Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katkusa

Wskazania do przeprowadzenia cc

Polecane posty

Gość katkusa

Kobitki wiecie może w jakich sytuacjach cc jest zalecane bądż nakazane? Chodzi mi o sytuacje, które nie wynikają już tuż przed porodem, ale są znane np na początku ciąży lub nawet jeszcze przed nią. Będę wdzięczna za informacje :)

Gość SanSan
duza wada wzroku, poprzednia cc - ale to nie zawsze jakies wady dziecka, uniemozliwiajace przyjscie na swiat drogami rodnymi

Duża waga dziecka, łożysko przodujące, położenie miednicowe płodu, nieprawidłowa budowa miednicy, uszkodzenia wzroku, silna astma, wady płodu, zakażenia dróg rodnych matki, kolejny poród po cc po stosunkowo krótkim czasie od poprzedniego, i mnóstwo innych ale więcej mi w tej chwili więcej do głowy nie przychodzi...

San San duza wada wzroku nie jest wskazaniem do cc. Wskazaniem jest ryzyko odklejenia siatkowki. U mnie wlasnie takie ryzyko bylo w jednym oku i mialam cc. Poza tym mialam cukrzyce ciazowa. I gin mi powiedzial, ze to rowniez moze byc wskazaniem

Mysz_ko rozmiwaiałm z rehabilitantką, napoisałam Ci na Twoim topiku o foteliku co mi powiedziała, nie wiem czy czytałaś.

slonko kurcze nie moge znalezc juz mojego topiku :( mozesz mi kochana tutaj napisac jeszcze po krotce? narazie zostajemy przy tym :( ale musze juz na jakis zmienic

Gość zrobie ci cesarke jestli
jak ktos wyzej napisal..masz duza wade wzroku.. masz nadcisnienie chore serce nerki... i inne narzady... rowniez jesli jestes drobna kobieta i twoja miednica itd sie dopwoiednio nie rozrosna... no oczywiscie jak sie dzidzia zle ulozy:) ale teraz podobno tez robia na zyczenie !!

Katkusa, przepraszam, że Ci się w topik wcinam...i trochę zejdę z tematu. No więc nie powinno dziecko jeździć przodem do ok. 9 m-ca, a przynajmniej do czasu kiedy pewnie siedzi bez podpierania się, no i nie chcę Cię niepokoić ale nie podobała jej się waga Twojego synka...pytała czy miał robiony cukier? Wyczytałam właśnie że miałąś cukrzycę ciążową, może on z tego taki duży ale rozumiem, że pediatra nie ma zastrzeżeń? i jak miałaś cukrzycę to ktoś u niego to sprawdził, bo ja też miałam i Alkę przebadali pod tym kątem.

slonko dziekuje kochana! co do wagi to jest pod kontrola pediatry. I mial badany cukier. Na szczescie wszystko jest ok. Ja mialam cukrzyce ciazowa ale u mnie juz tez ok.

Gość katkusa
Ne ma sprawy :) Dzięki za wszystkie odpowiedzi - mnie zastanawia zwłaszcza ta wada wzroku, co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, muszę dopytać moją gin i okulistę, mam dużą wadę wzroku + astygmatyzm - nie wiem czy to może być wskazanie