Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzyska

jak sie zmobilizować do nauki?

Polecane posty

Gość maturzyska

Zaczyna się nowy rok szkolny , klasa maturalna . Czyli trzeba wziąźć się naprawdę do roboty . No właśnie tylko jak ? Jak się zmobilizować do nauki ??? Mam ambicje ale mam też okropnego lenia . Co byście poradzili ? Czekam na poważne odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaa
eeee tam ja sie zaczelam uczyc dopiero miesiac przed matura i zdalam a teraz ide na 4 rok studiow :)

Opracuj sobie priorytety. Ucz się szczególnie do przedmiotów maturalnych a co za tym idzie tych co będą ważne w rekrutacji studenckiej. Przedmioty \"niepotrzebne\" zaliczaj po prostu. Podziel wiedzę na tę istotną dla Ciebie i tę, której umiarkowana znajomosć Ci wystarczy. ps. Wybieraj studia państwowe, z doświadczenie wiem, że to cały czas dla potencjalnych pracodawców plus w procesie rekrutacyjnym.

ja tego nie pokanałam ani w klasie maturalnej, ani na studiach.. teraz już jestem po i nie wiem czy się da..to pokanać.. ale pewnie się da, tylko trzeba dostać kopa i jakąś motywację..

Gość lola lalallalalola
Nie martw sie. Ja zawsze w wakacje stawiam sobie za cel systematyczność i zawsze nic z tego nie wychodzi :D W klasie maturalnej zaczęłam się uczyć w marcu i poszło mi nawet nawet:) Chyba jestem mało ambitna :P