Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia.l.

mamy powiedzcie mi jak to jest..?

Polecane posty

Gość kinia.l.

ide na spotkanie w sprawie pracy jako niania. dotejpory miałam z mamą chłopca kontakt jedynie mailowy. czy to ze mnie zaprasza na spotkanie oznacza ze "spodobałam sie jej" ? a moze to normalne ze "wszytskie" chętne na nianie zaprasza sie na spotkanie?

nie myśl o sobie, tylko o dziecku! powodzenia :) poza tym jestem rpzekonana ze zaprosila kilka osob na rozmowe.

też tak myślę. To pewnie \"drugi etap\" - wybrała kilka kandydatek i je zaprosiła. Idąc na spotkanie ubierz się ładnie, zatroszcz się o jakąś małą zabawkę dla dziecka, którym masz sie opiekować, bądź miła a przede wszystkim prawdziwa.

i jeszcze jedna rada - jeśli ta pani zapyta Cię , czy możesz takze sprzatać, gotować, robić zakupy - to nienatnij się i nie powiedz - tak tak oczywiście. To standardowe pytanie i każdy kto zna się na rzeczy wie, że ktoś kto tak mówi nie ma pojecia o wychowywaniu dzieci - przy małym dziecku to fizyxcznie niemożliwe by wykonać te wszystkie czynności. Mamy sprawdzaja tak nianie, czy najważniejsze będzie dla nich dziecko.

witaj, ja jestem niania juz kilka ładnych lat :) gonia ma rację ze na pewno nie jesteś jedyną zaproszona kandydatką.a nie zgadzam sie z nia w punkcie przyniesienia zabawki dla dziecka. mi by to wyglądało na próbę przekupstwa dziecka. jak chcesz zdobyć ta pracę, to dam ci kilka rad doświadczonej niani :) 1. nie spoźnij się- a jeśli tak się zdarzy to zadzwon i uprzedz o tym. 2. koniecznie umyj ręce zaraz po wejściu do domu rodziny. 3. jesli dziecko samo do ciebie podejdzie to się z nim przywitaj. jesli nie- nie podchodz do niego pierwsza, dziecko moze się wystraszyć obcej osoby, a wtedy twoje szanse na pracę zmaleja. daj dziecku czas na oswojenie sie z twoją osobą. chyba ze to niemowlak, wtedy o tym czy masz dziecko od razu brac na ręce zadecydują rodzice. 4. uśmiech jest bardzo ważny- uśmiechaj się jak najczęsciej :) 5. nie czekaj az mama opowie wszystko co jej się przypomni- sama pytaj o rozne rzeczy, najlepiej w domu przygotuj sobię listę zagadnien które cię interesuja. 6. nie zgadazj sie na obowiązki o których wiesz ze cięzko będzie ci je spełnic. to chyba wszystko. powodzenia :)

Gość kinia.I.
dziękuję dzieczęta za odpowiedzi :)] minimonia chłopiec ma 5 lat :) powiesz mi jeszcze o co przewaznie pytają mamy? nie mam referencji,opiekowałam się za to młodszym bratem:) ja mam 21 lat :) czy moje szanse maleją jesli nie mam referencji? czy powinnam spisac z mamą jakąś umowę np zawrzeć w niej stawkę za godzinę i do kiedy będę pracowac ( jeśli oczywiscie mnie przyjmie:) ) ?