Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarek kaczynski

przeczytajcie ten post

Polecane posty

Gość jarek kaczynski

oto co znalazłem w forum: "Premier Kaczyński: zasady zobowiązują" NO TO PRZYPOMNIJMY KŁAMCZUCHOWI TE JEGO ZASADY : 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobrona (J). 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 6. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) HAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA HHAHA Brawo dla autora tego postu jesli parenascie mionów ludzi go przczyta to wygramy i paranoja zniknie z kraju

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy

Gość a ja się cieszę
Kaczyniaki górą !!!! :)

Gość ja tak man odkad
jak to gora??? pogielo cie?:(

Gość Dark Michelle
czy zauważyliście, że kaczka została premierem 9 miesięcy po rządach Marcinkiewicza, normalnie jak ciąż

Gość mam nadzieję że jeszcze
będzie normalnie....może po 2010 roku....

Gość a czy ten ktoś zauwazył
że rząd był w niemocy bo PO i SLD blokowało wszystko co tylko można było zablokować jak więc zatem mogł sie wywiązać z programu. PIS w koalicje wszedło z Samoobrona i Liga bo zkim miał wejść jeśli PO zwyczajnie sie obraziła na wygrana PIS-u. Jesli nie macie zielonego pojecia o polityce a przez to własnego zdnia tylko przytaczacie czyjeś zdanie i powtarzacie bezsensownie to co klepią dziennikarze po cholere zaczynacie dyskusje . Widać jak ławto się wami manipuluje.

Wczoraj u Lisa publika pokazała co myśli o PiS-ie. Komorowski wyraźnie powiedział: \"boicie się wyborów, bo wiecie, że przegracie\", a Giertych dodał, że PiS to najbardziej zakłamana partia. Macie swoich idoli. Co takiego musiało się stać, że wszystkim spadły klapki z oczu? Na moje oko to jest już koniec PiS-u. Rząd Kaczorka idzie na dno, a on nic nie może zrobić. Bije od nich taki fałsz, że każda reklama, każdy spot reklamowy i każde słowo tego człowieka, to jawna kpina.

Gość no prosze teraz przeciwnicy
PiSu poddpierją sie Giertychem i Lepperem

Gość do Katis
a czy ty w ogóle wiesz kim jest Kaczmarek ,zapewne jego nazwisko jest ci znane od mommentu kiedy został ministrem , ci którzy obserwują scene polityczną troche dłużej znają go z każdej strony a było by oczym opowiadać

do Katis----> A czy ja sugeruje się Kaczmarkiem? Podejrzewam, że chociaż część tego, co powiedział jest prawdą, a nawet gdyby jedno jego zdanie było prawdziwe, to Rząd powinien podać się do dymisji. Ty dalej masz zamydlone oczy i nie widzisz tego, że PiS się stacza? Oni już nawet bronić się nie mogą, bo społeczeństwo im nie wierzy. Wiesz co by się stało, gdyby wczoraj na miejscu Putry siedział Kaczyński? - jajami by w niego rzucali!

Gość do Katis
społeczeństwo im nie wierzy? a sondarze widziałaś?

Gość do Katis
jezeli bym nie śledziła tego co dzieje sie w polityce to głosu nie zabiarałabym w dyskusji ale widzę że raczej nie znasz ostatnich sandarzy

Gość no prosze teraz przeciwnicy
Katis poparcie dla Pis jest niższe ale tylko kilka punktów w stosunku do Po (punktów które mieszczą sie w tzw. granicy błędu)

Gość do Katis
miało byc sondaży

Gość nisetety zastanawiam się własn
ie w czym tkwi fenomen PIS-u , niby wszyscy są przeciwko nim a sondaże mowią o czym innym ? :O tak czy siak dla mnie to banda oszołomow , ktorzy dla własnego dobra gotowi sa sprzedac nawet nalblizsza osobę :O Dla mnie zwykłego wyborca nie robi wrazenia co kiedy i jak robił Kaczmarek . Widziały gały co brały ( to do L. Kaczynskiego, ktory nagle się strasznie zawiodł na Kaczmarku ) .....idąc do urny wyborczej kierowałam się tym co tu zostało przedstawione w pierwszym poscie. Niestety nie zrobiono nic z tych punktow a w dodatku Polska stała się na arenie miedzynarodowej posmiewiskiem .

do Katis---> A nie widzisz, że to poparcie nie rośnie? Z dnia na dzień spada. Udział w tych sondażach biorą zapewne politycy PiS-u, bo nie wierzę, że ktoś przy zdrowych zmysłach, będąc w pełni władz umysłowych jeszcze raz im zaufa. Nie widzisz tego, że oni najpierw zamykają, a dopiero potem stawiają zarzuty? Zamykają wszystkich tych, którzy są dla nich niewygodni. Może się czegoś boją? Czemu ja ciągle mam wrażenie, że oni coś ukrywają? Nie są dla mnie wiarygodni. A nikt nie odda na nich głosu dopóki się nie oczyszczą. Zbyt wielu politykom rozwiązał się język, zbyt wiele padło zarzutów pod adresem premiera, żeby teraz wszystko było jak dawniej. Nie jestem pewna czy Platforma jest dobrym rozwiązaniem, ale wolę PO niż PiS. Może kiedy oni dorwą się do władzy, to oczyszczą atmosferę, bo jedzie fałszem, zakłamaniem i obłudą, a zasady już dawno nie zobowiązują.

Gość frk-099
Jeśli kto wierzył w te 3 miliony mieszkań to znaczy, że naiwny. To jest retoryka na użytek kampanii wyborczej. Kto śledził uważnie wiedział, ze priorytetem dla Kaczyńskich, mówiąc w skrócie jest dekomunizacja. Fenomen PiSu tkwi w: a/ wiarygodności Kaczyńskich (jeszcze nikt ich nie złapał za rękę na okradaniu państwowej kasy) b/ umiejętnej propagandzie, kierowanej do odpowiednich grup wyborców c/ korzystają z efektu zmęczenia dotychczasowymi elitami znacznej części społeczeństwa d/ wbrew temu co można przeczytać w wielu gazetach, rzeczywiście, przynajmniej w jakiejś mierze walczą z korupcją (pierwszy raz zobaczyłem strach w oczach dotychczasowych świętych krów lewicy) Zarzucam PiSowi a szczególnie Ziobrze, którego nie lubię zbędną arogancję i opieszałość w wypracowywaniu istotnych ustaw. Natomiast dekomunizacja, lustracja są niezbędne i kto temu zaprzecza ten albo nie zna się na rzeczy (80 procent reagujących alergicznie na określenie lustracja) albo ma w tym interes by się sprzeciwiać. Wiedza o tym czym był prl jakich zbrodni dokonywali komuniści jest tak naprawdę nikła. Przeciętny Polak nie ma świadomości, ze prl było państwem policyjnym.

Gość frk-099
"Udział w tych sondażach biorą zapewne politycy PiS-u, bo nie wierzę, że ktoś przy zdrowych zmysłach, będąc w pełni władz umysłowych jeszcze raz im zaufa." Niewątpliwe spadają bo PiS sam bije w siebie (do pewnego stopnia). A ja właśnie mam zamiar oddać głos na PiS. Właśnie po to aby wesprzeć program dekomunizacji.

Gość do frk
jesli chodzi o bute Ziobry to fakt ale swoje robi

Gość nisetety zastanawiam się własn
wszystko ok, tylko ze mi dekomunizacja zwisa :O chciałam zeby mi się poprawiło i zeby było dobrze w kraju, zebym mogła dostac prace, zebym miala dla dzieci na ich wychowanie, godziwą nauke , zebym nie musiała plakac po nocach bo stałam przed wyborem czy kupic na zimę buty dla syna czy opłacic czynsz :( , co mamy teraz ? smród , brud i zgnilizna, kazdy na kazdego patrzy spod bykla bo juz nawet piernąć sie nie da w zaciszu :O mOgli oprocz tych punktow podkreslac ze chodzi o dekomunizację anie mydlic oczy spoleczenstwu ze głowne ich priorytety to .....tamto czy owamto. Przy okazji realizujac swoj plan prac brudy i robic to z taktem. Niestety tego taktu im zabrakło.

Gość Wszystko jest tu grubymi nićmi

Gość frk-099
Gdyby powiedzieli, zę priorytetem jest dekomunizacja to mało kto zagłosowałby na nich. Tak jak gdyby sld ogłosiło, ze celem ich jest utrwalenie własnej pozycji w polityce i biznesie. Tobie dekomunizacja czyli zamysł oczyszczenia Polski z niszczących ją i niemoralnych pozostałosci po prl, zwisa. Nie rozumiesz, że istnieje przełożenie pomiędzy pozycją ekonomiczną i polityczną dawnych elit prl a poziomem życia i sprawnością państwa. Ci którzy byli dobrze ustawieni w prl, bo byli blisko zbrodniczej władzy mieli łatwiej startując w kapitalizmie i do dzisiaj mają łatwiej, kosztem również Twoim. Tworzą ten tzw układ (oczywiście Jarek przesadza, wyolbrzymia ale co do zasady ma rację) czy raczej sieć powiązań i zależnosci, poza oficjalnymi strukturami państwa. Trochę to przypomina kraje Ameryki Łacińskiej, skorumpowane i niestabilne.

Gość kobito tobie dekomunizacja
zwisa bo nie masz na to czy tamto a kto w polse jest najbogaszy ? - Komuchy

Gość 02
i na kogo tu glosowac?:O