Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o rade

prosze o rade

Polecane posty

Gość prosze o rade

staramy sie o dziecko z mezem, na ost wizycie gin powiedziala ze nastepnym razem jak bede na wizycie to wymrozi mi nadzerke a tym czasem mamy sie starac. moje pytanie jest, ze staramy sie ale czy np tydzien moze kilka dni wiecej po teoretycznym zaplodnieniu, czy lekarz ginekolog bedzie w stanie rozpoznac ciaze??albo podejrzewac?? bo jezeli bede w ciazy lekarz sie nie pozna, wymrozi nadzerke, to moze to zaszkodzic ciazy i moge poronic? zapytam sie oczywiscie lekarza, ale moze ktoras z kolezanek na kafeteri moglaby cokolwiek powiedziec na ten temat??

Gość prosze o rade
moze ktos jednak cos podpowie?

na podst zwyklego badania ginekolog moze potwierdzic ciaze najwczesniej ok. 6 tyg nowoczesne testy wykrywaja ciaze tydzien po zaplodnieniu (np. pre-test)- zrob sobie przed wizyta co do konsekwencji wymrazania nadzerki - nie wiem.

Gość SanSan
nie, tydzien po zaplodnieniu gin raczej nie zauwazy ciazy, bo to za szybko dziwie sie ze chce ci ja wymrozic? czy to aby nie prywatna wizyta? ja tez mialam nadzerke , ale mala i gin nie chcial jej ruszac, mowil ze zobaczymy po porodzie ale po porodzie calty czas jest b mala i nikt nie kaze mi jej usuwac...

moze po prostu nie idz do ginekologa w dniach po owulacji( bo faktycznie nie wiadomo jaki wpływ moze mieć wymrazanie na zagnieżdzający sie zarodek) tylko tuz po miesiaczce? wtedy bedziesz miała pewność ze nie jesteś w ciąży.

Gość prosze o rade
tak zamiezam tez zrobic sobie test pzed wizyta. tak byla to prywatna wizyta, do tego gina chodze dlugo i wiele moich kolezanek chodzi. nadzerke mam dosyc dlugo, nie wiem z jakiego powodu, niestety zadne leki nawet troche nie zmniejszyly jej ani nic si enie poprawilo. lekarz powiedziala ze moze to byc lepiej, jesli sie staramy, poniewaz np we wczesnej ciazy lub wogole, jesli krwawilabym, co ciezko by bylo stwierdzic na pierwszy rzut oka czy to z nadzerki, czy to z powodu innych problemow. troche si eboje i sama nie wiem. powiedziala tez ze ten typ nadzerki nie zniknie w czasie ciazy lub po porodzie. troche sie martwie

Gość prosze o rade
niestety takiej mozliwosci nie ma, poniewaz nie mieszkam w polsce, i chcialam to przy okazji zalatwic jak bede w kraju.

Gość tyle dziewczyn i na prawde
nikt nic nie jest w stanie powiedziec???