Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchew

ANTYKONCEPCJA PO PORODZIE?

Polecane posty

Gość marchew

Jak się zbezpieczać po porodzie. Słyszałam , że samo karmienie piersią nie zabezpiecza w 100% przed kolejną ciążą. Gumki odpadają - mam na nie uczulenie. Do lekarza idę dopiero za 4 tyg - ale może któraś już coś wie na ten temat?

ja jestem w 6 tyg pologu i tez zaczynam sie na tym zastanawiac wiec chetnie cos poczytam :)

Gość podpowiedzcie
ja stosowałam cerazette ale nie polecam-ja non stop plamilam ale moze to kwestia organizmu

No cóż...to zależy czy planujesz jeszcze potomstwo.ja jednak decyduje sie na Mirene.Według mojego lekarza jest ona bardzo skuteczna ,wygodna i bezpieczna. Polecał mi tez plastry,ale obliczajac kosztowo bardziej opłaca się Mirena.Zreszta nie jestem osobą która dopilnowałaby zmian naklejek na ręku.

Gość i ja mam wazne pytanie
ja bralam kiedys tabl antykoncepcyjne o nazwie MARVELON- one sa wlasnie dla matek karmiacych !!! zapytajcie ginekologa

Z tabletek antykoncepcyjnych podczas karmienia piersią można stosować jedynie Cerazette.Ew zastrzyk Depo-Provera

ja uzywalam depo provere... jak dla mnie totalna porazka. skutki uboczne - zanik plodnosci (tzw nieplodnosc wtorna) endometrium szalonych rozmiarow i torbiel na jajniku wielkosci 5na 6cm... powrot do plodnosci trwal 1.5roku od ostatniego zastryzku. poza tym przytylam i mialam straaaaaszne bole glowy ale to dopiero przy drugiej ostatniej zreszta, iniekcji bo po 1 bylo w miare ok