Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwdededqew

Czy brał ktoś z was encorton???

Polecane posty

Gość dwdededqew

jakie sa skutki uboczne tych sterdydow..bo wydaje mi sie ze , przytyłam, czy moge sama bez konsuktacji z lekarzem odstawic lek?

Gość dwdededqew
pomocy!!!

Gość adka76
wejdz na moj temat zwiazany z dekoracjami wnetrz

Gość dwdededqew
a po co mam tam wchodzic, nie interesuje mnie dekoracja, tylko skutki uboczne encortunu!!!

ja brałam, nie przytyłaś, tylko on, jak wszystkie pochodne hydro- zatrzymuje w organizmie wodę. poproś lekarza o coś moczopędnego (ja brałam tialorid, a później sam hydrochlorotiazyd)

Gość dwdededqew
patty, a na co Ci on konretnie zapisał ten steryd?

choruję na c.u. najpierw ileś miechów byłam na zastrzykach z hydro (bolą jak cholera), a później, żebym mogła wyjść ze szpitala, zaczęli schodzić z dawki, później tabletki encortonu, no a później (gdzieś po kolejnych 3 m-cach), już w ogóle zeszłam ze sterydów. a co jest z tobą?

Gość dwdededqew
najgorsze i to mnie martwi, że nic..takiego..po prostu poszłam do lekarza laryngologa bolącym gardłem(zaflegmionym)..zapalenie migdałów i gardła..a ona mi zapisał na to sterdydy:(, a to chyba powazne leki

Gość dwdededqew
bez żadnych badań:(teraz ..chce przestac to świnstwo brac:(, gdybym od razu przeczytała co to jest.przestałbym bym brac..powiedz mi jak , czy moge sobie sama zmniejszyc dawke i przestac brac encorton..biore od poniedziałku

Gość dwdededqew
jak tu nie wkurwiac, sie na lezkarzy..chyba zmienie..laryngologa na homeopate..nie chce sie truć!!!

Gość dwdededqew
i do tego niepiotrzebnie, co innego jak ktos ma zdiagnozowana chorobe..tak jak Ty.ale u mnie nawet dokładnie nie wiedział co mi jest

ej- słuchaj!! weź się tak nie sresuj jaką masz dawkę? bo encorton nawet biorą kobiety w ciąży!! to nie jest aż taki syf!!

Gość elunia90
Mój mąż już od roku bierze encorton. Na początku owszem przytył trochę, ale teraz bierze mniejsze dawki sterydów pilnuje się troszkę i jest ok. Z tego co wiem nie można samemu odstwić encortonu jeżeli brało się jakiś czas, tylko stopniowo trzeba zmniejszać dawkę. lepiej zapytaj innego lekarza.

Gość dwdededqew
dzięki, ale widzisz, sam lekarz nie wiedział co mi jest..powiedział mocny obrzęk gardła..i podejrzenie , że moze byc ostre zapalenie gardła ..NATOMIAST..nie wiem..dzisiaj ide do kontroli..to z nim poigadam, ale z tego co czytałam, zaprzestanie brania encortonu wymaga, pomału zmniejszania jego dawki.., a nie tak od razu.. Poza tym boli mnie prawy bark..bardzo..nie wiem, czy to jakis skutek uboczny? dzieki za uspokojenie, jeszcze do tego dostała okres, stad pewnie ta panika u mnie;.przed okresem szaleje:(:) sorki i dzieki

Gość dwdededqew
a ile to jest "jakis czas"...np, miesiac? tak.. a jak mi kazał brac tylko tydzien...?to co moge tak od razu odstawic?

Gość elunia90
Nie wiem dokładnie. zapytaj lekarza. Wiem, że mój mąż musi stopniowo zjeżdzać. Może poszperaj w necie na jakiś medycznych stronach.

bierzesz maleńką dawkę- więc nic się nie martw- skoro kazał ci zaprzestać z dnia na dzień, to na pewno nic ci nie będzie!! poza tym skoro to takie poważne zapalenie gardła, to niesterydowe leki przeciwzapalne, mogły po prostu nie zadziałać. pozdrawiam 🖐️

Gość dwededesdeed
dzieku wam za podniesnienie na duchu

Gość kajuta222
podobno jak sie bierzej krocej niz 7 dni i po dawce 30 mgg i normalnie odstawi nic sie nie dzieje

a ja biore encorton 5mg razem z glucophage po to by moc zajsc w ciaze:-) mam tsh 6 a wiec za duze. na tarczece biore euthyrox 50. a te dwa leki encorton i glucophage dzialaja na kore nadnerczy, ktora pobudza jajniki. ale weicie nie najlepiej czuje sie po tych lekach, tzn nie mam apetytu w ogole, niedobrze mi czesto, nie mam ochoty na jedzienie ktrego norlanie bym nie odmowila. i jestem bardzo zmeczona. (dodam ze biore je dopiero od 16 dni wiec w ciazy nie jestem jeszcze:-) i schudlam kilogram

Gość AliAli
Ja zażywam już po raz kolejny Encorton i muszę się Wam wyżalić, że chol.erstwo jest tak gorzkie, że cały dzień chce mi się wymiotować od niego. Wiem, że z gorzkim smakiem da się przeżyć, że ludzie mają gorzej, ale to jest jednak dyskomfort. Całymi dniami coś przeżuwam, by nie czuć smaku swojej śliny i efekt jest taki, że wieczorem jestem objedzona jak bąk i ledwo się ruszam. No i jak tu nie przytyć? :) Zostało mi jeszcze 10 dni kuracji, a potem już tylko uczta zmysłów! :)

Gość -Lenkaa-
Bralam,ale nie pamietam jaka dawke. I chyba w aptece mnie okantowali, bo dostalam 2x mniej,niz we wskazaniach lekarza. Mialam stopniowo zwiekszac,potem zmniejszac dawke,a tu w polowie kuracji wyszlo (przy najwiekszej daawce),ze mi brakuje drugiej buteleczki z tabletkami. Nie zauwazylam u siebie zadnych skutkow ubocznych.

Gość znaciee
Ja biorę i nawet schudłam ale mam taki problem że chyba mam alergię bo po zażyciu zaczynam kichać i zbiera mnie na wymioty przeważnie jak wezmę trzeci albo drugi raz (biorę trzy razy dziennie)

Gość fitz
Jade na encortonie od dwoch lat. Nie duza dawka bo tylko 10mg/dzien. Przytylem 25kg. Okropny dyskomfort. Nie wyobrazam sobie byc otyłym przez całe zycie.Horror ! Nie moge zawiazac sznurowek !!! Nie mowiac jak gramole sie do wanny i jak z niej wyłaze ... Jak hipopotam. Lekarz widzac co ze mna zrobil,zalecil stopniowe odstawianie encortonu. 1mg co dwa tygodnie. Czyli za pol roku odstawie zupełnie !!! Mam zapalenie stawòw wiec gdy np w sobote pospie dluzej i nie wezme encortonu wczesnie rano to nie moge ustac na nogach. Nie wiem czego sie spodziewac po tym gdy odstawie encorton. Prawdopodobnie zaczne od nowa albo dostane jakies inne swinstwo.