Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 genearcja

stediril=microgynon=rigevidon

Polecane posty

Gość 2 genearcja

wiadomo że te 3 preparaty to w zasadzie jedna i ta sama pigułka w aptece powiedziano mi że na receptę na jeden z nich mogę dostać dowolny - jako zamiennik mam pytanie - czy można sobie tak lekko zmieniać te preparaty - oczywiście nie za każdym razem - ale jednorazowa zmiana chyba przez organizm nie zostanie odczuta (skoro to to samo) tabletki różnią się ceną i czasami dostepnością w aptece

Gość 2 genearcja
czy sątu kobiety które jakiś z tych środków znosiły dobrze a inny źle?,

Gość yyyyyyyyyyyyyyooo
ja biore rigevidon, dopiero pierwsze opakowanie. napewno jestem bardziej rozdrazniona... nerwowa... ale libito mi skoczylo do gory za to ;)

Gość yyyyyyyyyyyyyyooo
a zamienic mi pani w aptece nie chciala- bo chcialam stediril (3 zl a rig. 6 zl)

Teoretycznie nie wolno im zmieniać tego co jest na recepcie. Czasem można uprosić, ale lepiej nie kombinować.

Gość 2 generacja
Miarka - skąd masz takie informacje? myslałam że wg obecnego prawa farmaceuta właśnie może wydać zamiennik - bo np. jest tańszy albo "oryginału" nie ma w aptece

Z tego co pamiętam tak kiedyś było. Może w międzyczasie się coś zmieniło. Ale np chciałam inny antybiotyk tańszy polski , to babka tak to motywowała.

Gość nie moge wprowadzic pseudonimu
no nie wiem czy to tak do konca to samo :( po micro przytylam strasznie, cera do bani, rozdraznienie, bol piersi ... ogolnie dno!!! stediril bralam 1,5 roku i nic!!! dopiero pod koniec mialam nastroje depresyjne i zmienilam. wiec dla mnie to nie to samo. a po co chesz tak kombinowac??? nie lepiej zdecydowac sie na jeden i ten brac?? w porozumieniu z lekarzem oczywiscie.

Gość 2 generacja
właśnie muszę się zdecydować na jakiś dostałam receptę na rigevidon ale lekarz ewidentnie wypisywał pigułki losowo więc to tak czy siak loteria stediril jest najtańszy - dlatego się nad nim zastanawiam - może być ok niby groszowa sprawa (2,50 czy 6,50) ale jeśli zsumuje się to np. przez 3lata to już konkretna suma poza tym nie lubię płacic za coś niepotrzebnie nawet jeśli to grosze