Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak mi sił

Jak przekonać 1,5roczne dziecko do noszenia okularów??

Polecane posty

Gość brak mi sił

mam 1,5 roczną córeczke-MUSI niestety nosić okulary, a ciągle je sobie zrywa i wścieka się jak je zakładam.....Nie wiem już co mam robić, boję się,że nie będzie widzieć....Help-może ktoś miał podobny problem :(

Gość brak mi sił
halooo, nikt nie wie? :(

Ogląda Winx? Albo te śmiechowe trolle? Są tam postacie w okularach - pozytywne, zawsze dzielne itd... Spróbuj pokazać, że okularki noszą też fajni ludzie, a jeśli mała jest strojnisią to wybierzcie jakieś \"wypasione\" oprawki... :)

Gość przykleić na kropelkę

Gość a ja miałam
ja od maleńkości nosiłam okulary...urodziłam sie z zezem i nie było inne go wyjścia... mama najpierw uczyła mnie nosic same oprawki bez szkieł,potem jak juz sie nauczyłam to razem ze szkłami... pozatym mozesz mówic córce ze okulary są sliczne,ze ładnie w nich wygląda,pokazywac innych w okularach,mozesz sama zacząc nosic...mała musi sie oswoic ze cos "siedzi" na jej nosku...

Gość brak mi sił
dzieki za pomoc,sęk w tym,że ona jeszcze nie rozumie,że musi je nosić-jest po prostu za mała i jeszcze nadpobudliwa.Ciężka sprawa.Wykąpać ją to nie lada wyzwanie, boi sie głośnych dźwięków-odkurzacza, suszarki....wrzeszczy wtedy przeraźliwie.taki mały cykor ;)

Gość brak mi sił
a ja niestety nie nosze okularów, chociaż bardzo bym chciała...:)