Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temper-ówka

Problemy z pracą przy komputerze.

Polecane posty

Gość temper-ówka

3 tygdnie temu podjęłam dobrze płatną pracę biurową. Super zarobki, bardzo miłe szefostwo... jestem bardzo zadowolona... Moja praca polega na wprowadzaniu danych do komputera, uaktualanianiu danych i poprawianiu pism na komputerze. I tak bite 8 h dziennie przed ekranem z przerwami na siusiu i jedną obiadową. Problem w tym, że po 2 godzinach zaczynam się czuć jakbym przed chwilą zeszała z karuzeli... kręci mi się w gowie, mam nudności, głowa zaczyna mnie boleć... i tak już do wieczora... :( W weekendy kiedy obchodzę kompuer wielkimmmm kołem jest ok. Czuję się super... A od poniedziałku, ekran i ja i znów to samo. :( Ktoś z Was tak samo reaguje na pracę przy komputerze.

Gość fgwg54g45
chyba każdy na początku a potem to mija... możliwe jednak że pracujesz na jakichś przedpotopowych komputerach, bez filtrów i takich tam różnych zabezpieczeń

kup sobie okulary z filtrem do kompa - jesli nie masz wady wzroku to zerowki z filtrem. wg prawa pracy pracodawca powinnien Ci takie kupic ale zadko to robia - trzeba samemu zaplacic. to pewni kwestia przyzwyczajenia i pozniej bedzie lepiej. to tez zlezy od monitorow - lepsze sa lcd ale te z wyzszej polki. mozesz tez sobie zalozyc na monitor filtr - taka ramke z siateczka - minimalnie ciemniejszy jest wtedy ekran ale nie przeszkadza to w pracy jest mnostwo kropelek do oczu dla pracujacych przy kompie i nawet tabletki - w aptece cos Ci doradza