Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiątko

POPRZYŁAM SOBIE DWA PALCE!

Polecane posty

Przed chwila poparzylam sobie dwa palce, bo dotknelam goracej pokrywki. Przez kilka minut trzymałam palce pod zimna woda, ale nadal piecze. Jakimi domowymi sposobami moge usmierzyc bol?

Gość ehhhhhhhhhhh
Dobra nie przesadzaj

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk
Zimna woda na przemian z bialkiem z jajka (samo bialko) to naprawde dobry sposob. Dzieki szybkiej reakcji mojej mamy i bialku zamiast blizny na calym udzie mam leciutka i ledwie widoczna plamke a tluszcz byl bardzo goracy. Ta lekcje zapamietalam sobie na cale zycie.

zimna woda bardzo pomaga,wspolczuje Ci i to na noc sie oparzylas... ja kiedys mialam tak oparzonego kciuka ze musialam zasnac z kciukiem w garnuszku z zimna woda, koszmar:O

z sola chyba nie bardzo, bo zajebiscie piecze. siedze sobie teraz z reka w szklance z zimna woda, bo bialko z jedynego jajka ocieplilo sie i nie pomaga. a na dodatek jestem tipserka i te palce potrzebne sa mi jutro do pracy.

ja sobie kiedyś poparzyłam rękę (dłoń konkretnie) wrzącą wodą z czajnika... a własciwie, to przez moją Mamę... mam mały ślad niestety... (widoczny pod wpływem ciepłej wody :P)ale wiem, że całą noc spałam z ręką w garnku z zimną wodą...- jak przypadkiem się \'wyjęła\', to budziłam się z bólu :O na szczęście nad ranem jakoś samo się opamiętało... ale wyglądało koszmarnie... jakbym była z Fredim Krugerem spokrewniona :P

Na początku ma zajebiście piec, żeby za chwilę przeszło, ale zrobisz, jak uważasz. 🖐️ Mam nadzieję, że do jutra będzie wszystko w porządku.

aha- i taka specjalna maśc na poparzenia jedynie piekła- mogłam ją dopiero nakładac drugiego dnia... także ja proponuję trzymac do oporu w zimnej wodzie

jeśli nie ma czerwonego mięcha na wierzchy to posmaruj tłustym kremem. Ja jakiś czas temu poparzyłam sobie palec olejem i jakos od tego kremu przeszło. Następnego dnia oksykort i cacy