Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina11111111

NADŻERKA? WYPALANKA? PYTANIA - POMOZCIE

Polecane posty

Gość karolina11111111

wITAM mam dopiero 16lat ostatnio miewam czeste bole brzucha i w okolicach krzyza moza miesiaczka. sa mocne nasilajace sie. towarzysza tez temu uplawy o nieprzyjemnym zapachu. czy moge miec nadzerke? jestem dziewica jeszcze czy dziewicom tez sie robi cytologie i ew. zabieg wypalanki? na czym ten zabieg polega ?? czy ktos moglby mi pomoc z gory dzieki;)

Nie jesteśmy ginekologami. Do lekarz a się wybierz. Dziewicom, robi się cytologię, nie ma problemu.

Gość karolina11111111
:(

Nad czym sie smucisz? Nie postawimy diagnozy prze internet. Po za tym, dalczego podejrzewasz akurat nadżerke? To może być jakies zapalenie raczej. Bez ginka się niebejdzie.

Gość tez stawialabym na zapalenie
przy nadzerce raczej zadnych objawow nie ma smigaj do ginekologa ale juz!

Gość ewulaf
KIEDY MOZNA ZACZĄC WSPÓŁŻYCIE PO WYPALANCE?

niedawno miałam ten problem ale ja jestem starsza. gadałam z ginekologiem czy w moim wieku często sie to zdarza i ona mi powiedziała ze nadżerke mają nawet 13-letnie dziewczyny;/ powodem nadżerki w tak młodym wieku jest miedzy innymi: -noszenie obcisłych spodni (tworzenie warunków beztlenowych) -stringów, -tampony, -podpaski z siateczką,(tworzenie warunków beztlenowych) -zapoachowe podpaski - a nawet zapachowy papier toaletowy. jesteś za młoda na wypalanie.... no chyba że u Ciebie nadżerka jest już ogromnych rozmiarów. wypalanie u kobiet przed 1 ciazą może spowodować późniejsze problemy z płodnościa. tak wiec lepiej idź jak najszybciej do gina