Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emiliack

Dzidzia!!!! Tak bardzo już chce!!!

Polecane posty

Cześć !!! Piszę na forum żeby dalej sie nie stresować w pracy i w domu. Tydzień temu w poniedziałek po spóźniającym się okresie już kilka dni i złym samopoczuciu doszliśmy z mężem do wniosku, że kupimy test ciążowy i sprawdzimy co sie dzieje. Ale ja mówię, że kochanie to nie możliwe przecież leczę sie, miałam kilka badań bo od 4 lat nie możemy mieć potomstwa. wróciliśmy do domu z testem i zrobiłam go moim oczom ukazały sie dwie czerwone kreski Boże ja jestem w ciąży mąż aż nie uwierzył krzyknoł i poiwedział jadę do ap[teki po jeszcze jeden tak dla pewności. drugi wykonałam i tez pozytywny. wrócilismy z urlopu i poszliśmy razem do lekarza a wiecie co on nam powiedział!!!! No ja nie jestem pewny czy Pani jest w ciąży!!! Po tych słowach świat mi sie zawalił - tak bardzo pragniemy dziecka a on mi takie rzeczy mówi. Wysłął mnie na badanie beta HCG czy to badanie mówi w 100% że jestem w ciąży???? Dziewczyny proszę pomóżcie co mi jest!!!!

Gość zazinka
wiesz niestety testy wychodza pozytywnie tez przy ciazy pozamacicznej, ktorej i tak nie da sie donosic! Byc moze lekarz nie zauwazyl pecherzyka w macicy! A jak cie badal?

jeżeli nie zrobił usg to w zwykłym badaniu mógł miec wątpliwości na tak wczesnym etapie a beta powinna powiedzieć prawdę i koniecznie usg wykluczające pozamaciczną

nie robił mi usg tylko siadłam na samolocie i badał mi podbrzusze. i powiedział ze on nic nie może wyczuć.

Gość zazinka
wiesz tak tez nie moze stwierdzic czy jestes w ciaz czy nie, bo byc moze twoja macica sie nie powiekszyla! Od 6 tyg. mozesz robic USG juz widac bijace serduszko!

Naprawdę widać serduszko, ja sie chyab popłaczę jak coś takiego zobacze:) dziś odbieram wynik i odrazu dzwonię do niego na komóre żeby mu powiedzieć ile wyszło po badaniu. Wtedy zapytam sie go czy może mi zrobić usg. z obliczeń mi wychodzi że to 6 tydzień się zaczoł.

Gość zazinka
Tak od 6 tyg. widac juz jak serduszko pulsuje, przynajmniej u mnie tak bylo! Ale to musi byc badanie przez pochwe, normalne ci jeszcze nic nie wykryje! Zycze ci powodzenia i oby to bylo TO:-)

Gość zazinka
Tak od 6 tyg. widac juz jak serduszko pulsuje, przynajmniej u mnie tak bylo! Ale to musi byc badanie przez pochwe, normalne ci jeszcze nic nie wykryje! Zycze ci powodzenia i oby to bylo TO:-)

Odebrałam wyniki!!!! beta hcg - wynik:23210. to są oznaki wczesnej ciąży!!! ale jestem szczęśliwa. Za dwa tyg będzie następna wizyta u lekarza. Czy któraś z Was też coś takiego przechodziła??

Serdeczne gratulacje :) Pamiętam początki swojej ciąży, kiedy też wpadałam w euforię, czekałam na pierwsze widoki z usg (podczas pierwszego nie było nic widać, oprócz pęcherzyka, dopiero potem pojawiło się serduszko, trochę się naczekałam). Życzę Ci, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku, a teraz staraj się uważać na siebie i brac kwas foliowy, o ile już nie bierzesz.

my mielismy podobna sytuacje, leczylam sie hormonalnie, 2 kreski i zamiast radosci bylo niedowierzn anie, potem lekarz - na 90% jest pani w ciazy- znow jakas nutka niepewnosci.. ballismy sie cieszyc, potem usg - po usg lekarz powiedzial ze to ciaza ale zeby sie nie cieszyc bo do 12 tg roznie to bywa i czeste sa poronienia... potem krwawienie i tez sie lepiej nie cieszyc bo nie wiadomo co to bedzie, czy nic zlego sie nie stanie.. mi minela mi cala ciaza w niepokoju, strachu i niepewnosci:O tak ze lepiej sie ciesz bo testy nie za czesto sie myla:) gratuluje aa i jeszcze jedno czasem test jest pozytywny po kuracji hormonalnej

Nie leczyłam sie jak do tej pory hormonalnie!!! Ale teraz to mnie wystraszyłyście 12 tygodni w niepewności - wychodzi na to że jestem w 6 tyg to jeszcze tyle czasu. Ojej boje się~!!!!