Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jop

solarium natryskowe

Polecane posty

witam was.chciałambym się dowiedzieć czegoś więcej o tego typu opalaniu.to tej pory opalałam się w zwykłym solarium ale już moja skóra nie daje rady,a opalałam się nie więcej niż 30 min w miesiącu.na rękach i na nogach zaczęły ni się pojawiać małe białe kropeczki i czerwone których za skarby świata nie moge już opalić do tego zaczęły mi pojawiać się takie przebarwienia podobne do pieprzyków są wszędzie nie wiem czy to od odchudzania czy od solarium.na solarium nie chodze od ponad 2 mc ale nie umiem bez tego żyć próbowałam samoopalaczy ale to nie to cała żółta byłam.i tak sobie pomyślałam że kupie sobie na przebarwienia krem złuszczający a na solarium będe chodziła na to natryskowe tylko nic o nim nie wiem.jak to przeczyta jakaś Pani DERMATOLOG proszę niech się na ten temat wypowie.

witam :) ja sie moge chetnie wypowiedziec na temat solarium natryskowego, chociaz nie jestem zadna Pania dermatolog ;) poprostu korzystalam z tego sposobu opalania i moge sie podzielic wrazeniami :)

dzięki a już myślałam że nikt z takiego cuda nie korzysta.proszę napisz mi na ile czasu chodzisz ,czy to prawda że już po pierwszym razie coś widać,czy ta opalenizna różni się od tej ze zwykłego solarium,ile kosztuje.i czy jest tak bardzo niebezpieczna dla skóry-BO SłYSZAłAM żE NAWET KOBIETY W CIążY MOGął Z NIEGO KOżYSTAć-szok ale cóż

no to po kolei :) solarium natryskowe to nic innego jak spryskiwanie ciala preparatem samoopalajacym. nie ma ingerencji w skore takiej jak przy zwyklym solarium. samoopalacz jest rozpylany pod duzym cisnieniem i \"przykleja sie \" do ciala. pozniej zaczyna sie wchlaniac i laczyc ze skora. mozna wziasc prysznic dopiero po 8 godzinach i wtedy zmywa sie preparat i zostaje ta wlasciwa opalenizna. do tego czasu lepiej nosic ciemne ubrania bo bardzo brudzi i klei sie. niestety moja skora po pierwszym natrysku opalila sie nierownomiernie, powstaly plamy i na drugi dzien musialam pojsc zabieg powtorzyc. po drugim natrysku bylo ok i efekt byl zadowalajacy. odcien opalenizny zalezy od odcieniu preparatu jaki wybierzesz, bo odcienie sa i jasniejsze i ciemniejsze. oaplenizna trzymala mi sie jakies 2 tygodnie, potem zaczela schodzic i to bylo koszmarne bo schodzila platami jak skora po poparzeniu slonecznym. mialam okropne plamy dopoki nie zeszla cala. probowalam scierac pillingiem ale nie wiele to dawalo. ogolnie zrobilam to tylko raz przed impreza bo chcialam byc ladnie opalona ale wiecej nie mam zamiaru tego powtarzac. nie wiem czy to opalanie natryskowe to dobry sposob na opalenizna przez caly rok. mam nadzieje ze troszke pomoglam ;) pozdrawiam serdecznie :)

barzo dziękuje .co prawda miałam nadzieje że z tego rodzaju opalania będe korzystała ale wygląda na to że skazana jestem na naturalne piękno ha ha ha pozdrawiam

poszukaj cos na kafe o airbrush czy jakos tak. wiele dziewczyn o tym pisalo i byly zadowolone. podobno duzo zalezy od gabinetu i jakosci preparator. co do przebarwien to napewno sa to przebarwienia od solarium..

a probowalas balsamu do ciala Dove brazujacego ? ja go stosuje juz od dawna - sa dwa odcienie do ciemnej i jasnej karnacji. A od czasu do czasu sparuje sie samoopalaczem Kolastyny w spray-u - daje naturalna, delkikatna oplalenizne i nie czuc tego charakterystycznego zapachu. Takze polecem

amikaaa a czy balsam brazujacy nie plami Ci ubran? ja kiedys stosowalam balsamy brazujace i mialam niestety plamy na ubraniach :( i do tego efekt rowniez byl znikomy :o pozdrawiam