Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krupniok i żymlok

prośba do osób latających z centralwings

Polecane posty

Gość krupniok i żymlok

witam :) za kilka dni będę pod raz pierwszy lecieć samolotem (centralwings) do grecji i w związku z tym mam kilka pytań: 1. czy są jakieś ograniczenia odnośnie rozmiaru bagażu? (wiem tylko że nie mogę przekroczyć 18 kg) 2. ile trwa odprawa na lotnisku na miejscu? (po wylądowaniu) 3. czy w bagażu podręcznym mogę mieć płyn do soczewek, wodę itp.? 4. w jakich cenach jest jedzenie i picie w samolocie? oczywiście jeśli macie jakieś inne rady to poproszę ;)

Gość krupniok i żymlok
up

Gość nikt nie lata samolotami
:>

Gość płyny w podręcznym
płyny w podręcznym bagazu tylko do 150ml co do rozmiaru bagazu to poczytaj na stronie centralwings odprawa króciutka a co do jedzenia i cen w samolocie...nie mam pojecia, centralem nie latałam, ale chyba nie mozna nic kupić...

Gość kliknę jak napiszesz
nie leciałam central.. ale ogólnie we wszystkich są podobne przepisy. ŻADNYCH płynów w podręcznym (chyba że coś tam do 100ml, ale bezpieczniej nie mieć nic niż się przymusowo rozstać, nawet tuszu do rzęs nie można mieć). bagaż - nie wiem jak Cenatarlwings robi, ale w większosci linii za 1-2kg nadbagażu nic powiedzą :) reszta to juz zależy od ilości osób lecących (odprawa) oraz własnych "wymogów" linii (jedzenie)

Gość Leberwoszt
Furgej lepi fligrym tam miymosz lograniczyn

Gość ja tez mam pytanie
kurcze a ja myslalam ze do podrecznego wloze najciezsze rzeczy czyli wlasnie kosmetyki itp. :( a jesli chodzi o kobiete, to jak to jest, moge miec torebke (taka A4) i do tego bagaz podreczny, czy torebka juz sie do podrecznego wlicza?

Gość ja tez mam pytanie
podnosze, jak to jest z ta kobieca torebka? wlicza sie do podrecznego, czy mozna miec podreczny i dodatkowo torebke?

Gość ja tez mam pytanie
prosze odpowiedzcie mi :)

Gość krupniok i żymlok
dziękuję za odpowiedzi :) "ja tez mam pytanie" --> odnośnie torebki i bagażu podręcznego znalazłam takie informacje na stronie centralwings: "tak zwany bagaż podręczny może być przewożony w kabinie dla pasażerów, a jego waga nie może przekroczyć limitu 5 kg oraz maksymalnych rozmiarów 55×40×20 cm. Bezpłatnie można przewozić również przedmioty osobistego użytku, takie jak: mała torebka damska, płaszcz, parasol lub laska, aparat fotograficzny, kamera video, lornetka, komputer przenośny, etc." czyli torebka jako dodatek do bagażu :)

Gość krupniok i żymlok
dziękuję za odpowiedzi :) "ja tez mam pytanie" --> odnośnie torebki i bagażu podręcznego znalazłam takie informacje na stronie centralwings: "tak zwany bagaż podręczny może być przewożony w kabinie dla pasażerów, a jego waga nie może przekroczyć limitu 5 kg oraz maksymalnych rozmiarów 55×40×20 cm. Bezpłatnie można przewozić również przedmioty osobistego użytku, takie jak: mała torebka damska, płaszcz, parasol lub laska, aparat fotograficzny, kamera video, lornetka, komputer przenośny, etc." czyli torebka jako dodatek do bagażu :)

Gość krupniok i żymlok
dzięki za link :)