Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedding_Planner

Objawy cukrzycy - czy mozna przeprowadzić test w domu?

Polecane posty

Trochę się boje, bo \"podręcznikowo\" mam pierwsze objawy (w mojej rodzinie są przypadki cukrzycy). Czy mogę wykonać test w domu? Gdzie najlepiej się zbadać? Proszę, nie najeżdżajcie na mnie (to do tych, które lubią ten sport). Ja się naprawdę boję.

Gość masturbatorka-nr-1
hej, ja też mam chyba pierwsze objawy, ale się nie boję, chodzi mi o częste latanie do wc chociaż...czy czeste picie herbaty i kawy może miec na to wpływ? he, poza tym, ciągle chce mi siępić, nawet w nocy wstaję, kurcze, czytałam o objawach i wszystko się zgadza. też bym się chciała dowiedziec, podobno sa specjalne przyrządu do pomiaru w domu?

No właśnie, mam podobne objawy. I jeszcze senność, ogólne zmęczenie. Jeśli chodzi o picie, to dziennie wypijam nawet 7-10 litrów płynów (woda, herbata, soki). Czasami mam niekontrolowane drżenie ciała (zwłaszcza rąk).

Gość masturbatorka-nr-1
no drżenie ciała też mam :( Typowe objawy cukrzycy to: - zwiększone pragnienie, którego przyczyny nie potrafimy sobie wytłumaczyć - zwiększone oddawanie moczu, np. 2-3 razy więcej, niż codzienna norma 1-1.5 l - zwiększony apetyt i spożywanie dużych porcji jedzenia, bez przybywania na wadze Obok tych podstawowych objawów może też wystąpić: - zapalenie pochwy, - świąd skory, zmiany na skórze, suchość, wiotkość skóry, - gorsze gojenie się ran, - pogorszone widzenie

Dziewczyny idźcie do lekarza! Są aparaty do samodzielnego mierzenia poziomu cukru we krwi, moja babcia taki miała bo była cukrzykiem, ale po co macie wydawać pieniądze na coś, czego być może użyjecie tylko raz - przecież możliwe, że to nie cukrzyca, a coś innego - w każdym razie coś jest nie tak.

Ja miałam cukrzycę ciążową. Najgorszym objawem to niegojenie się ran. Okropne!!! Moja cała ciąża przebiegła z igłą w ręku jak nie insulina to glukometr okropna choroba. Na szczęście przeszła. Został mi po niej tylko glukometr. Takie małe urządzenie do pomiaru cukru we krwi. Ale moim zdaniem to lepiej iść do lekarza. Badanie na cukrzycę trwa ok 2 godzin. Dają do wypicia okropnie słodką herbatę. Ja po niej o mało co nie zwymiotowałam. I sprawdzają ile cukru dostało się do organizmu i jak szybko organizm go wydala. Nic przyjemnego ale dziewczyny nie panikujcie i nie wmawiajcie sobie chorób. Może to nie cukrzyca...

Gość vrooc
a co za problem skoczyc rano na badanie cukru?

Gość vrooc
suchecka, na poczatku wystarczy jedynie badanie krwi na cukier.

Dziękuję, dziewczyny, za pomoc :) Chyba w poniedziałek wybiorę się na takowe badanie... Boję się, nie ukrywam, ale wiem, że trzeba. Jesteście kochane 🌻