Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Które wkładki laktacyjne polecacie ?

Polecane posty

Gość gość
mi babyono przeciekaly, przerzucilam sie na akuku i bylo juz okej

Gość gość
Testowalam kilka marek (tanszych) i wiekszosc szczerze odradzam m.in. Babyono, Baby dream, bella, nuk ( przeciekaja, trzeba czesto wymieniac - tak bylo przy mojej laktacji) Do tych lepszych i dalej tanich naleza: TT - duza powierzchnia, zle sie ukladaja pod biustonoszem Johnson - mniejsza powierzchnia, grubsze niz tt, profilowane, chlonne ok Sa jeszcze drozsze m.in. Avent - super chlonne. Nietestowalam lovi (tez drozsze od ww) ale sprobuje skoro takie pozytywne opinie czytam powyzej.

Gość gosiak0512
Polecam wkładki laktacyjne Lovi. Z obecnych na rynku wkładek testowałam kilka firm i najlepiej wypadły właśnie Lovi. Są bardzo cienkie, bardzo chłonne i nie pęcznieją. Po za tym średnica ich jest większa przez co trudniej jest aby mleko poszło gdzieś bokiem i zalało koszulkę. Bardzo wygodnie się je nosi i nawet bez korzystania z przylepca nie przemieszają się. Pakowane po jednej sztuce więc wymieniając tylko jedną nie trzeba się zastanawiać co zrobić z tą drugą odpakowaną.

Gość klaudusek
Ja na początku myślałam, że obejdzie się bez używania wkładek ale jednak się pomyliłam. Używałam wkładek canpol babies aloe vera i jeste z nich bardzo zadowolona. Warte są swojej ceny. Są duże i chłonne dzięki czemu nie zaskoczą nas plamy od mleka na koszuli nocnej, dobrze dopasowuja się do każdego biustonosza nawet takiego miękkiego sportowego. Dodatkowym plusem jest paseczek kleju, który sprawia, że wkładka nam nie ucieka. Dobrze sprawdziły sie również jako okład (wkładka+maść na bolące brodawki) przynosząc ukojenie bolącym brodawkom. Zdecydowanie polecam

Gość gość
Lansinoh najlepsze i niedrogie. Sa wytrzymale, nie przesuwaja sie, nie deformuja, kazda wkladka jest osobno zapakowana. Bardzo przyjemne w uzytkowaniu. Mozna sobie wrzucic kilka do torebki i miec przy sobie na wszelki wypadek. Probowalam Aventa, belli (najgorsze chyba) i jeszcze kilku innych, ale zadne nie umywaja sie do Lansinoh. Obie corki karmilam uzywajac tych wkladek.

Gość brunii22
Ja polecam wkadki laktacyjne Canpol Babies disposable breast soft. Są higienicznie zapakowane do woreczka, co zapewnia wygodę bo można włożyć je do torebki. Są chłonne, dobrze przylegają. Nie podrażniają, a do tego mają fajną cenę.

Gość gość
Medela wielorazowe są najchłonniejsze, na drugim miejscu Lansinoh jednorazowe. Korzystam z obydwu firm, reszta to badziew.

Gość gość
Canpol to bubel, tak samo baby ono... ciezko teraz trafic na cos porzadnego

Gość gość
Jedyne dobre to avent, inne mi przeciekaly

Gość Marion_Silver
mialam do czynienia tylko z babyono i akuku, na korzysc tych drugich, bo babyono, nie wiem jak wam, ale mi sie zwijaly i odklejaly, przesuwalu w biustonoszu i to kazdym, wiec to nie wina biustonosza, a akuku, tanie, chlonne i dobrze sie trzymaja

Gość gość
Marion Silver- mi tez przypasowaly te z akuku, na dodatkowy plus to ze wychodzily bardzo ekonomicznie. I uprzedzam wrednych komentatorow- to nie jest reklama... po prostu ten produkt sie u mnie sprawdzil :)

Gość gość
To prawda ze wiekszosc jest niewygodna albo slabo chlonna, musze znowu poszukac czegos odpowiedniego..

Gość gość
Ja miałam z babyono i mi pasowały. Co prawda, musiałam często wymieniać, ale za taką cenę nie spodziewałam się niczego lepszego, więc w sumie to jestem zadowolona..

Gość gość
Ja bylam zadowolona z Akuku, canpol byly kiepściutkie niestety

Gość gość
tylko lansinoh

Gość Marion_Silver
a nie znam tej firmy, ja uzywalam akuku i lovi, obie sprawdzily sie doskonale, nie latały po staniku i nie przeciekaly, ale lovi byly sporo drozsze

Gość gość
ja tez bede niedlugo na etapie szukania :(

Gość Marion_Silver
kup sobie najpierw tanie z akuku, one sa dobre, w razie co wymienisz na inne:)

Gość gość
racja :)

Pamiętam, że zanim urodziłam dziecko nie miałam pojęcia co to są wkładki laktacyjne i z czym się to je. Szybko jednak stwierdziłam, że są one niezbędne przy karmieniu piersią, a nawet później, gdy zdecyduję się przejść na butelkę - to tak dla osób, które myślą, że się obejdą bez wkładek :). Przy pierwszym dziecku używałam wkładek Johnson's Baby ale były dosyć grube więc przy moim dużym biuście wyglądałam jak czołg. Mimo, że dobrze się spisywały ( nic nie przeciekało) ze względów estetycznych przy drugim dziecku postanowiłam wypróbować wkładek Chicco, które poleciła mi siostra z równie obfitym biustem. Okazało się, że wkładki są cieniutkie przez co piersi wyglądają naturalnie i nie przyciągają nadmiernie wzroku - co zawsze było dla mnie krępujące. Klej dobrze trzyma więc wkładki nie gonią po całym staniku. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam.

Gość akiz
ja polecam Canpol. oddzielnie zapakowane dobrze trzymają się stanika oddychające chłonne dyskretne nie odznaczają się polecam

Mi się najlepiej sprawdziły wkładki firmy Lovi. Są dosyć duże ale cienkie, równocześnie są bardzo chłonne. Każda pakowana jest oddzielnie więc można nawet luzem wrzucić do torebki:) Tanie nie są w porównaniu z innymi ale za ceną idzie jakość.