Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zyc

z narkomanem

Polecane posty

Gość jak zyc

nie wiem nawet co mam napisac, moj facet w sumie nie znamy sie długo, ale cos tam kęcimy bierze speedy, a teraz juz nawet cos dozylnie? co ja mam robic

Gość jak zyc
nikt nie napisze? nie znam sie na tym, nie mam pojecia o narkotykach, prosze powiedzcie cos na ten temat

Skoro prosisz...Nie da się żyć z narkomanem, a wiem to nie z własnej relacji ale z książek, które warto przeczytać 🖐️

Gość jak zyc
ale czy uda sie go z tego wyciągnac? co to jest speed? czy dozylnie tez mozna go brac?

moze sprobuj z nim pogadac.. jesli jest uzalezniony, to powinien sie leczyc..ale sam musi zdecydowac o tym czy tego chce.. Twoja rola, bedzie go wspierac i byc przy nim.. trudne i wymaga duzej ilosci poswiecen, ale czasem warto. powodzenia :)

Gość jak zyc
serio mówiesz ze mozna go wyciągnąc i ze warto? ale mnie podniosłas/słes na duchu. dzia

Gość poświeciłam sie
mi sie udało ...wyciagnąc mojego faceta z tego ...to nic ze nie mal siła go zamkneli w osrodu na jakis czas ale tam "na trzezwo " zrozumial z tym zrobic ....jak wyszedł to go pilnowałam i wspieralam .....bylam z nim 24 h ogladalam rece(bo pod sam koniec wstrzykiwał sobie) robilam testy zagladala ma w oczy...to mam do tej pory ;) ale jest czysty i mi dziekuje ....za to ze mu pomogłam wyjsc z gówna .....nie jest łatwo ale postaraj sie ....jak chcesz cos wiedziec to pytaj przechodzilam przez to 2 lata .....

przede wszystkim on sam musi sie z tego wyciagnac.. a czy warto? to przeciez czlowiek, ktoremu trzeba pomoc, nie znaczy to oczywiscie, ze musisz mu zycie poswiecic, jemu i jego uzaleznieniu.. ale jesli zdecyduje sie na leczenie i bedzie potrzebowal Twojego wsparcia.. powiem Ci taka historie: chlopak okolo 23 lat. narkoman, twarde dragi - m.in. heroina.. wszyscy polozyli juz na nim lache, tylko nie matka i jego kolezanka. Byly zawsze kiedy tylko ich potrzebowal.. Po 2 latach cpania postanawia sie leczyc. Laduje w monarze, spedza tam 3 dlugie lata.. okupione wielkim lekiem i walka o kazdy \"normalny\" dzien. Udaje mu sie - jest czysty. Zostaje tam jako terapeuta i przez kolejny rok pomaga takim jak on sam byl. Teraz pracuje w banku i studiuje.. Zyje, juz czysty, ale zawsze z ryzykim, zawsze w niepewnosci, czy sie uda..?

Gość olabogaa
ja bylam z kims kto nie cpal juz od dawna ale co jakis czas mial tzw " nawroty " i robil wtedy straszne rzeczy , jak by mial jakas schizofrenie :O to bylo okropne , klamal , krecil , zdradzal , jak by nie mial kontaktu z rzeczywistoscia , byl jak male dziecko .. Nie polecam bycia z narkomanem , to jest codzienna walka o taka osobe i bardzo wyczerpuje psychicznie a co najgorsze jesli dana osoba nie chce zerwac z prochami to na nic sie zda Twoja chec :O

Gość jak zyc
powiedz mi co twój brał? mój bierze speedy kilka lat, miał juz jeden zawał, teraz ponoc dożyklnie zaczął. Najgorsze jest to,ze on ma tkai charakter ze nie pójdzie sie lesczyc, bo facetowi nie wypada, rozumiesz.

Gość jak zyc
poswieciłam sie opowiedz mi

Gość poświeciłam sie
gorsze rzeczy brał ....heroine nie wiem czy wiesz .....co sie dzieje z takimi co cpaja heroine...? i wszystkie inne narkotyki tez w miedzy czasie:( to on musi długo cpac skoro mial juz zawal ? albo za duzo bierze ...dlatego do tego doszło.... rozumiem ze sam nie pojdzie ale jak go sad wysle i policja zabierze to nic nie zrobi ...chyba ze ucieknie jak mu sie uda i jak bedzie chcial bo jak sobie wszystko przemyli na trzezwo to moze sam bedzie chcaial sie leczyć

Gość poświeciłam sie
a ile jestescie ze sobą ...ile macie lat?

Gość jak zyc
w sumie kręcimy cos tam, tak od 4 miechów, wczesniej bylismy ze soba pare miesięcy, ale póxniej sie rozstalismy. on ma 27 lat zawał miał w wieku 23, ja mam 24 obecnie, własnie ostatnio powiedział mi ze bierze cos lepszego niz speed, ze w zyłe lepiej działa, to normalnie jak by mnie zabił ta wiadomościa

Gość jak zyc
on jest kierowcom i to mu pomaga pokonywac dalekie trasy, w sumie to od tego sie zaczęlło, ze chciał pokazac szefowi, ze on najlepiej bedzie jezdził i tak trwa to juz ok 6 lat

Gość poświeciłam sie
wiadomo w zyle jest mocniejsze ....ale co on lepszego bierze...:O to krotko jestes z nim zastanów sie czy jestes gotowa na poswiecenia ......no 4 miesiace to krotko zawsze mozesz sobie odpuścić ja bylam ze swoim 3 lata ......jak zaczął brac przez 2 lata ćpal teraz 2 nie ćpa .... powiem ci ze to jest ciezka droga schudłam 10 kg wygladalam jak cien ,znerwicowana...zryło mi to głowe strasznie.....

Gość poświeciłam sie
nie chcę Cie nie urazić ale po 6 latach to on musi miec zrycie :( moze jak by miał inna prace to by przestał ...ciezka sytuacja

Gość jak zyc
tak chce go z tego wyciagnąc, bo nie jest mi obojetny, pisłam Ci juz ze wczesnie juz kilka miechów byliśmy razem

Gość jak zyc
co musi miec? zrycie?

Gość jak zyc
pobite gary dlaczego? powiedz mi

Gość poświeciłam sie
ale napisalas ze zaczął braćcos lepszego? zrycie ...dziwnie sie zachowuje ma humorki jest nerwowy...agresywny?

Gość jak zyc
no mówił ze lepszego , bo teraz dozylnie, a zawsze tablety rozpuszczał, widzisz on jest bardzo agresywny

Gość jak zyc
poswieciłam sie napiszesz cos?

Gość up...........
up

Gość poświęciłam sie
ja Ci radze zastanowić sie czy to ma sens ....a rozmawilas z nim o tym zeby przestał ...co on na to? mam nadzieje ze uda Ci sie tak jak mi sie udało .........ale nie koniecznie tak będzie:(

Gość jak zyc..
tak rozmawiałam, i niby przestał brac, ale twierdził, ż echce go zabic bo wymiotował i sie cały trząsł, mysle ze później znowu zaczała brac, a teraz ponoc juz dozylnie, wiec nie wiem co ja bym mogła zrobic

Gość poświęciłam sie
to sa objawy odstawienia narkotyku...tylko ja miałam identycznie przy heroinie ...to dziwne ze sa takie same objawy po dwoch roznych narkotykach ,pierwszy raz slysze zeby po odstawieniu amfetaminy byly takie objawy...:O on musi tez sam chciec to rzucić bo skro on Ci mowi ze chcailas go zabic ....to jest takie mydlenie oczu zebys sie od niego odczepila.....ja mialam to samo ,nie podchodz do niego z nerwami ale po dobroci....

Gość Nie zaczynac czegoś
co moze ciebie zaprowadzić na dno, No chyba, że dla ciebie nie wazne kto to jest byle by były spodnie poza tym chyba potrafisz mysleć, myslenie nie boli :)