Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to_zrobic

jutro usune dziecko

Polecane posty

Gość do autorki tego tematu
a moze tak nazwac rzeczy po imieniu? "usunac ciaze" brzmi zupelnie inaczej niz "pozwolic, by lekarz zabil moje nienarodzone jeszcze dziecko" do zastanowienia

Gość Werka81
"...o do fanek urodzenia i oddania do adopcji myslicie ze to latwiejsz? nosic ciaze 9 miesiecy a potem oddac je ze swiadomosci ze gdzies zyje? nie dziwie sie ze woli usunac..." noooo jasne to lepiej je zabic, po problemie!

Musze przyznac ze jestes dziwna dziewczyna bo ty bardziej sie rozczulasz nad swoim nie odpowiedzialnym facetem ktory ci plakal dzi s rano do rekawa niz nad dzieckim . Nie rozumiem tu czegos to co jest dla ciebie wazniejsze zastanow sie....? Trzeba brac sie w garsc juz teraz a nie ryczec na ryczenie juz za pozno

Gość musze to_zrobic
on plakal dlatego bo mam usunac dlaczego uwazasz ze jest nieodpowiedzialny???

A pracujesz legalnie?... nie należałby Ci się żaden urlop macierzyński i zasiłek? w Anglii podobno matki mają super warunki... skoro bezrobotnym nie opłaca się nic robić, bo dostają za dużo pieniędzy (wiem od ludzi, którzy siedzą tam 5 rok), to nie wierzę, że nie pomagają kobietom w ciąży i matkom jesteś pewna, że UK nic Ci nie da z samej racji, że jesteś matką? dowiadywałaś się?

Gość taaa niestety
Jak sie uprawia seks i to nawet z zabezpieczeniem to trzeba miec swiadomosc ze moze byc wpadka! Nie ma 100% zabezpieczenia. Moglas nie uprawiac seksu jak nie bylas gotowa na dziecko!

Zabijajac ta mala istotke,zabijesz i czastke siebie!!! A co sie z tym wiaze!Chyba nie musze tego glosno mowic!

Gość asanata
PROWOKACJA!!!!! Gdybyś ty dziewczyno była w Anglii to na pewno nie myślałabyś u usuwaniu ciąży - tu jest taki socjal że dzieci się po prostu opłaca mieć (finansowo!!) Niejedna matka zamiast do pracy to zostaje w domu z dzieckiem bo więcej kasy jest miesięcznie niż z pracy. Takie są realia.

Jezeli szukasz wsparcia czy potwierdzenia na forum, to dla mnie oznacza jedno - nie jestes pewna swojej decyzji - a skoro tak, to lepiej tego nie rob, bo potem mozesz zalowac tego kroku do konca zycia... przemysl wszystko, na spokojnie, nie podejmuj decyzji bez konsultacji z ojcem Dzieciatka... on tez je kocha... a Ty? Kochasz to dziecko? Kochasz swojego chlopaka? A co czujesz sama do siebie w tym momencie?... Jestem z Tobą....

Gość musze to_zrobic
jaki socjal?? ale co mnie socjal obchodzi skoro finanse to nie jest glowny powood a dwa - pracuje na czarno i nie istnieje na zadnym papierze

Gość musze to_zrobic
nienawidze siebie mojego mezczyzne kocham a do dziecka mam nijaki stosunek nie czuje ze je nosze , nie czuje ze jest moje , nie czuje ze to bedzie moja dzidzia nie czuje niczego

Gość nie zabijaj....
Nie usuwaj tego dziecka!Jest tyle alternatyw.Możesz urodzić dzieciątko i oddać je do adopcji.A jesli zdecydujesz sie je urodzić to ktoś wam na pewno pomoże.Poradzicie sobie.To dziecko w tobie już jest człowiekiem i jak każdy ma prawo do życia!Nie odbieraj mu tego!W przyszłości będzie ci wdzięczne,że pozwoliłas mu żyć:) I będzie dumne, że ma taką dzielną mame, która pomimo przeciwności losu go urodziła.Dziecko to jest największy dar....tyle ludzi pragnie je mieć, a nie może, a ty sie zastanawiasz czy zabić swoje...Pomysl, że w przyszłosci widząc matki z dziećmi będziesz sie zastanawiała ile twoje dzieciątko miało by teraz lat, co by robiło i jakby wyglądało.Wyrzuty sumienia do końca życia....Myślę,że jak je urodzisz to dopiero wtedy zobaczysz,że podjęłas słuszną decyzje.Niech chłopak cię wspiera.Razem na pewno dacie radę!Trzymam kciuki:):*

Gość musze to_zrobic
owszem finanse sa problemem ale dalibysmy rade powod jest inny i b powazny

Cyt\"do dziecka mam nijaki stosunek\" :O To mowi wsszystko za siebie!! Kochasz swojego faceta tak?? Nsisz jego dziecko pod sercem....a tego nie czujesz?? :(

piszesz, ze jest wazny inny powod... a czym to dziecko zawinilo, ze ma poniesc kare, stracic zycie z jakiegos powodu?... Jaki powod moze sciagnac na niewinna krucha zywa istotke najwyzszy wymiar kary?....

DLATEGO ZE NA LZY JUZ JEST ZA POZNO .Teraz trzeba myslec co dalej a nie plakac . Przeciez nie jestes sama tylko jest was dwoje a teraz juz troje ,co on jakis lewy jest ? znajdzie prace jak nie tu to tu a jeszcze przeciez sa pomoce spoleczne takze pomysl dobrze zanim zrobisz cos czego bedziesz zalowala do konca zycia ,przeciez to takie cudowne miec kogos pod swoim sercem ,pomysl ze teraz masz dwa seduszka

Gość asanata
To jaki jest główny powód usuwania tej ciązy jezeli nie finanse? i jak mozesz pracowac na czarno? W takim razie nie posiadasz NIN i guzik a nie bezpłatna aborcja. Kłamiesz!!!!!!

Gość ej mala
twoj facet predzej czy pozniej znajdzie prace - to jest anglia. tutaj mozna slowa nie znac, a prace sie znajdzie. socjal na pewno dostaniesz - wskoczna topic ciezarnych matek w anglii - one juz ci powiedza. socjal dostaniesz nawet jak nigdzie nie pracowalas - takie sa twoje prawa! mala - szkoda by bylo, zebys usowala, skoro oboje tego chcecie. wyobrazam sobie, ze to robisz tylko dlatego, ze masz zagrozenie rakiem, albo co... gdybys nie miala ZADNYCH watpliwosci - wtedy to mialoby sens. a tak mala - widac, ze nie chcesz i zjedza cie wyzuty sumienia. twojego faceta z reszta tez! idz do opicu ciezarnych polek w anglii i nakresl im swoja sytuacje - one wiedza wszystko o socjalach itp - mam nadzieje, ze i pomoga! i zycze wlasciwej decyzji...

Gość musze to_zrobic
nie klamie i gowno mnie obchodza osoby ktore mysla tak jak TY nie wypowiadaj sie i zmien topik, bo nic tu po tobie dziewczynko nie zycze Ci nigdy podejmowanai takich decyzji

skoro z finansami dalibyście sobie radę, to o co chodzi?... długie życie przed Tobą... jeszcze nie raz pomyślisz o tym dziecku, oboje będziecie myśleć, on już płacze na myśl o tym, co planujesz?... naprawdę nie można inaczej?...

Gość ej mala
asanta nie wiem jak jest z aborcjami - ale opieka medyczna jest generalnie za darmo. z nin czy bez.

skoro finanse nie są dostatecznym powodem do zabiegu-sorry,ze składnię-to jaki masz powód, skoro jak twierdzisz twój chłopak CHCE TEGO DZIECKA? wierz mi, nie każda kobieta kocha szaleńczo swój parotygodniowy płód! Sama jestem przykładem ;) zaczyna się dopiero po urodzeniu, a czasem troszkę później :)

Gość musze to_zrobic
:( juz sama nie wiem siedze samiutenka w domu i rozmyslam niedlugo nie bedzie juz odwrotu

Gość naiwniutkaa
Jakieś to wszystko niespójne się robi :( Chyba po raz kolejny dałam się nabrać na wredną prowokację 😭

wiem od osoby, która ma to za sobą, uwierz, myśli o tym już wiele lat, tego się nie zapomina, a najgorsze, że bardzo żałuje...a też finansowo było jakoś ale inne powody zadecydowały

Gość asanata
"nie klamie i gowno mnie obchodza osoby ktore mysla tak jak TY" Klamiesz bo nie mająć NIN nie należą ci się świadczenia socjalne i żadne bezpłatne usuwanie ciąży. Gówno również obchodzi cie to twoje dziecko, ta twoja fasolka :D "nie wypowiadaj sie i zmien topik, bo nic tu po tobie dziewczynko" To publiczne forum i mam prawo wypowiadac swoje zdanie. A dziewczynką nie jestem - przynajmniej nie dla ciebie.

Gość nie rób tego

Gość czytajac
wypowiedzi autorki mam wrazenie, ze autorka nie chce tak naprawde usuwac tej ciazy.... widac wahania w zachowaniu.. jesli by chciala usunac..juz by to zrobila bez zakladania takich topicow... ciekawe czy bedzie to dziewczynka czy chlopczyk .. pozdrawiam cie i przemysl te decyzje jeszcze raz

Gość no i jaki inny powód