Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Azallia

Czkawka u noworodka

Polecane posty

Dziewczyny nie wiem czy to jest jakis problem ale doradzcie mi. Jestem mloda mamą ,synek ma dopiero tydzien i po kazdym karmieniu ma czkawke. Jak jej zapobiec??? Po jedzeniu czekam az mu sie odbije, a jak ma juz czkawke to przystawiam go do piesi. Niechętnie chce jesc ale jak juz zacznie to boje sie ze sie zakrztusi. Ta czkawka nie daje mu spokoju, co robić ????

czkawka jest czymś normalnym u noworodków daj cyca i będzie ok!!! Synek miał cały czas czkawki położna powiedziała ze mam się nie martwic jak skończył 3 miechy to nie czkał już często

hej moja córcia ma 6 tyg i czkawki nie sa nam obce :) walczymy z nimi ze 2-3 razy dziennie. Pytalam lekarza to mi powiedziala ze moga sie pojawic jak maluch sie obje albo jak zmarznie - u nas sa czesto przy zmianie pieluchy jak sie wietrzy pupa :) ja tez przystawiam Mała do cyca zeby łyknela na czkawe alebo wogole jej nie mecze niczym i samo przechodzi. Podobno dziciom nie przeszkadza ze tak czkaja:)

po pociągnięciu kilku łyków czkawka powinna przejść, więc staraj się przystawiać, a jeśli się zakrztusi to szybciutko obruć mocno na boczek albo brzuszkiem do dołu, tak, żeby głowka była niżej niż pupa i poklepuj po pupie :)

też się bałam że maluszkowi to przeszkadza albo nawet coś go przez to czkanie boli ale moja położna zaraz mnie uspokoiła

Dzieki dziewczyny. Myslalam ze to mu przeszkadza wiec teraz sie nie martwie. Moonisia dzieki ze napisalas co robic w takich wypadkach bo wlasnie sie tego obawialam ze nie bede wiedziala co zrobic jak sie zakrztusi. Trzymajcie sie mocno i ucalujcie swoje pociechy !!!! 🌼