Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

canberra

Kochane mamuśki mam pytanie

Polecane posty

Jestem w pierwszej ciąży (19 tydzień), czuję już od ok 2 tygodni brykającego maluszka. I mam pytanie - kiedy (mniej więcej) ruchy były na tyle silne, że stały się wyczuwalne przez skórę na brzuchu? Kiedy również tata jest w stanie poczuć kopnięcia? :) Podzielcie się proszę doświadczeniem :)

u mnie kopnięcia było widać dopiero w 7 miesiącu a w 9 można było \"złapać\" córcię za nóżkę, tak wieżgała że widać było na brzuchu jej nózki ( robiły mi się takie wypustki na skórze)

ja pierwsze ruchy poczyalm jak skonczylam 16 tyg a mąż akurat załapal sie na ruch jakies dwa tyg pożniej, akurat trzymal reke na brzuchu :) ale to bylo tylko raz poźniej troszke musial poczekac a od 6 miesica to mala tak fikala ze caly brzuch latał :)

U mnie mąż wyczuwał ruchy w 18 tygodniu ale takie słabe. W 20 tygodniu czuliśmy synka już bardzo dobrze:)

stonoga, ania --> dzięki :) pocieszacie mnie bo mój mąż ma takie smutne oczy ;) że jeszcze nic poczuć nie może może jeszcze z 2-3 tygodnie i też mu się uda :)

Gość jak byłam
w podobnym okresie ciąży to tez załozyłam taki topic.:) Zaczełam czyć ruchy w 17 tc i tez zastanawiałm sie kiedy mąż będzie mógł je poczuć. I też pytałam dziewczyny ale powiem Ci ze niedługo musiałam czekac, bo za kilka dni dosłownie połozyłam sie na plecach spokojnie i poczułam ruch, zawołałam męża,położył rękę poczuł:) To była super chwila! Teraz mała tak wariuje, ze nie trzeba dotykac, bo cały brzuch lata na boki:) Pozdrawiam!