Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarnulka324176

Harmonet.Czy moge wziac wczesniej tabletke????????

Polecane posty

Gość Czarnulka324176

Witam.Dziewczyny mam maly problem.mam nadzieje,ze mi pomozecie.Otoz wczoraj dostalam okres i po 23 zazylam swoja pierwsza w zyciu tabletke-harmonet.Powinno sie je zaczac brac w 1szy dzien cyklu wiec tak zrobilam.Problem polega na tym,ze planowalam sobie zazywac tabsy ok.19 gdyz ta godzina najbardziej mi odpowiada.Moje pytanie jest takie:czy moge sobie przesunac godzine przyjmowania tabletek?Np.dzisiaj wziac ok22,jutro 21 i tak do 19???Wiem,ze zaleca sie brac tabletki o tej samej porze,bo opoznienie moze obnizyc ich skutecznosc,ale czy tak samo jest w przypadku wczesniejszego zazycia???Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi.

spokojnie możesz juz dzis wziąć o 19, nie trzeba sobie zmieniać godziny stopniowo, tak jak powiedziałas tabsy sie bierze o tej samej porze (to nie jest to samo co ta sama godzina), w Twoim przypadku ta pora to wieczór wiec czy to bedzie raz 19 czy raz 21 to bedzie ok.

Gość Czarnulka324176
Dziekuje kochana.Ulzylo mi,bo wiesz ja jeszcze zielona jestem w tym temacie ;p

harmonet mozesz ale sa takie co trzeba co do godziny. nie wiem dokladnie ktore to srodki bo ja bralam tylko cilest a potem harmonet.

spoko. także wiesz- bierz o 19 bo stała godzina + ustawienie jakiegoś budzika czy przypomnienia zmniejsza ryzyko że zapomnisz o wzięciu pigułki, ale jakby Ci sie zdażyło pół godziny czy godzina opóźnienia to sie nie przejmuj.

co do godziny trzeba brać np. cerazette to pigułka jednoskładnikowa dla kobiet karmiących