Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

M20

Dieta south beach 31.09 start kto chetny?

Polecane posty

Wsciekła 42 - jogurty mozna ale w pierwszej fazie tylko naturalne i 0%tluszczu, ja jem 1%. Niestety ze slodyczami u mnie tak samo, ale po 3 dniach na naszej dietce juz przestaje tak na nie reagowac:) niezadowolona - zapraszamy do nas:)

Gość niezadowolona
propozycja wstąpienia do Was jest kusząca;)muszę zaraz przejrzeć te wszystkie przepisy, bo nie mam czasu ani ochoty na długie przygotowywanie sobie posiłków.wolę szybko i prosto:)

Gość niezadowolona
jejku,jakie tam są smaczne przepisy!!!tak, tak-dołączam do Was!

Gość niezadowolona
Dziewczyny,mam prośbe-piszcie tutaj co jecie danego dnia.bo na obiad znalazłam już dużo fajnych przepisów, ale zupełnie nie wiem co można brać ze sobą do pracy.

Gość wsciekla42
przepisy rzeczywiscie fajne, ale zup nie wolno chyba jesc ??? wiecie...ze najgorsze dni dla nas ? weekend...wrrrr:( wtedy mam lodowke ii nne rzeczy pod nosem. i kusza.:(

Gość wsciekla42
eseczka 24 no pewnie :) fajnie, chyba moglabym byc wasza mama ..hahaha :) tu same 20 latki ?

Gość niezadowolona
no ja 24

Tak jak mowilam o 18 moj ostatni posilek.OJ dziajszy jadlospid nie byl urozmaicony a to z powodu braku produktów w domku, a taka pogoda ze nawet nie chcialo mi sie wyjsc na zakupki:) Dzisiaj wchlonelam: -jajecznica z cebula i pół pomidora -jajko na twardo -sałatka (sałata, pomidor, jajko skropione sokiem z cytryny i oliwa) pycha:) -no i jeszcze raz ta sama sałatka;) do tego przez caly dzien pije wode, a miedzy posilkami czerwona herbatke. Rano zrobilam sobie 100 brzuszków. A jak tam u Was drogie plazowiczki 1 dzien???

No dziewczyny gdzie jestescie? czyzbym zostala sama?:(

Gość niezadowolona
ja jestem!!!i dziś zaczynam!tylko nie zrobiłam sobie w domu zadnej sałatki, więc się chyba w pracy przegłodzę, bo nie mam pomysłu co można zjesć

Gość wsciekla42
witam po weekendzie..i tak jak mowilam :(:(:( koszmaaaaar w sobote zaczelam pieknie - jajecznica z pieczarkami na oleju i z cebulka, kawa bezkofeinowa z mlekiem 0.5 %....super!!! potem pojechalam do sklepu za zakupy. i tak...po powrocie zjadlam ciasto kremowke, bylo niedobra...brrrr, wiec zjadlam tylko budyn i bita smietane:( potem zjadlam talerz zurku z ziemniakami ;(:(:( i potem bylo pieczenie ciast na niedzielna impreze, wiec lizanie garnkow :) niedziela....do 16,00 bylam na glodzie...nie jadlam nic,bo nie bylo mnie w domu. potem przyszlam razem z goscmi do domui jak wpadlam do ciasta to zjadlam : srnik, ciasto ze sliwkami 3 kawalki, potem 2 kawalki z posypka:) potem byla kolacja grillowa i wrabalam kielbase i dwa skrzydelka z kurczaka:(:(:( acha...potem jak poszli goscie, sprzta;am ze stolu i zabezpieczalam jedzenie, to oczywiscie zjadlam jeszcze ciasto drozdzowe z posypka...tak mi sie udalo :) wlasnie teraz weszlam na wage - mam 107,8 kg, do pracy z braku czasu wzielam jeszcze stara diete ,czyli wase i serek naturalny.... nienawidze weekendow :(:(:(

Gość wsciekla42
nie chuda nie gruba juz poszlas sobie??? czemu? :(

Gość wsciekla42
jeszcze Wam tylko opowiem o zakupach moich...bylam w Tesco - nie znalzlam mleka 0%, nie znalazlam galaretek bez cukru, nie wiedzialam,ze majonez zwykly ma 580kcal ,a light 460kcal:) czlowiek mowi,ze nic nie je,a nie wie z czego grubnie..hahhaha. ser zolty light kosztowal 30 zl za kg,:( wiec odpada. wcale nie znalazlam Krowki smieszki light :( kupowalam rzeczy,ktoruch nigdy wczesniej nie kupowalam...wszystko light, kawa bezkofeinowa, warzywa,jakis baklazan:) gumy do ucia bez cukru....uffff kurcze...moze od jutra zaczne? moze mi sie uda :(

Hej dziewczęta i kobietki. Ja też od kilku dni próbuje SB. Rzeczywiscie czuje się swietnie, tylko nijak nie mogę pojąc, jak to jest z jogurtami, serami? Na I fazie jeść czy nie? Ser żółty 45 % to za tłusty? Wczoraj zjadłam 1 kulke mozzarelli i dzis waga podskoczyła. na któryms topicu czytałam ze na niektóre tak działa nabial w postaci serów.

Gość wsciekla42
utytka...ja sie na tym nie znam,ale nie sadze,ze zaraz nadrugi dzien mozesz miec wiecej na wadze, po zjedzeniu sera. a poza tym,nie powinnysmy sie wazyc codziennie, tylko raz w tygodniu, bo waga raz spada, a raz rosnie:) poza tym mozzarella maduzo kalorii,a ja nie spotkalam na razie mozarelli light:(

Gość wsciekla42
tez czytalam ze jogurtow nie mozna w fazie I, ale dziewczyny mowily,ze mozna:) nie wiem....

Gość niezadowolona
Dziewczyny- a czy można jeść bób???

Gość wsciekla42
nie wiem...o bobie nic nie pisze:( I FAZA DIETY SOUTH BEACH Uderza w problem. Trwa 2 tygodnie, chudniesz 4 do 6 kg Zjadasz 6 posiłków dziennie (3 główne i 3 przekąski). Możesz wybierać między warzywami, chudym mięsem, rybami, serami, jajkami. Rozstajesz się ze słodyczami, owocami, pieczywem i ziemniakami. Zawierają one wysoko przetworzone węglowodany, które wywołują huśtawkę glikemiczną. To powoduje niepohamowany głód i prowadzi do odkładania nadmiaru węglowodanów w postaci tkanki tłuszczowej. Jeśli czujesz, że nie wytrzymasz bez pieczywa czy ziemniaków, wypróbuj babeczki jarzynowe quiche (przepis przy jadłospisie). To dobry zamiennik. Można zrobić ich większą liczbę i zamrozić. Jadłospis I fazy jest dość monotonny, ale odżywiasz się tak tylko 14 dni. W II fazie w twoim menu pojawią sie nowe dozwolone produkty (np. owoce). Produkty polecane MIĘSA polędwica (wieprzowa i wołowa) szynka wołowa szynka wieprzowa gotowana bekon chudy udziec cielęcy antrykot cielęcy sznycel cielęcy DRÓB (bez skóry) pierś kurczaka pierś indyka szynka drobiowa (2 plast. dziennie) RYBY I SKORUPIAKI wszystkie SERY żółte light pleśniowe light serki topione light twarożek wiejski light serek homogenizowany smakowy light tofu miękkie, niskotłuszczowe JAJKA całe lub białka ORZECHY pistacje, 30 sztuk włoskie, 2 sztuki orzeszki ziemne, 20 sztuk TŁUSZCZE oliwa z oliwek masło orzechowe (łyżeczka) tłuszcz roślinny w płynie WARZYWA brokuły bakłażany cukinia fasola biała fasola czerwona fasolka szparagowa groch grzyby kalafior kapusta kiełki ogórek pomidory (nie więcej niż sztuka do posiłku lub 10 pomidorków koktajlowych) rzepa sałaty seler soczewica szpinak szparagi SŁODYCZE (nie więcej niż 75 kcal dziennie) bita śmietana light czekolada gorzka guma do żucia bez cukru kakao bez cukru PRZYPRAWY I DODATKI bulion warzywny olejki zapachowe do ciasta wszystkie przyprawy bez dodatku cukru zioła Produkty zabronione TŁUSTE MIĘSA wszystkie DRÓB gęsi, kaczki pasztety, parówki, kiełbasy SERY pełnotłuste żółte pełnotłuste pleśniowe NABIAŁ jogurty, kefir lody, mleko mleko sojowe WARZYWA buraki, marchew kukurydza ziemniaki PRODUKTY ZBOŻOWE wszystkie, w tym: ryż, kasze, mąka i przetwory płatki śniadaniowe pieczywo OWOCE wszystkie NAPOJE alkohol kawa, herbata soki owocowe, napoje gazowane II FAZA DIETY SOUTH BEACH Czas na pierwsze odstępstwa. Trwa tak długo, jak chcesz. Możesz wprowadzić do menu: OWOCE brzoskwinie czarne jagody grejpfruty gruszki jabłka kiwi mango morele (także suszone) pomarańcze śliwki truskawki winogrona wiśnie NABIAŁ jogurty light o smaku owocowym jogurty naturalne niskotłuszczowe lub 0 proc. PRODUKTY ZBOŻOWE (rzadko) płatki o wysokiej zawartości błonnika (np. z otrąb pszennych) płatki owsiane ryż dziki pieczywo wielozbożowe pieczywo ryżowe makarony z pełnego ziarna prażona kukurydza jęczmień WARZYWA zielony groszek INNE czekolada gorzka wino czerwone Nadal szczególnie unikaj OWOCE ananas arbuz banany owoce z puszki, w soku rodzynki soki owocowe WARZYWA buraki kukurydza marchew ziemniaki PRODUKTY ZBOŻOWE pieczywo z białej mąki płatki kukurydziane ciasteczka (także ryżowe) ryż biały INNE dżemy lody miód III FAZA DIETY SOUTH BEACH Utrzymać efekt. Program żywienia na resztę życia. Teraz już nawet nie będziesz miała tabelki - przewodnika w kuchni. Zdaniem twórcy diety organizm zdążył już przywyknąć do zdrowego trybu życia, a ty nauczyłaś się tak komponować menu, że możesz jeść wszystko, byle z umiarem (ustalasz je sama). To wystarczy, by ponownie nie przytyć. Jeśli jednak powinie ci się noga (np. podczas wakacji czy zimowej chandry, gdy nie będziesz potrafiła oprzeć się słodyczom, lodom, hamburgerom czy hot dogom), zawsze możesz wrócić do fazy I. Lepiej jednak, by nie zdarzało ci się to zbyt często. Każda kolejna próba jest trudniejsza: dieta wydaje się jeszcze bardziej monotonna, tempo chudnięcia wolniejsze i sukces tak odległy...

Gość niezadowolona
jejku, tych przepisów jest całe mnóstwo!!!ja już się zastanawiam co by tu zjeśc na obiadek:)

Gość wsciekla42
ja nie mam wcale pomyslu...jestem w pracy do 15,00 a potem? nie wiem...:(

Gość wsciekla42
boje sie,ze ja wejde do domu,to pierwsze co zjem to...ciasto, ktore mi zostalo po imprezie wczorajszej :(

Gość wsciekla42
czy tu ktos w ogole zyje ????

ooooo dziewczyny jak dobrze ze jestescie, juz myslalam ze zotstalam sama i nawet przestalam juz pisac:) Teraz sie spiesze ale pozniej poczytam zaleglosci i sie odezwe. Pozdrawiam.

Wsciekla 42 - Oj to nagrzeszylam w ta niedziele ładnie:), ale widze ze zakupki srobilas i jestes gotowa zaczac jeszcze raz. Trzymam kciuki. A dzisaj juz nie pozwólzeby ciastka Toba rzadzily i nawet nie proibuj ich tknać!!!:) utytka - sery mozna tylko odtluszczone tak samo jest z jogurtami. niezadowlona - i co przezylas jakos ten dzien w pracy na dietkowaniu ? Wiecie co ja mam dzisiaj doła...własnie wrocilam z zakupów...to znaczy mialam zamiar kupic sobie spodnie i cosik jeszcze. Ale skonczylo sie na zamiarze, wszystkie spodnie(dzinsy) byly małe, nie bylo ani jednej pary w ktora bym weszla. Załamka:( Dlatego fdzisaj juz postanawiakm nic nie jesc bo nawet nie mamochoty na to jedzenie. Zjadłam o 15 obiad- warzywa na patelnie i koniec na dzisaj. A u Was dziewczyny jaki dzisiajszy jadlospis?

Gość wsciekla42
no i bylo jak przypuszczalam wczoraj...jak wpadlam dodomu najpierw poszly ciasta na pierwszy ogien, potem kilebasa z grilla, ktora tak pachniala.....potem mnie nie bylo w domu, jak wrocilam to zabralam reszte ciasta i wyladowalam u kuzynki, oczywiscie kawa pozno-wieczorna i ciaaasto :(:(:( wydaje mi sie,ze nie mam czasu,zeby przygotowac, usiasc, poczytac te jadlospisy,zeby cos przygotowac wczesniej...i tak sie to potem niestety konczy :( jestem wsciekla na sama siebie :P pozdrawiam.... ile u Was kosztuje ser zolty light? ja widzialam za 30 zl za kg...chyba ich pogięło....

Gość niezadowolona
przeżyłam.wieczorem zrobiłam sobie fasolkę szparagową z szynką,cebulą i jajkiem,ale jakoś specjalnie mi nie smakowała,więc zjadłam pomidorki z mozarellą.dziś zrobiłam sobie sałatkę z tuńczykiem,jajkiem i groszkiem i całą drogę w autobusie czułam jajko;) poza tym wzięłam sobie kilka pomidorków na napady głodu.a i jeszcze wczoraj zakupiłam hula hop!nawet ku mojemu zdziwieniu szybko sobie przypomniałam jak kręcić, ale po minucie padam ze zmęczenia.podziwiam osoby które potrafią godzinami kręcić.ja byłam cała zasapana, być może to moja zerowa kondycja.natomiast rano kiepsko się czułam, taka totalnie bez sił, ale już jest lepiej.mam nadzieję, że razem wytrwamy!

Wsciekła 42- ja poległam dzisaj tak samo jak Ty, kompletna dietetyczna porazka:( nawet juz nie mowie co zjadłam bo az grzech. od jutra zaczynam od nowa. Niezadowolona - widze coraz lepiej Ci dietka idzie oby tak dalej. Ja zamierzam kupic sobie skakanke, slyszlalam ze super efekty sa.