Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam

Podkład mineralny

Polecane posty

Gość pytanko mam

Kobietki, ostatnio spotkałam się z określeniem: podkład mineralny, róż mineralny...Ciekawa jestem co to takiego, czym rózni się od fluidów i pudrów w kamieniu i do jakiej cery jest przeznaczony. Jaki daje efekt? Uświadomcie mnie proszę :)

A. Jest w formie sypkiej B. stworzony tylko z naturalnych minerałów i pigmentów C. w zasadzie nadaje się do kazdej cery, ale wiadomo - każdemu pasuje co innego, więc trzeba samemu wypróbować. Kosmetyki mineralne z zasady nie powinny zapychać, podrażniać, ale znów - różnie bywa. Podkłady czy pudry mineralne potrafią być bardzo lekkie, lub też cięższe i kryć tak dobrze jak niejeden podkład nie potrafi. Ja je lubię :)

Gość pytanko mam
chomik > dziękuję za odzew :) A jaką markę polecasz? Zależałoby mi raczej na lekkim preparacie. Mam cerę nieproblemową, lekko śniadą. Nie lubię błyszczących drobinek. Mogłabyś mi jakiś doradzić? W jakiej cenie są te kosmetyki, bardzo drogie?

ja mam kosmetyki mineralne z Isa Dory, sa po prostu swietne. uzywam podkladu, cieni i rozu, nie wiem jak stoja cenowo bo dostalam w prezencie od mamy :) ale wiem ze pedzel do nakladania podkladu kosztowal 55zl :O bo mama zapomniala zdjac cene... :P co do krycia- jedna warstwa daje raczej transparentny efekt, po nalozeniu drugiej juz jest lepiej - i makijaz przy uzyciu tych kosmetykow wyglada naprawde swiezo i naturalnie. co do uczulen- mam alergiczna skore a przy tych kosmetykach nic mi sie nie dzieje :) aha, i podklad nie zawiera swiecacych czasteczek. jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem :) pozdrawiam! 🌻

Ja mam L\'Oreala,ale nie polecam do konca.Owszem,dobrze kryje,jest wydajny,ale nie matuje...A poza tym sklad tez nie jest taki do konca naturalny...zawiera talk,a nie powinien:(

Gość kto jeszcze

Gość Tamarka20
www.morzeurody.pl Tutaj znajdziesz naprawdę dużo konkretnych kosmetyków do makijażu mineralnego. Czym jest, obsługa też służy dobrą radę jak się zadzwoni. :D Makijaż mineralny to klasa sama w sobie każdy kto używał, raczej nie wróci do klasycznego. :D Trzeba tylko zadbać żeby nie kupić "kosmetyku mineralnego" który jest tak naprawdę zwykłym kosmetykiem. :D

Gość joasiajoa
Podkład mineralny u mnie najlepiej się sprawdza latem. Wtedy jestem pewna, że nie muszę poprawiać makijażu co godzinę. Od 2 miesięcy używam podkładu z Annabelle Minerals i muszę przyznać, że trzyma się dobrze przez cały dzień i wygląda bardzo naturalnie. https://www.eshopannabelle.com/pl/5-podklady-mineralne

Gość Marion_Silver
annabelle wiele osób poleca, bo mam na prawdę dobry skład, są to tylko 4 składniki, więc sadze, ze i dla alergików będzie super:)

Annabelle minerals to mój ulubiony i faktycznie ma delikatny skłąd, tlenek cynku fajnie łagodzi skórę i przygasza ewentualne wypryski. Lubię matowy podkład,właśnie dlatego że matuje a nie wysusza skóry.

Gość Annnakakaa
ja lubie kosmetyki annabele minerals bo są super delikatne, a skutecznie ukrywają co trzeba i nie zatykają porów.

Gość gość
mam róż z annabelle i jest najlepszy, przede wszystkim w koncu dobralam kolor, bo a to za mocny byl a to za jasny a to sie swiecil...

Gość Annnkakaka
Dokładnie. Ja też długo szukałam podkłądu idealnego, takiego który będzie fajnie ukrywał moje niedoskonałości na twarzy i przebarwienia i w końcu znalazłam - Annabelle Minerals jest najlepszy.

Gość Majjkka8787
A gdzie mozna kupic ten podkład z Annabelle? i jak dobrac odpowiedni odcień dla siebie?

Gość gość
masz możliwość na stronie annabelle zamówic próbki podkladów, w ten sposob dobierzesz najlepszy kolor dla siebie

Gość Kattarynka86
Kupiłam niedawno podkład z Annabelle - jest świetny! I w końcu moja cera, która zawsze źle reagowała na zmiany kosmetyków teraz mam wrażenie że była to miłość od pierwszego wejrzenia :)

Gość magielekkretko1
Długo szukałam dobrego podkładu mineralnego, który będzie trwały i nie będzie mnie tak uczulał jak podkłady drogeryjne. Koleżanka poleciła mi podkład z Annabelle Minerals. Mam ten w odcieniu NATURAL LIGHT. Podkład po nałożeniu wygląda ładnie i naturalnie, jest lekki i stapia się ze skórą dodatkowo krycie jest bardzo fajne i można je stopniować. https://www.eshopannabelle.com/pl/5-podklady-mineralne