Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 10 tydzień

obumarła ciąża 10 tydzień

Polecane posty

Gość 10 tydzień

Czy któraś z Was przeszła poronienie w 10 tygodniu.Czy płód samoistnie został wydalony z macicy czy miałyście zabieg czyszczenia .

Przeżyłam to rok temu, ciąża obumarła około 10 tygodnia, po kilku dniach od stwierdzenia tego faktu przez lekarza, zaczęłam krwawić i pojechałam do szpitala. Tam podano mi tabletki na rozwarcie szyjki macicy, po których dziecko samo ze mnie \"wypadło\" :o - wcześniej zaczęła się akcja skurczowa, trwająca kilku godzin. Mimo to, byłam dodatkowo czyszczona pod narkozą, do domu wyszłam na drugi dzień, okres dostałam po 4 tygodniach. Teraz czekam na drugie dziecko, mam nadzieję na szcześliwe rozwiązanie za kilka dni. Trzymaj się!

Wejdź na forum ciąża obumarła - Dlaczego? tam jest wiele dziewczyn i z pewnością pomogą, sama też byłam niestety uczestniczką tego forum. Ja zabieg miałam w 13 tygodniu, wiem że się boisz ale ból fizyczny jest prawie żaden, zabiegu nie czujesz bo jesteś znieczulona (uspana), po zabiegu jest krwawienie okresowe, czasem boli brzuch jak przy miesiączce, możesz brać wtedy leki przeciwbólowe, potem masz normalny cykl i kolejne krwawienie. Po 3 miesiącach możesz ponownie się starać chyba że lekarz powie inaczej. Jedyne z czym tak naprawdę musisz sobie poradzić to ból psychiczny, trzymaj się ciepło i głowa do góry

niestety miałam zabieg ponieważ było to poronienie zatrzymane. Tak czy inaczej lepiej jest jeżeli lekarze zrobią zabieg, nie grozi wtedy zakarzeniem