Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania_30

Jak dlugo moze trwac pierwszy porod?

Polecane posty

Gość jkdhhew
moja siostra rodziła 9 godzin.... ja rodziłam 4 mies poźniej i nawet nie probowałam sn, nie chciałam

Gość tortillla
moze w tym szpitalu chetnie szprycuja oksytocyna, co wcale nie jest dobre, stad te krotsze porody

Gość 5h12min
5h i 12min odkąd odeszły mi wody płodowe do zobaczenia po raz pierwszy synka :) to był mój 1 poród :)

Gość 5h12min
a skurcze takie mega mocne mialam 1h i 45min bodajze :)

Gość Catherinna31
Mój trwał 20 godzin

Pierwszy : ok.7godz.od początku tj.od małego peknięcia pęcherza, który określiłam jako lekkie szarpnięcie za strunę :P (na samym łózku porodowym 1,5g.) Drugi wywoływany, do 7cm bez bóli, dopiero jak mi położna strzykawą sporej wielkości przebiła pęcherz to ruszyło i w ciągu 15minut było już po wszystkim :) Nie ma co sie na zapas stresować, każdy organizm jest inny...życzę Ci powodzenia i oby było tak, jak sobie wymarzysz :)

6,5 godz, od odejścia wód. Skurcze, które mnie nie bolały trwały około 2,5 godz. Czyli 4 godziny hardkoru. Ale nie miałam oksytocyny ani nic, poród w 100% przebiegł naturalnie, żadnych masażów, przyspieszaczy, nawet prysznica nie brałam, bo była lodowata woda.

Gość ja rodziłam dokładnie
7,5h pierwszy poród, sn. Podobno szybko poszło, ja miałam inne odczucia, bóle to była wieczność ;)

Gość gość
Ja rodziłam przez 52 godziny, bo mnie naszlo na poród naturalny. Skończyło sie w szpitalu i cesarka. Ech...dobrze, że dzidzia zdrowa.

Gość miodeszly wody o 2 w nocy
I do jakiejs 9 skurcze to byl lajcik.czulam sie jak na wczasach. Gazetka,krzyzowki,tv.a poniewaz moje skurcze byly za slabe to dostalam oxy i sie zaczela ostra jazda bez trzymanki.8 h takich skurczy ze nawet znieczulenie malo co dawalo. Skonczylo sie cc na szczescie bo bym chyba nie przezyla tego bolu.

Gość gość
Ta dziewczyna powyżej: tak, ta syntetyczna forma oxy wywołuje dużo ostrzejsze bóle niż naturalny. Wyrazy współczucia, 8 godzin...

Gość 1984Asia1984
Ja w piątek rano miałam test z oxy - nie udany - ale od tamtej pory do soboty godz. 23 miałam skurcze i rozwarcie zrobilo mi się przez ten czas 4 cm. O 23 odeszły mi wody, a o 3.20 był Synuś.

Gość gość
U mnie porod trwal 4.5h. Polozna byla w szoku, ze zdazylam do szpitala. Na porodowke juz sie czolgalam z bolu a samo parcie trwalo 18min.

Gość gość
Ja po podaniu kropowki z oxy mialam 2 godziny skurczy i synek byl na swiecie :)

Gość gość
16 h na łóżku porodowym...skończyło się cesarką