Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalkkkaaa

Błagam poradzcie..Zwiazek polki z cyganem

Polecane posty

Gość Natalkkkaaa

ma sens...Jestesmy razem od 2miesiecy...To chyba miłość ale wszyst=cy odradzaja..Znacie jakies udane zwiazki z romami?

Gość mam brac czy nie
jesli chcesz klepac biede to badz z nim dalej

Gość Natalkkkaaa
nie chodzi o kase bo ją mam... Ale ogólnie czy taka róznica kulturowa,menalnosci....nie przeszkadza..Czy mozna to pogodzic czy nie ma potem nieporozumień konfliktów

Gość znów stereotypy
to zależy czy pochodzi z bardzo tradycyjnej rodziny - jeżeli tak, to zaakceptują cię tylko jak się do nich upodobnisz i bedziesz przestarzegała ich kodeksu 9nie wiem jak to inaczej nazwać) no i z tą biedą to niekoniecznie - znam kilka romskich rodzin ze względu na pracę i radzą sobie calkiem nieźle :p no i są bardzo czyści - porządek w domu do bólu, białe dywany itp.

Ja również Ci odradzam. Inna kultura inne myślenie.. uwierz mi nie chcesz się w to pakować.

Gość Natalkkkaaa
Ona ma 24 lata ja 23...Poznałam go jak śpiewał pod balkonem....Mieszka wstarej kamienicy z matką ale pracuje,zarabia Jego matka to raczej typowa tradycyjna cyganka,ale on i jego bracia sa bardziej zreformowani

Gość Xu
Bym nie radziła wchodzic w zwiazek z rumunem mieszkam na takiej dzielinicy z rumunami i co widze co sie u nich dzieje czyli na ulicach to bym odradzala zwiazek z rumunem

Gość i znowu to samo....
Rumun to nie Cygan:O

Gość wrrr
Ale pierdoły! W naszym mieście mieszka pełno cyganów w większości bogatych. Jedni pracują inni nie, normalnie jak u Polaków.

Gość Natalkkkaaa
ale przecież jezeli on całe swoje życie chowa sie dorasta w polsce żyje z polakami to jest w pewnym sensie z asymilowanym polakiem...przyswaja sobie nasza kulture i tradycje

Gość onie nie niee
nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie

Gość gość
i co jak wam się teraz układa ?

Gość gość
Ja też weszłam w związek z Cyganem...Narazie na odległość bo on w Londynie a ja w Polsce....i nie wiem co mam robić?? Brnąć w to dalej czy nie??

Gość gość
Witam odradzam związek z cyganem

Gość gość Agata
Witam odradzam związek z cyganem na lepsze ci to nigdy nie wyjdzie wiem co mówię sama byłam w związku z Romem i dużo przeszłam jego rodzina nigdy mnie zaakceptować nie umiała matka jego mnie nie lubiła bo polka bo biała kochałam go ślepa miłością a niestety teraz mam jak mam :/ dziewczyny nie wiazcie się CYGAN się nie zmieni taka prawda jest .

Gość gość Agata
Witam odradzam związek z cyganem na lepsze ci to nigdy nie wyjdzie wiem co mówię sama byłam w związku z Romem i dużo przeszłam jego rodzina nigdy mnie zaakceptować nie umiała matka jego mnie nie lubiła bo polka bo biała kochałam go ślepa miłością a niestety teraz mam jak mam :/ dziewczyny nie wiazcie się CYGAN się nie zmieni taka prawda jest .

Gość gość
Nie miałem zdania o Cyganach póki ich nie poznałem osobiście. Poznałem i moge powiedzieć, ze to złodzieje, oszuści i brudasy. A co do związków, to oni maja od małego wyznaczonych partnerow,przez rodziców, wiec moze byc ciezko.

Gość gość
Ja mam same zle doswiadczenia z Cyganami. W moich stronach ( Mazury) jest ich pelno. Jezdza drogimi autami po malych wioskach,probuja wrozyc,lub wciskac posciele i sprzety nieznanego pochodzenia, nierzadko w czasie takich eskapad zdarzaja sie kradzieze. W Olsztynie na dworcu,nie raz widzialam jak male cyganskie dzieci,napuszczane przez swoje matki,stojace dalej w grupie,zaczepialy podroznych i zebraly, a gdy dostaly za malo,zloscily sie i wyzywaly ludzi, rzucaly tymi pieniedzmi. Do ich dzielnicy lepiej samemu nie wchodzic, kolezanka kiedys przechodzac pod oknami ich domow,zostala oblana pomyjami przez jakas starsza kobiete. Nie lubia obcych,bawia sie i swietuja w swoim gronie, moze po blizszym poznaniu zyskuja ale lepiej na wlasnej skorze nie przekonywac sie jak wyglada zwiazek. Z tego co ja zauwazylam widzac cyganskie rodziny, Panuje tradycyjny podzial rol, kobiety przewaznie caly dzien spedzaja z innymi kobietami, zajmuja sie dziecmi,pracuja ale nie jest to praca na etat, raczej "zdobywanie" pieniedzy. Cyganie bardzo pilnuja, swoich kobiet,ich czystosci, ojcowie, bracia, troche jak w islamie. Zapomnij o samotnych wyjsciach,imprezach. Wychodzac za niego, bedziesz musiala byc jak oni, inaczej Cie nie zaakceptuja, a tam kazdy zyje i mieszka wspolnie. Jestes gotowa na to by jego matka lub siostra wydawala Ci polecenia? Jak duzo wiesz o ich stylu zycia czy chocby o religii jaka wyznaja? Co z dziecmi, chrztem? 2 miesiace,moj boze...toz to ledwo zauroczenie. Znalas go wczesniej? Jestes tak pewna a radzisz sie na kafe. Rodzina dobrze radzi, bo czuja ze jesli tam pojdziesz to wsiakniesz i odetna Cie od bliskich.

Gość gość
Jestem z Romem 3 lata i traktuje mnie on jako Polkę a nie Cygankę i jego rodzina mnie zaakceptowała odrazu i ukończył szkołę jego rodzice tak samo normalnie pracują tylko musiałam się dostosowa do jednego musiałam usunąć facebooka ale kontakt z rodziną mam normalnie i nie każdy Cygan jest taki sam że nie ukończył szkoły i kradnie g****o prawda wychowywałam się z Romami jedynie co to Polscy Romowie kradną ale np. Niemieccy Romowie nie ruszą nic i potrafią traktować dziewczynę. Pozdrawiam

Gość gość
obyś się nie zdziwiła po ślubie ;-)

Gość gość
Jestem z nim po ślubie 3 lata a nie licząc tego ślubu to razem jesteśmy 9 lat i jeszcze nic mi nie zrobił

Gość gość
Jak chcesz wiedziec, co on myśli, co czuje, czy warto inwestowac uczucia w ten zwiazek, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej aadres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
Co wy gadacie za bzdury ?!!! Od tego zacznijmy jestem Polka a moj narzeczony to Cygan i bardzo dobrze mi się z Nim uklada. A wy odrazu piszecie ze odradzanie zwiazku z Cyganem.

Gość gość
Selekcja naturalna, jeżeli ułomna podkłada się cyganowi to żadne rady nie pomogą, to naturalna ofiara, taki jej los :-)

Gość gość
Odgrzewany temat. Mozesz byc z Cyganem, uprawiać seks, ale żonę to sobie znajdzie że swojego klanu. Na tobie tylko ćwiczy.

Gość gość
Tego jeszcze nie grali :D posłuchaj piosenki cygan boy :D Ale życzę miłości :*

Gość gość
Związek z cyganem / cyganka to obciach.

Gość gość
fuuuuuuj, nie brzydzisz sie jak cie dotyka?

Gość gość
oni nie pracują, czasem wysyłąją kobiety kraść. w domu zazwyczaj mają syf. swoje kobiety jak sa nieposłuszne leją w pysk. ale pewnie wyjątki też są.