Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happy-mum

Przyszłe mamy,gdzie kupujecie ubrania ciążowe ???

Polecane posty

Gość happy-mum

Niby wszystko można dziś kupić,ale uważam że fajnych i modnych ubrań dla przyszłych mam jest zdecydowanie za mało.Może ktoś poda jakąś fajną stronkę z ciuchami :):):)

ja rowniez kupowalam na allegro :) pare rzeczy kupilam w H&M ale stwierdzilam ze lepiej fajna tunike uzywana sztuk 3miec niz 1 nowa i stawialam na rzeczy z 2 reki :)

Gość bziczek
jestem teraz w 8 mc i szczerze powiem, ze z typowo ciążowych ciuszków kupiłam tylko jeansy w H&M, spódnicę w H&M (której nie mialam jeszcze ani razu na sobie;), jedną spódnicę na allegro której też nie załozyłam i nie założę bo lato sie skończyło. No i jedną wyjsciową bluzeczke którek też nie założyłam :D ale moze jeszcze mi sie uda na jesieni? Wszystkie ciuszki kupowałam w "normalnych" sklepach, szukałam po prostu tunik troszke szerszych, spodnie biodrówki z szerokim gumowym pasem albo na troczki,spódnice to samo, z sukienkami wogóle nie ma problemu. Tegoroczna moda bardzo słuzy ciężarówkom :) długie koszulki, liczne marszczenia :P Kupiłam w CA dwa pasy ciązowe (takie "dekoracyjne" jak bluzeczki robią sie za krótkie na brzuszku - taki pas wygląda często jak koszulka która spod spodu wystaje. Szkoda mi kasy na ubrania ciążowe-nie są tanie, chodzimy w nich krótko... wystarczy dosłaownie kilka "ekstra" rzeczy. Moze to też zależy od tego jaki brzuszek ma dziewczyna i jak te kg sie rozłożyły.. No i moze trudniej chodzic z duużym brzuszkiem w zimie.

Ja wyszukiwałam sobie wygodne rzeczy na stoiskach dla kobiet w ciąży - wiele zwykłych sklepów takowe posiada, ale ceny są naprawdę duże - spodnie - ponad 100zł - chodziłam w nich tylko 3 miesiące, bo szysbko zrobiły się ciasne na udach:( Wiele rzeczy pożyczyły mi znajome, które wcześniej były w ciąży - warto popytać wśród rodzinki i koleżanek, czy nie mają takich rzeczy. Chodzimy w nich krótko, więc na pewno ich nie zniszczymy, jak będziemy o nie dbać i potem można je oddać. polecam też lumpeksy!! wiele jest takich, gdzie można kupić tylko i wyłącznie odzież ciążową i dla dzieci, ale w zwykłych też można coś wyszperać. Ja kupiłam sobie tam śliczną dżinsową sukienkę, która noszę praktycznie cały czas, bo jest wygodna i leciutka - kosztowała zaledwie 18 zł, wyszperałam też sporo ładnych luźnych tunik, bluzeczek i spodni:) Nie warto wydawać na ciuszki ciążowe fortuny, bo używamy ich zaledwie parę miesięcy!