Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angelina2000

Harmonet-raz jeszcze-podsumowanie.

Polecane posty

Gość Angelina2000

Witam.Wiem,ze bylo juz sporo watkow o tabletkach antykoncepcyjnych i harmonecie,ale ja chcialabym zebrac te wszystkie wiadomosci w jeden watek,tak zeby osoby zainteresowane nie musialy przeszukiwac calego forum,by znalezc odpowiedz na swoje pytanie.Sama dopiero zaczelam brac harmonet i musialam przekopac cale forum.Natrafilam na rozne czasem zbierzne odpowiedzi. Dziewczyny wypowiadajcie sie,opiszcie swoja historie z harmonetem.Zalety,wady,skutki uboczne,cene i swoje spostrzezenia.Z gory wielkie dzieki.

Gość nieodpowiedzialny bubek
jak brałam harmonet to czułam się tak, jakby w ogóle tabletek nie brała - zero jakichkolwiek skutów, oprócz antykoncepcyjnego ;) ale, po ostatnich hostoriach z hamronetem moja gina bardzo ostrożnie podchodzi do tej firmy i nie za bardzo ufa tym tabletkom.

Gość dddddd
A co zo akcje byly z harmonetem? Nie jestem w temacie, a bardzo mnie to interesuje ;)

Gość Angelina2000
No wlasnie,a moj ginekolog(bylam w poniedzialek) strasznie je zachwalal i stwierdzil,ze nie spotkal sie jeszcze z zadnymi skutkami ubocznymi u swoich pacjentek.Juz sama nie wiem co mam mysles;/.Wczoraj wzielam dopiero 2ga tabletke9biore o 19) i jakos zle sie czulam caly wieczor.Wszystko mni bolalo,bylo mi raz zimno,raz goraco.nie wiem czy to jakies przeziebienie czy moze zaczynaja sie skutki uboczne ;/.

Gość Angelina2000
Znalazlam na necie taka wypowiedz.Cytuje: "Wstrzymano (nie wycofano) tylko kilka serii Steridilu, Harmonetu i Tri-minuletu. (podejrzenie,ze nie spełnily wymagań jakosciowych) Natomiast inne serie sa dostepne. Chodzi o to, ze jest zly numer serii a w jednym o 1 miesiac za dlugi okres waznosci. wiec same tabletki sa ok.."

Gość dddddd
Angelina ja Ci powiem z mojego doswiadczenia - biore Harmonet od ponad pol roku, przy pierwszym opakowaniu mialam delikatne plamienia,ale nimi sie nie martwilam bo zostalam uprzedzona ze taki efekt moze sie utrzymywac do 3 opakowania. Poza tym zadnych dolegliwosci. Jestem zadowolona bo nie sadzilam ze juz za pierwszym razem trafie na tabletki, ktore beda mi odpowiadaly. A to przede wszystkim dlatego ze czytajac opinie kobiet na tym forum, wychodzi ze kobieta srednio za trzecim razem trafia na te wlasciwe dla niej :). Nie powiem Ci jak Ty bedziesz reagowac, bo kazdy organizm jest inny. Przez pierwsze opakowanie poobserwuj swoj organizm, bo jakby nie bylo bierzemy hormony ktore nie sa obojetne dla nas i naszego zdrowia, wiec pewne dolegliwosci moga sie pojawic :)

Bierz tabletki pozniej, najlepiej przed snem. Wtedy te skutki uboczne jak zle samopoczucie po prostu przespisz :) A jak organizm sie przyzwyczai to powinnas sie czuc normalnie.

Gość dzoanka
ja biore harmonet od jakiegos pol roku...jedynym skutkiem ubocznym sa silne bóle głowy.....ktore sa czasami nie do zniesienia....ale sadze ze tu nie chodzi konkretnie o harmonet poniewaz gdy wczesnej stosowałam plastry bóle były identyczne wiec poprostu moze moj organizm ogólnie zle reaguje na hormony.... ale co do harmonetu to mysle ze jest ok...ale szczerze powiedziawszy chyba bardziej byłam zadowolona z plastrów.... mam do was drogie dziewczeta pytanko...wiecie cos na temat tego czy biegunka w jakis sposób osłabia działanie badz wchłanianie tabletek??bo słyszałam na ten temat juz wiele wypowiedzi i tak naprawde nie wiem co mam teraz o tym wszystkim myslec...wiem ze wymioty osłabiaja wchłanianie bo tak jest napisane na ulotce ale o biegunce chyba nic nie jest wspomniane???jesli mozecie to napiszcie cos drogie harmonetki:)pozdrawiam

Gość gracjana-kraków
czesc wszystkim....ja własnie dostałam recepte na ten harmonet i w przyszłymtygodniu zaczynam....to moja 1 przygoda z tego rodzaja antykoncepcja wiec prosze napiszcie mi czy ten harmonet jest skuteczny??moge mu ufac??zabezpieczacie sie przy nim jakos dodatkowo???prosze napiszcie bi chciałabym wiedziec jaki jest lek który został mi porzepisany

Gość Angelina2000
dzoanka ja tez czytalam o tym,ze biegunka moze miec wplyw na oslabienie zabezpieczenia,ale wydaje mi sie,ze tak jak w przypadku wymiotow,jest to niebezpieczne w przypadku gdy wystapi zaraz po zazyciu tabletki.Gdzies nawet wyczytalam,ze po harmonecie dziewczyna zaszla w ciaze,a jak pozniej sie okazalo czesto sie wyprozniala.Kurcze ja mam taki sam problem i sie boje ;(.

Gość dzoanka
ja mialam ostatnio ten problem...wziełam tabletke ok 18 a ok21...wpadłam w panikę i z tego wszystkiego wzięłam kolejną tabletke....nie wiem czy zrobiłam dobrze...ale czasami własnie takie bzdury powodują ze nie czuje sie bezpieczna...inaczej było gdy brałam plastry....mogłam wymiotować miec biegunkę...drinkowac i jesc wszystko...musiałam tylko uwazac przy kapieli zeby sie nie odkleił i zastanawiam sie nad powrotem do nich...

Gość dzoanka
ja mialam ostatnio ten problem...wziełam tabletke ok 18 a ok21...DOSTAŁAM BIOEGUNKĘ wpadłam w panikę i z tego wszystkiego wzięłam kolejną tabletke....nie wiem czy zrobiłam dobrze...ale czasami własnie takie bzdury powodują ze nie czuje sie bezpieczna...inaczej było gdy brałam plastry....mogłam wymiotować miec biegunkę...drinkowac i jesc wszystko...musiałam tylko uwazac przy kapieli zeby sie nie odkleił i zastanawiam sie nad powrotem do nich...

Kurcze wiecie co dziewczyny?My chyba sie za bardzo przejmujemy tym wszystkim.Moja wspollokatorka tez brala harmonet,jakos ponad rok,i pamietam jak opowiadala mi,ze biezre tabletke kiedy jej sie przypomni,zawsze jakos wieczorem

dzoanka zapomnialam dodac,jesli mialas biebunke ok 21 to juz 3 godziny minely i niby powinna sie juz tabletka wchlonac...Tez jestem ciekawa co nalezy robic w takich sytuacjach...Wziac 2ga czy nie....

Gość dzoanka
i wszystko było oki??ja sie strasznie przejmuje tymi tabletkami....czy napewno działaja....i w ogole...mam kolezanki ktore to olewaja i biora mniej wiecej o tej samej poze...niczym sie nie przejmuja i zyja...jeszcze nie sa mamami:)ale ja tak nie umiemmmmm

Gość dzoanka
jak bede u ginekologa to zapytam o ta biegunke i w ogole....o cały ogół obaw z tym związanych...:)

Jakos nie moge przekonac sie do tego,ze biorac tabletki jestem zabezpieczona i nie musze sie juz martwic.Nie wiem ile czasu minie zanim to do mnie dotrze.Taka ze mnie panikara ;) A wlasnie dziewczyny,jak to u Was bylo?Po jakim czasie zazywania tabsow kochalyscie sie bez zabezpieczenia?Slyszalam juz rozne opinie na ten temat i nie wiem w co mam wierzyc ;/

Gość dzoanka
ja dopiero po dwóch tygodniach...w przypadku brania tabletek...natomiast w przypadku plastrów dopiero miesiąc po...nie mogłam sie jakos od razu przekonac....ze mnie tez straszna panikara....czasami az wstyd

Gość dzoanka
a jak długo zazywasz juz te tabletki???jeszcze nie próbowałas z nich korzystać??chodzi mi o dosłaowne korzystanie:):-)

Gość ffoorruummoowwiicczzkkaa
Witam Was dziewczyny,może ja się wypowiem bo biorę tabletki antykoncepcyjne już prawie 3,5 roku...brałam ich aż cztery rodzaje,miałam kilku lekarzy więc raczej jestem obeznana w tym temacie,a co najważniejsze zawsze czytam dokładnie ulotkę, żeby wiedzieć na czym stoję;)może rozwieję kilka Waszych wątpliwości i naprawde nie po to piszę by Was zmylić,ale jestem pewna swoich wypowiedzi...po pierwsze jeśli chodzi o tą nieszczęsną biegunkę,z nią jest tak samo jak z wymiotami,jeśli rozpocznie się do 3 godzin od wzięcia tabletki to bardzo zmniejsza jej skuteczność (napewno ponad połowę),tak więc jeśli minęły 3h bądzcie spokojne(bo tyle wchłania się tabletka anty),jeśli nie minęły 3h to już jest problem,aha i pod żadnym pozorem nie bierzcie drugiej tabletki,tak nie wolno,tabletek jest 21 i bierze się je 21 dni,nie można sobie,że tak powiem dorzucać kolejnych porcji,niestety,ale wtedy przez 7 dni trzeba się zabezpieczać dodatkowo np prezerwatywą,pytałyście również o to kiedy się można kochać bez zabezpieczenia, a więc tu powiem krótko,od wzięcia pierwszej tabletki,oczywiście trzeba kilka godz odczekać żeby działała ale pamiętajcie,jesteście zabezpieczone od pierwszej tabletki(również w 7dniowej przerwie) więc nie przejmujcie się i kochajcie się do woli...zabezpieczenie może zmniejszyć jedynie zapomniana tabletka nie wzięta do 12h od stałej godz braniaa tabletek oraz wymioty i biegunka, która wystąpi do 3h od wzięcia tabletki no i niektóre leki i zioła, ale to już przeczytacie w ulotce;] pozdrawiam

nie ma za co;]po to stworzyli forum;]pozdrawiam

nie ma za co;]forum stworzono by pomagac;]pozdrawiam

sory za powtorke,cos internet mi nawala;]

ja biore Harmonet od 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. żadnych skutków ubocznych. Nie tyje, cera ładna. Na początku tzn w pierwszym miesiące miałam lekkie plamienia, teraz już nie. Ale wiadomo każdy inaczej reaguje na tabletki tego typu, każdy organizm inaczej je przyjmuje. Cena jest dość wysoka bo płace w granicach 36-39 zł, to dość dużo. pozdrawiam! :)

biore harmonet i mam pytanko.. czy po pierwszym listku tabl w przerwie mozna sie kochac bez zabezpieczen-czy jest to nadal skuteczne w prawie 100% czy lepiej sie zabezpieczac?? prosze pilnie o odp!

w przerwie 7 dniowej, mozesz kochac sie bez zabezpieczenia, jestes chroniona, pod warunkiem, ze regularnie przyjmujesz tabletki.

Gość dropsiara
dziekuje.. troche panikuje! ..ale wole byc pewna ;p kiedy warto sie zabezpieczac podczas brania tabl?? w ppierwszych 7 dniach nowego opakowania?