Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurkawiczorsa

co kupić niemowlakowi

Polecane posty

Gość kurkawiczorsa

pojutrze idę do koleżanki i jej męża którym miesiąc temu urodziło się chłopiątko.Co pasuje im wziąc i żeby było niedrogie, do 30 zł. Bo ubranko dla niunia to chyba nie za dobry pomysł?

Gość bazylia z tymiankiem
*zabawke z atestem *jakiś ciuszek np. pajacyk z krytymi nóżkami, bo zima idzie *komplet dla niemowląt: miękka szczotka do włosów + grzebyk (jak juz bedzie starszy) - nawet jeśli nie ma włosów, to przyda się do masażu główki *pieluchy - na pewno przydadzą im się teraz niezliczone ilości pieluch, więc myślę, że nie pogardzą ;)

Gość kurkawiczorsa
bazylia... to nie taka bliska koleżanka, myślisz że pieluchy mimo to...? ad gryzaczków, nie wiem, ale zdaje swię że to muszą mieć, bo to przeceiż podstawowy element. może ten ciuszek faktycznie, ale ja jeszcze malca nie widziałam, nie wiem czy będzie dobre... choć w sumie jak za duże kupię to będzie na przyszłość, nie?

Gość b.londynka
A dlaczego nie ubranko? Dzieci rosna bardzo szybko, wiec moze cos na pozniej? Np. zimowe wdzianko/ pajacyk w rozmiarze 68/74?

a ile liczy sobie maluch? zawsze sie troche wieksze ubranka kupuje

Gość bazylia z tymiankiem
No jak dzidziek ma miesiąc to myślę, że ubranko na 62 cm powinno być dobre, ale dla pewności możesz kupić na 68 cm, najwyżej podwiną rękawki albo zaczną mu ubierać za jakiś czas. Nie wiadomo jaki wysoki ten mały facet. ;) A co do pieluch hmmmm no ja bym się ucieszyła dostając zapas, gdybym miała w domu sikające dziecko, bo pieluchy tanie nie są i trudno byłoby nastarczyć z kupowaniem. Zwłąszcza, że im mniejsze dziecko tym częściej trzeba mu te pieluchę zmieniać, jeszcze nie ma uregulowanych swoich "pór". Teraz przyszło mi do głowy, że możesz też kupić np. ubranko + jakieś miękkie buciki niemowlęce.

Gość lololo
ja ostatnio kupiłam dla synka siostry body na długi rękawek i skarpetki. Wg mnie powinnaś kupić coś na rozmiar 74. Wszystkie aktualne ubranka rodzice napewno mają, a na przyszłość będą dokupować. Dzieciaczek szybko rośnie więc na 74 będzie ok.