Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaham

jak smakuje mięso homara, raka itp?

Polecane posty

Gość jaham

bo sie zastanawiam co ludzie np widzą w krewetkach ,ost sama je robilam, samo wyciąganie zyłki obrzydziło mi całe jedzenie, w smaku tez zadna rewelka, a ludzie na całym swiecie sie tym zachwycają, tez mi coś:P wole kurczaka:D i tak sie zastanawiam jak smakuje mieso z kraba,małż, moze warto sprobowac?

bo widzisz wystarczy rzucić hasło ze coś jest modne, fajne, i że robią to sami sławni i bogaci ludzie to od razu kazdy to kupi... dotyczy to wszystkiego popatrz np. na młode dziewczyny większość wyglada tak samo- gęsta grzywa, balerinki, tunika, szeroki pas, drewiniane kule zawieszane na szyi, duże okulary i leginsy... ludzie pop protu nie mają swojego zdania, robią wszystko byłe tylko być uwazanym za światowego czlowieka...

Gość jaham
święta racja:), ale mam nadzieje ze ktos mi powie jak smakuje:D

Gość looleela
raki sa specyficzne w smaku, lekko slodkawe i dosc aromatyczne. dobre. reszty owocow morza jakos specjalnie nie lubie, ale raki chetnie

a jesli chodzi o smak tych istot to dlamnie jest obrzydliwy:P raz je tylko kosztowałam ale więcej nie mam zamiaru ich jeść:P

Gość bo sa zrobione z ryb
one krabowe sa tylko z nazwy :D przeczytaj sklad

Gość jaham
mi jedynie przypadły do gustu prazynki krewetkowe firmy tao -tao:D sa naprawde dobre

ja tez nie wiem dlaczego ludzie sie tym ajadaja dlla mnie sam widok tych zyjatek obrzydza mi jedzenie a samo mieso dla mnie nie ma wogole smakuje jakies takie jałowe

Dobrze przyprawione jest lepsze od kurczaka. Rak ma dość słodkie mięso, krab gumowate, a małże, kalmary - słonawe, trochę podobne do ryb.

Gość jak pierwszy raz
spróbowałam krewetek, to myslałam,że zwrócę je matce naturze. Dużo majonezu musiałam na nie położyć, żeby je w ogóle przełknąć. Niestety, musiałam krewetki jeść często - moi norwescy przyjaciele je uwielbiali i sądzili,że ja też. I nagle, pewnego dnia załapałam fazę. Zaczęły mi smakować , i to jak!!! I nie ma to nic wspólnego ze snobizmem, po prostu, to co obce wydaje się nam niestrawialne, jak człek sie przyzwyczai, jest inaczej. Kiedyś też tak miałam z oliwkami - ohyda. Teraz bez oliwek żyć nie mogę. Bez krewetek, raz na jakiś czas, tez nie. Nie jem ich codziennie, ale mam frajdę smakową, kiedy czasem je sobie zafunduję.

Gość Arkadiusz Szymczak
Pamiętam mój pierwszy raz z oliwką Całą rodziną spróbowaliśmy, dzieciaki jakoś przełknęły a ja z żonką wypluliśmy, kiedyś jak przepiłem całą wypłatę to przez dwa tygodnie żywiliśmy się oliwkami (tylko to zostało) i generalnie wtedy tak je polubiliśmy, że dzisiaj oliwki są nie odłącznym elementem każdego naszego posiłku. Poprostu je ubustwiamy. Pozdrawiam

owoce morza bardzo smaczne są, zwłaszcza krewetki robione przez moją mamę były super, nie koktajlowe, tylko tygrysie, z jakimś ostrym sosem, a kraby takie gumiaste, memła się w ustach :D też bardzo lubię raka nigdy nie jadłam w sumie jedyne co mnie odrzuca to ośmiornica w occie i kawior

Gość aha i achhhh
raki smakują jak słodkawy sliski kurczak, mi mnie bardzo to odpowiada

Gość fajne, tylko tyle??
kraba kiedyś jadłem - taki se, troche słodki i dziwnie pachnie.. krewetek to nie wiem, jestem kucharzem ale nawet kierownictwo pod przymusem nie zmusiło mnie do spróbowania tych robali :p:o Może kiedyś przed śmiercią sobie spróbuje, moj brat się tym zajada - jak dla mnie to to śmierdzi trocinami.

Gość mocny33
bo nikt nie próbował,polskiej kiełbasy swojskiej wędzonej

Gość mocny33
bo każdy polak ma polski organizm, powinien pić tylko to co polskie , wódę żytniówkę , a nie baltinesa co wątrobę wykręca ,jeść smalec ze skwarkami własnej roboty k, a nie niemiecką szynkę co smakuje jak błoto , a piwo łomża , za miast heineken

Gość mocny33
SMUTNO MI ,ALE POLSKA JAKOŚĆ . UMIERA W ŚRÓD TANDETY ZACHODU

krewetki są pyszne jak ktoś potrafi je zobić mój tato robi przepyszne w takim sosie smietanowym troche winka czosnku cebulki i cos tam jeszcze :) raka nie jadlam , ale kiedys jak bylam mala z siostra to tato z wujkiem robili sobie jaja z mojej siostry bo chciala zeby tato dal jej pieniadze na cos tam , a ze akurat jedli raka to kazali jej zjesc jego oko to dostanie a ona glupia to zjadla haha pyszne sa tez mule i kalmary mniam

Gość gośćmarzycielka
jest tyle dobrych potraw i przyjemnych dla oka, że nie koniecznie trzeba jeść homary, które proszą o wolność i darowanie życia żal tych zwierzątek ..........

Gość gość
Ja ogólnie bardzo lubię mięso homara raka krewetki przegrzepki itp ale nie przepadam za ostrygami, małżami itd dla mnie one są naprawde Ochydne.. Pyatsz czemu ludzie się tak zachwycają krewetkami? No cóż każdy ma inną kulturę zwyczaje i kuchnie. Krewetki są to jedno popularnych dań świata :) Nie są specyficzne, a jeśli je świetnie przyrządzisz to już Wogóle są pyszne :) Ludzie uwielbiają krewetki ponieważ są wykwitne odżywcze noi mają niską kaloryczność. Krewetki mają wyśmienite kolor i lśniące pancerze...

Gość gość
piszecie ze to moda, a ja powiem ze ktos dal wam nieudane danie i opowiadacie ze cos jest obrzydliwe... radze sprawdzac kilka razy w roznych konfiguracjach. krewetki sa pyszne w wielu postaciach, ale nie lubie jak sa podawane w pancerzu. smakuja mułem. moze tu szukajcie problemu, wiekszosc owocow morza jest dobra tylko na swiezo i odpowiednio zrobione. homar jest absolutnie pycha, rak jest dobry, za krabem nie przepadam...