Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonora

A teraz powiem wam coś na prawde - w przedterminnowych wyborach wybiore PiS

Polecane posty

Gość Głosuje na PiS
Ludzieeee !!! PO to partia wielbicieli czosnku , to oni zostali wytypowani przez niemców na nadzorców tubylców nadwiślańskich . cyt. Demokrację porównać można do parkanu , żmija sie prześlizgnie , tygrys przeskoczy a bydło w zagrodzie pod kontrolą gotowe do dojenia i strzyżenia..:-o

Gość przeciez mówił że noga go bola

Gość frk-099
Łowca Jeleni

Gość frk-099
Łowca Jeleni

Mieszkam trochę na przedmieściach i jak tylko wsiadam do autobusu, którym jeżdżą do domu w większosci starzy robotnicy, którzy śmierdzą wódką i stęchłymi fajami, nie mają zębów, często wracają do domu najebani, nieczego się nie dorobili i zieją jadem pod adresem każdego, to czasami słyszę ich dyskusje o tym, jaki Jarek to fajny gość:classic_cool: Myślę, ze tacy właśnie ludzie sa głównym elektoratem PiSu. Plus jeszcze tacy, którzy myśleli, że za bycie w opozycji zostaną wyniesieni na piedestał, a teraz klepią biedę, albo nikt się nimi nie interesuje. Szkoda tylko, że nie zorientowali się, że pieniądze się ma z pracy, a nie z kłapania gębą czy przynależności partyjnej:) Ale może te lata komunizmu zbyt duże spustoszenie wywarły w ich psychice. Chcecie odpartyjnienia kraju? To mam propozycję- wyrzućcie z państwowych urzędów wszystkich, którzy żyli w PRLu, a kłopoty z lustracją się skończą:) Ludzie zaraz po studiach będa mieli pracę i w ogóle będzie sielanka. I moze wtedy będzie sie można wziąć do normalnej pracy i skończyć z partyjnym farmazonem.

Gość frk-099
Łowca Jeleni czyli jesteś potencjalnym zagrożeniem dla niepodległej RP, zatem wpisuję Cię na listę, którą podsunę władzom w odpowiednim momencie (gdy Ojczyzna będzie w niebezpieczeństwie) abyś nie stanwił 5 czy 6 lub 7 kolumny :p Ale już na poważnie. Jakby to powiedzieć... Ludzie sympatyzujący ze skrajną lewicą (pomijam zatem socjaldemokratów z prawdziwego zdarzenia), nie są nazbyt rozumni. Nie akceptują demokracji i kapitalizmu, jednocześnie nie proponując niczego REALNEGO w zamian.

Gość rzecywiście jestes deską
i przegrałaś życie

Gość frk-099
Myślę desko, ze po częsci masz rację. Dlatego, ze w Polsce prawdziwej propaństwowej elity prawie nie ma. Została wyrżnięta przez Niemców, Sowietów i ich krajową agenturę. Reszty dokonało działanie "systemu sprawiedliwości społecznej". Ogół środowisk uniwersyteckich, artystycznych, kadry kierowniczej to ludzie wychowani przez komunistyczne, państwo. Oni nie mają, lub mają w stopniu zredukowanym, instynkt, świadomość propaństwową i okarżają Jarka (On ich prowokuje arogancką retoryką) o rzeczy absurdalne, jak próba obalenia demokracji :D Zatem Jarek sięga przy pomocy populistycznej retoryki po ludzi nieświadomych. Ostatnio głosowałem na PO, rozważając oddanie głosów na PiS. Jesli PO będzie zbliżało się do SLD nie będę miał innego wyjścia i zagłosuję na PiS.

takie tezy że elektoratem tej czy innej formacji politycznej jest margines społeczny są zaliczane na studiach politologii jako chwyt marketingowy, w większości kierowany jest do ludzi którzy maja słabe poczucie własnej wartości (u nas tego mnogo) z myslą że ci ludzie są na tyle durni że zagłosuja na parie na którą głosuje inteligencja bo wtedy oni tez czuja się

Tak, ale zarzucając komuś partyjniactwo, PiS sam w nie wpada:O Że niby oni są zayebyści a ja jestem zomo:O No spoko... Zomo nigdy na oczy nie widziałam. Za to moja babcia, która ma 76 lat przewróciła się pół roku temu na schodach państwowej przychodni. Nie chcieli jej udzielić pomocy, nawet kazali jej zapłacić za wykonany telefon:O a sami nie mogli zadzwonić nawet na pogotowie, mimo, że babcia miała połamaną w sposób WIDOCZNY rękę:O I teraz pomyśl- gdzie my żyjemy? Co mnie interesuje, czy ktoś, kto nadzoruje tę przychodnie był w PZPRze, czy w UP, czy w innym CHWDP? Interesuje mnie to, zeby jako urzędnik państwowy spełniał swoje zadanie- czyli służył obywatelom swojego państwa! Czyli żeby np. udzielił pomocy 76 letniej staruszce, która połamała sobie rękę na schodach przychodni.

Tak samo urzędnikiem państwowym jest premier i ministrowie. I zamiast się zajmować moralnością- która jest działką księży, przywódców religijnych, etyków, filozofów, autorytetów moralnych, czy filozofowaniem, powinni się zająć funkcjonowaniem państwa. Bo to interesuje obywateli. A nie to, czy ktoś według nich jest z zomo, czy jest wykształciuchem, czy dziadem:O

pindula- w takim razie w PiSie muszą być sami niedowartościowani frustraci, skoro na swoją ostatnią konwencję przywieźli jakieś \"autorytety w dziedzinie nauki\" w ilości sztuk kilku i się publicznie chwalili, że i oni są zwolennikami PiSu:O A to nowość, nie? Jakiś wykształciuch tez na nich zagłosuje:O

Gość ona niczego nie rozumie

nie ci którzy podpierają się \"uczonymi osobistościami\" są niedowartościowani oni tylko stosuja ten \"chywt marketingowy\" na który (wydaje mi się) ty dałaś sie złapać albo sama go stosujesz.

Gość frk-099
I teraz pomyśl- gdzie my żyjemy? Co mnie interesuje, czy ktoś, kto nadzoruje tę przychodnie był w PZPRze Teraz to Ci napiszę, ze bzdury gadasz. Była przynależność do PZPR nie jest istotna w wypadku jednej przychodni, ale w ministerstwach, instytucjach państwowych ma to fundamentalne znaczenie czy kierują nimi ludzie zakorzenieni mentalnie w prl. Tak samo urzędnikiem państwowym jest premier i ministrowie. I zamiast się zajmować moralnością- która jest działką księży.... I tutaj także się mylisz, albo raczej mówisz półprawdy. Jakąś etyką opartą na jakiejś moralności, politycy a więc potencjalni urzędnicy MUSZĄ się kierować. Zatem ocena etyczna POLITYKÓW, POLITYKI WSÓCZESNCY ELIT PAŃSTWA (w szczególnej sytuacji Polski także w perspektywie historycznej) jest NIEZBĘDNA. Z tego co piszesz wyłania się hasło tak ukochane przez SLD: wybierzmy przyszłość (i dodam - nie patrząc w przeszłość bo jeszcze wypatrzymy jakimi miernotami jest wielu z nas)

Sądzę, ze jako politolog powinnas wiedzieć, kto to jest Machiavelli:) I wiedzieć o jego koncepcji państwa coś więcej niz dzieci z liceum, którym się mówi, z eon wymyślił trójpodział władzy:) Więc to, co się dzieje w Polsce, od setek lat, jest dokładnym zaprzeczeniem modelu idealnego państwa według w/w. A to niedobrze, bo ten model naprawdę jest idealny. W Polsce najgorsze jest to, że nie szanuje się innych ludzi, że Polacy nie szanują nikogo wokół siebie. Przykłąd- ostatnia debata u Lisa, który dziennikarzyną jest marnym, i po wdaniu się w pyskówkę z gośćmi, którzy się rozbrykali mogliśmy usłyszeć dyskusję posłów PiSu, LPRU, PO, oraz SLD: - pan podgląda partyjne koleżanki -a pan, nie, bo pana koleżanki partyjne sa brzydkie - a ja nie musze podglądać, bo przede mną się same rozbierają:O Poziom- rynsztokowy. Tak wyglądają problemy władzy u nas w kraju. Najgorsze, ze posłowie w ogóle się tego nie wstydzą, bo uważają to za normalne zachowanie. Dalej o polityce nie chce mi sie gadać🖐️

ło szkoda skończyły ci się argumenty , które w starciu z frk-099 sa mikre bo frk o historii a ty o debacie

Gość frk-099
Dzieciom się mówi, ze to Monteskiusz, nie Makiawel :p Wnikliwość nie jest Twoją mocną stroną (mam na myśli tylko politykę) hasłowość i stereotypy...

Nie no, masz rację. Zajmujmy się dalej rozliczaniem jakichś dziadków:O Tyle tylko, ze to nie pomoze ani mi, ani Twoim dzieciom. Najwyżej ileś tam osób uzyska osobistą satysfakcję. I nie mówię, ze nie trzeba tego robić- niech robią! Tylko dlaczego zajmują się TYLKO tym i to jest ich głównym programem wyborczym? Bo ja nadal czekam na te 3 miliony mieszkań. I już myślę o tym, jaki będzie wstyd, jak Euro 2012 rozegrają jednak w Niemczech- tam muszą tylko uprzątnąć stadiony i przygotować reklamówki i bilety:O Tak samo PO, które ma jeden plan- nic nie obiecujemy, odsuniemy tylko PiS od władzy i zobaczymy, co da się zrobić. Tak samo SLD- mamy Olejniczaka, on jest \"młody i żwawy\", ludzie głosujcie na nas, a szczwany lis Miller wysunie się zza placów kolegów i znowu pokochają się z Oleksym:O Porażka.

Ale nie rozumiesz, o co mi chodzi:O Nie chodzi mi o ocenianie moralności polityków... Bo to jest oczywiste. I każdy, poprzez wybory, ocenia polityków. Dlatego np. moim zdaniem beznadziejnym pomysłem i pokazującym, gdzie rząd ma edukacje, był obsadzenie urzędu Ministra Edukacji przez Romka Atomka:O Ale chodzi mi o to, ze państwo nie jest od ustalania norma moralnych. Jest od ustanawiania prawa. I nie moze mówić obywatelom, co jest dobre, a co złe. Dlatego miniony rząd, zwłaszcza PiS i LPR moim zdanim bardzo przekraczał swoje kompetencje. I tyle.

Gość rolnik....
ja takze na PIS to jedyna prawa i Solidarna Partia!!! u nas wszystcy na PIS beda glosowac znow sie tuski i rokity posraja :) teraz to moze sobie pedal do tego gdanska wyemigruje a moze nawet zaciagnie sie do bundeswery;)

Platforma chciała koalicji z SLD, zobaczyli, że to dla nich niewygodne i odsunęli ten plan na bok, a wręcz Tusk ostentacyjnie twierdzi, że w żadną koalicję z nimi nie wejdzie. Podejrzewam, że gdy Platforma wygra wybory, to zmieni zdanie. Oni jakoś często to zdanie zmieniają. Co do PiS- dla mnie to kretyni, nieudacznicy i obiboki. Jaki z tego morał? A taki, że nie ma na kogo głosować. Na wybory nie pójdę, bo nie chcę ani PiSu, ani PO, ani tym bardziej SLD.