Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwi mnie to.....

Dlaczego im droższe wózki tym mniejsza gondola?

Polecane posty

Gość dziwi mnie to.....

Wiele razy przekonałam się, że droższe znaczy lepsze, ale to się chyba nie tyczy wózków. Zauważyłam, że droższe wózki typu Bebe Confort czy Quinny Buzz lub Quinny Speedi mają bardzo wąskie i małe gondole. Moja siostra ma Quinny Buzz jej synek ma już 3,5 m-ca, kiedy się urodził mierzył 62 cm i teraz wygląda w tym wózku jak ściśnięta sardynka. Siostra musi kupić inny wózek, bo tak do 6-7 m-ca dziecko powinno jeździć w gondoli zwłaszcza, że jest zimno. Gdyby do interesu doszedł kombinezon to gondola Quinny już w 2 m-cu życia dziecka byłaby za mała. Moje znajome podobne doświadczenia mają np. z wózkiem Bebe Confort, gdzie cały zestaw kosztuje prawie 3 tys. a dziecko w gondoli jeździ do 4 m-ca. Skoro te wózki są nieużyteczne, to czemu ludzie je kupują?

Gość arabuska
fakt to ciekawe...ja mysle ze niektórymi kieruje wyłacznie snobstwo. :-P

Gość quinny sa
sa drogie i maja male gondole

Gość ze spacerówką to samio
Spacerówki Quinny są tak samo niewygodne i małe jak gondola. Zobaczcie spacerówkę Quinny Buzz: http://www.allegro.pl/item227802427_quinny_buzz_tylko_teraz_za_1249zl_gratis_wysylka.html Daszka nie ma, ale można dokupić. Jest mały, więc i tak nie chroni przed słońcem. Nóżki dziecka zwisają, więc ta pozycja jest niewygodna. Kiedy dziecko zaśnie i rozłożymy spacerówkę na płasko, to słońce jedzie po oczach i jest niewygodnie, bo nogi w dalszym ciągu wiszą. A teraz spacerówka Baby Dreams- 20x tańsza od Quinny: http://www.allegro.pl/item228571571_wozek_walker_baby_dreams_wysylka_kurierem.html Dziecko na blacie może oprzeć rączki, może w tym wózku jeść, kubek niekapek bezpiecznie stoi i nic się nie wyleje, jest duży daszek chroniący przed słońcem, duży kosz na zakupy i co najważniejsze: siedzisko można rozłożyć, regulować wysokość, dziecko może zasnąć i się nie obudzi, bo będzie mu wygodnie.

Jak dla mnie quinny sa ładne i nic poza tym.Niewygodne dla dziecka,drogie,mało funkcjonalne... Ja najbardziej lubię firmy średniopolkowe-chicco i graco. Z Graco mam wozek dla pociech i jest swietny,o ten: http://www.allegro.pl/item224574098_wozek_graco_quatro_duo_2007_hit_z_usa_promocja_.html Jest super,polecam mamom blizniat i dzieci rok po roku:) Strasznie podoba mi sie tez ta parasolka: http://www.allegro.pl/item228207539_graco_mosaic_parasolka_firecracker_torba_folia.html Jest sliczna,taka rozowa:) O niebo ladniejsza od quinny:p Moze kupie dla corki,chociaz wlasciwie rzadko bede z niej korzytsac....

Gość dołek
o matko, tak drogie wózki, to w zyciu nie zdecyduję się na dziecko mając dochód 1500 zl.

nie prawda bebecar z wersja z gondolka- cena ponad 2 tys-ma dosyc szeroka gondole i wg mnie wieksza niz np quinny czy x-lander do tego w gondoli bebecar mozna podniesc podglowek, tak ze wieksze niemowle widzi troche swiata bez potrzeby takiego malca przenoszenia do spacerowki

Gość hania_30
Nie prawda,ze wozki quinny sa tylko ladne i nic poza tym. ja przymierzam sie do kupna quinny speedi. moja znajoma uzytkuje spacerowke i jest bardzo, ale to bardzo z niej zadowolona,a jej coreczka rowniez. co do gondoli to rzeczywiscie jest mala,a tym,ze producent zaklada,ze dzieck od 3 m-ca zycia moze juz uzytowywyac spacerowke.

Mam Bebe Confort na stelażu Trophy i odczucia mam podobne.:( Synek ledwo się mieści w gondoli, zwłaszcza, że zakładam mu jesienny kombinezon. Wózek jest estetycznie atrakcyjny, bardzo mi się podoba, ale żal mi pieniędzy, które w niego włożyłam. Poza tym, kiedy synek wyrośnie z gondoli, przesadzę go do spacerówki, a zważywszy na to, że będzie zima nie wiem czy będę go w czymś takim wozić. Boję się, że zmarznie. Chyba będę musiała dokupić spacerówkę i pożyczyć od kogoś wózek głęboki.

Gość hania_30
mamo na pelnym etacie- a jakie wymiary ma wozek jane pro slalom? zobaczylam go przed chwila na necie i bardzo mi sie spodobal? czy zdaje egzamin w terenie i w miescie? jak duza jest gondola?

a ja mam też bebe conforta na stelażu air trophy 6 i jestem zadowolona. co prawda dzieco urodziłam zimą i wtedy było ok, bo dziecko w kombinezonie mieściło sie, a teraz ma 6,5 miesiąca, gondola jest na styk, tzn. dzicko bez kombinezonu, bo tylko zasypia w nim :) fakt, ze wózek jest ładny i gondola moze służyc do bezpiecznego przewożenia małego dziecka na duże odległości ,przeważył. ja gorąco polecam jeśli dziecko urodzone zimą, bo w innym wypadku, może okazać sie za mały. teraz jeżdzi w fajnej spacerówie :)

Gość co do wózka...
wiadomo-im drozszy tym mniejszy,a firmy robia na tym super interes...Bardzo szybko przestaje byc przydatny i trzeba myslec o nowym,a to dla firmy kolejne pole do popisu...Nic innego jak tylko marketing...

Gość bukaa
Skąd wiadomo, ze kilkumiesięczne dziecko jest zadowolone z wózka?