Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko malutkie

biologia

Polecane posty

Gość pytanko malutkie

Czy ktos tutaj studiował biologię albo studiuje, albo zaczyna studiować. Bo ja zaczynam zaocznie i chciałam się czegoś dowiedzieć o przedmiotach na pierwszym roku i czy ciężko jest itp, itd??

Gość malutkie pytanko
Noo halo nie wierze że nikt nic nie wie. Przeszukałam całą str uczelni i nic nie było dlatego Was pytam

Gość malutkie pytanko
UAM Poznań

Gość malutkie pytanko
ale napewno pare przedmiotów jest podobnych

W dziekanacie powinni mieć do kupienia program studiów. Ja kończyłam UMCS . Na pierwszym roku miałam w pierwszym semestrze biofizykę albo fizykę do wyboru, chemię ogólną i analityczną i anatomię człowieka z antropologią, w drugim chemię organiczną, biologię komórki i statystykę z informatyką, no i dwie całoroczne kobyły - zoologia ogólna i systematyczna i botanika ogólna i systematyczna . Plus oczywiscie lektorat i WF. U nas były tzw duże i małe kursy, przedmioty fakultatywne i wykłady humanistyczne do zaliczenia, wszystko na punkty, do zaliczenia roku była potzreban też odpowiednia ilość punktów.

Gość
biologia jestdo bani :O ciagle sie tam rozmnazaja, roznicuja, mutuja, przystosowuja :O juz lepiej studiowac alkohologie - mozna potem zostac swoim prywatnym barmanem!

Gość szukam kolezanek i kolegow
ja studiuje dziennie biologie:) jestem juz na 4 roku. ale to nie sa proste studia niestety:( u mnie bylo ciezko. u nas na ierwszym roku najwiecej ludzi odpadlo na zoologii bezkregowcow:(

Gość malutkie pytanko
Mnie się udało dowiedzieć że na pierwszym roku jest chemia analityczna i fizyka(o zgrozo), czy są to trudne zajęcia. A ta zoologia kręgowców brzmi raczej okej. Co w niej takiego trudnego??

Gość malutkie pytanko
do Szukam koleżanek i kolegów: A gdzie studiujesz?

Gość malutkie putanko
up :-(

Gość leleum polelum

Gość A ja skończyłam Biotechnologię
na UW i na I roku miałam: a) I semestr - matematykę - statystykę dla biotechnologów - fizykę - chemię analityczną (nieorganiczną) - zoologię - botanikę - meteorologię - lektorat z anglika - WF - "odchamiacze" (ja wybrałam "Słynne wystąpienia minerałów" na Geologii i "Religię Sumerów" na Archeologii bo to blisko Wydziału i zapełniało czas między ćwiczeniami :P ) b) II semestr - biologię komórki - fizjologię roślin - fizjologię zwierząt - chemię organiczną - informatykę - statystykę II - inżynierię bioprocesową - materiałoznawstwo dla biotechnologów - lektorat z anglika - WF - odchamiacz (tm razem była to "gemmologia" na Geologii)

Gość malutkie pytanko
No, no dzięki bardzo, ale z tego co wiem na coś-technologia jest więcej matematycznych. Dlatego wybrałam poprostu biologie. Zapewne jednak wiele przedmiotów się powtórzy

Gość malutkie pytanko
up, up. Napiszcie coś

Gość gxh
ja też zaczynam biologie zaocznie ale nadal nie wiem czy na zaocznych są zajęcia w laboratorium?

Gość po biologii
konczylam jakis czas temu. Najgorsze wedlug mnie -zoologia bezkręgowce/duzo materialu/ matematyka nie najgorsza,nawet dla srednich fizyka upierdliwa,ale da sie przejsc chemia analityczna zalezy z kim bedziesz miala egzamin chemia fizyczna/nie wiem czy jeszcze jest/ napisz jeszcze jakie przedmioty bedziesz miala i z kim egzaminy