Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aretek

pizza, czy mozna ciasto do lodówki?

Polecane posty

Gość aretek

czy mozna wsadzic zrobione ciasto do lodówki, na kilka godzin bez zapiekania go?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozan ale nie wyrosnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mausky
można ,a ale jakis sens? nie moze leżec w tempce pokojowej przykryte ściereczką? nie gwarantuje czy urosnie po wyjęciu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie można
ciasto na pizzę robi się na drożdżach, a drożdze to grzyby które lubią ciepło. Jeśli wstawisz do lodówki to później nie urośnie i będziesz mieć zakalca,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gadał ślepy o kolorach
odkąd chodzę do pizzeri gdzie na oczach klienta robią pizzę ,to widzę,że wyjmuje z lodówki podrośnięte ciasto ,odkraja potrzebną porcję i resztę chowa...pizza pycha bo w niskiej temperaturze ciasto nie przerasta(grzyby nie rosną) przecież tam nie ma czasu na rozrobienie ciasta i czekanie aż wyrośnie czytajcie poradniki:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotkowa7777
ciasto z lodowki jest duzo lepsze niz te co urosnie w cieple przekonalam sie o tym nie raz!!! a najlepiej zamiast wody albo mleka dodac sprite !!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Najlepsza_Perspektywa
Nie lepiej robic pizzy z ciastem bezdrożdżowym?? Ja robię takie ciasto odkąd je znalazłam. Przepisy na ciasto drożdżowe powyrzucałam bo to jest jak z pizzerni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizza
ja mroze ciasto na pizze i za kazdym razem w piekarniku pieknie mi wyrasta!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×