Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przelotem

Półtoraroczny synek nie zasnie inaczej niż lulany w wóżku

Polecane posty

Gość przelotem

Witam Was Moje półtoraroczne dziecko - synek , nie zasnie w inny sposób niż kołysany w wózku. No nie ma na Niego mocy :( gdy był malutki tak do około 8 miesi ąca zycia usypiał lulany w kołysce i tak mu zostało. Tak się zastanawiam czy któres z waszych dzieci tez jest takim typem ? Czy tylko mój łobuz jest taki "w.ózeczkowy"a reszta dzieciaczków sama ślicznie zasypia w swoich łóże zkach ? Gdy zasnie zostaje przełozony do kojca. I tak się zastanwaim czy do 18-stki bedzie mi w wózku usypiał ?:P pocieszam się faktem ,że jest coraz mądrzejszy i pewnie któregos dnia zrozumie ,że łóżeczko słuzy do zasypiania a lulanie nie bedzie już mu potrzebne. Co Wy na to ? pozdrawiam 🌻

Ja myśle że zrobiłas błąd,że go lulałaś. Pewnie wszyscy cie ostrzegali przed lulaniem. Dziecko wręcz sie uzależnia od niego. Jak dziecko będzie mocno padnięte to samo zaśnie. Musisz sie przełamać i leżeć z nim w łóżku, głaskać, wyciszać i tak codziennie. Nie bujaj juz go pod żadnym pozorem

Gość przelotem
Tak masz rację . Tylko drze się jak poparzony na próby innego usypiania :(

Gość kllklklklkl
Popieram Julii. Musisz byc stanowcza i nie lulac małego w wózku. Spróbuj kłaść się z nim na łóżku i tak go usypiać, pewnie przez pierwszych kilka dni bedzie płakał i marudził, ale potem mu przejdzie. Potem spróbuj go usypiać w łóżeczku. Ja od małego usypiałam mojego synka w łóżeczku i teraz ma 1 rok i 10 m-cy i bez problemu kładę go do łóżeczka, ja idę coś robić do kuchni a on sam usypia. Życzę powodzenia

Gość przelotem
Ja tez wiele razy próbowałam ,ale wrzeszczy , szlocha , zanosi się. z łózka ucieka na czworaka złazi biegnie płacze . istna histeria nadmienie ,że jest bardzo żywym dzieckiem wszędzie Go pełno a charakter ma dominujący ( póki co - bo przeciez ten sie jeszcze kształtuje)

Dokladnie tak go nauczylas. Poltorarocznemu dziecku nie przyjdzie latwo zmiana nawykow. Kllklkl...swiete slowa:) Tylko nie ustepuj ani o krok, bo polegniesz z kretesem

Kiedy ucieka, wez go na rece, przytul, i probuj ponownie...do skutku. To sie da zrobic, tylko potrzebny spokoj i zelazna stanowczosc.

Ja przez pewien czas też miałam problem z usypaniem ale zacisnęlam zeby i nie dałam sie!! Jak ucieka z łóżka to ty dalej leż nieruchomo aż w końcu on sam przyjdzie i sie położy obok ciebie. Może to potrwa godzine albo i więcej ale grunt to stanowczość. Przedewszystkim zrób nastrój. Przygaś światła, wyłącz telewizor. dziecko będzie sie nudziło, bo nie będzie nic, co go zainteresuje. A co do żywiołowości to mój mały to istny \"samolot\". Wszędzie go pełno!!

Gość to jeszcze
nic z porownaniem co robi moja kolezanka.Usypia swoje prawie dwuletnie dziecko na rekach.To jest dopiero.I nawet nie probuje go oduczyc.Bedzie miala niedlugo.A ty probuj,pomalu sie przezwyczai.

Gość to jeszcze
na rekach i na stojaco to jest dopiero.A ty rob jak ci radzi julii musisz zgasic swiatlo,wylaczyc telewizor jesli masz w tym pokoju,i moze mu opowiadaj bajke cichutko.

Gość a moja córeczka 25 roku
moja córeczka usypiała w wózku dotąd, aż sie nie mieściła (prawie dwa latka- bardzo drobniutka jest). Potrzebowała lulania. Potem jak już zasnęła przenosiłam ją do łóżeczka. Pewnego dnia powiedziałam jej że musimy dac wózeczek innym dzieciom, które bardzo go potrzebują. W zamian dostała jakiś prezencik, zeby się zle nie czuła. Usypianie wtedy polegało potem na tym, że kładłam ją sobie na kolanach i delikatnie kołysałam. Obecnie (mała ma 2,5 roczku) zasypia sama, tzn. maż lub ja kładziemy się z nią i opowiadamy bajkę. Po 5 minutach spi. Małe dziecko potrzebuje naszej bliskości, lepiej się rozwija jesli wie że jest bezpieczne. Z perspektywy widzę, ze nasza obecność bardzo jej służy- dziecko spi i spała spokojnie. Od 4 miesiąca życia ani razu nie budziła się w nocy. zmuszona byłam ją budzic na karmienie. Moja rada spokojnie przeczekaj ten okres- powolutku spróbuj odstawiać wózek ale nie na siłę.