt konsultacyjny - tam możesz zrobic badanie bezpłatnie i anonimowo, na wynik czekasz 2-3 dni. Wydawałoby się, że w sumie nie ma powodów do paniki, ale ja wolałam miec pewność.