Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to_zrobic

jutro usune dziecko

Polecane posty

Gość fgdgd
tyy pod czarnym nickiem..wlasnie udowodnilas wszystkim ze masz niepokolei w glowie :O teraz to dopiero pokazalas ..

Gość musze to___zrobic
moderatorko czy mozesz zablokwoac tego czarnego podszywa

Gość jjjjjjjjjjjjjj
my jestesmy okrutni?? my?? Kobieto, jaka Ty glupia jestes. Anglia, kraj stworzony do rodzenia dzieci pod wzgledem pomocy spolecznej i finansowej, wiec nie mow ze nie czas, ze nie pora.Kelnerka?? mozesz pracowac do samego konca, bo nikt cie nie wyrzuci. a potem sobie pjdziesz na maternity leave. wiec nie gadaj tu takich glupot. jak dla mnie jestes zwykla cpunka i tyle. w anglii otrzymalabys pomoc i dobrze o tym wiesz. ja tez wiem. a skad? z autopsji. tylko ze ja moje malnstwo stracialm.

Ja też zaliczyłam wpade miałam 20 lat, było mi ciężko nie chciałam tego dziecka. A gdy je pokochałam to je poroniłam, mimo że to było ponad rok temu TO NADAL BOLI. Nie dasz sobie rady ze świadomością że je zabiłaś, każdy napotkany noworodek będzie przypominał Ci o wszystkim. Ja też chciałam na początku to zrobić, ale z czasem ta głupia myśl odeszła, nie umiała bym z tym żyć. NIE RÓB TEGO BO NIE PORADZISZ SOBIE Z TĄ ŚWIADOMOŚCIĄ.

Gość a po co piszesz o tak intymnej
sprawie na publicznym forum? PO CO?!!!!!!!

Gość fgdgd
a ty autorka ..nie zabijaj swojego dziecka...

Gość musze to___zrobic
BO MAM WATPLIWOSCI !!!

Gość musze_to___zrobic
nie sadzicie ze dziecko sie urodzi chore bo pilam i bralam w pierwszych tygodniach??? to byla mysl ktora zakielkowala mi w glowie zaraz po tym jak sie dowiedzialam

Gość do autorki tego tematu
nie musisz niczego robic... a ja widze, ze to Ty sama sie katujesz i biczujesz... my probujemy (przynajmniej spora wiekszosc) podniesc Cie na duchu, piszemy cieplo i lagodnie, o Tobie i o Dziecku.... wczesniej na moje pytanie co czujesz do samej siebie napisalas, ze siebie nienawidzisz.... smutne.... bo jak mozna kochac kogokolwiek, jesli sie nie umie pokochac siebie?... Zadbaj o siebie, zatroszcz sie o siebie...jestes wrazliwa delikatna dziewczyna, zagubiona bardzo w trudnym momencie zycia... przezywasz rozterki... ale popatrz - jakim darem obdarzylo Cie Życie :) Dziecko to cud :) to radosc :) (owszem troski i problemy tez, ale to normalna) Zycze Dobrej, madrej i przemyslanej decyzji.... Przytulam Cie cieplo

Gość musze_to___zrobic
znow jakas kretynka blokuje mi nicki

Gość -------aaa-----------
Autorko tematu! Jesli rzeczywiscie masz tyle powaznych problemow, usuniecie ciazy to moze byc ta kropla, ktora przepelni czare goryczy. Powinnas koniecznie udac sie na terapie ktora pozwoli Ci poradzic sobie z problemami emocjonalnymi oraz alkoholowo-narkotykowymi.

Gość jjjjjjjjjjjjjj
masz watpliwosci?? ponoc bylas zdecydowana

Gość a po co piszesz o tak intymnej
to spytaj swego sumienia, najlepszej przyjaciolki, telefonu zaufania, lekarza, a nie zupelnie przypadkowych ludzi, którzy nie znaja ciebie ani sytuacji.Chyba faktycznie nie doroslas do tego,zeby byc matka, bo to powazna sprawa

Gość musze_to_zrobic
no jednak mam... tak cieplo piszecie, ze zaczynam sobie to wyobrazac, ale zaraz powaca ta mysl ,ze nie , nie dam rady, musze usunac , mam termin

Gość kluska serowa
przemysl to na spokojnie. czy dacie sobie rade. poukladaj to sobie wszystko w glowie. nie wiem czy jest sens bys usunela jezeli nie jestes pewna i juz teraz ci smutno na mysl o usunieciu. jezeli jestes pewna.. droga wolna. twoje zycie. twoj wybor. ale sama piszesz ze nie masz pewnosci. jesli chodzi o wiez z dzieckiem to ja pomimo ze chcialam miec dziecko to jak sie dowiedzialam to bylam przerazona i nie czulam wcale czulosci na mysl o tym dziecku. powoli sie to zmienia ale mam jeszcze takie naloty kiedy boje sie tych zmian ktore nastapia i czuje ze ich nie chce. mysle ze to normalne.

Gość -------aaa-----------
Do "a po co...": Byc moze Tobie nie zdarzylo sie nigdy byc w tak podbramkowej sytuacji. Czasem latwiej jest sie zwierzyc obcym osobom, dla ktorych jest się anonimowym, niż komuś dobrze znanemu. Tacy ludzie są zwykle bardziej szczerzy w formułowanych osądach.

Gość nutelinka
mówiłaś coś o USG - czy było na nim coś niepoojącego?

Gość kluska serowa
ja mam 24 lata, meza i chcialam tego dziecka a tez jak sie dowiedzialam to pierwsza moja mysl: nie jestem gotowa by zostac mama. i panikuje czasami jak ja sobie poradze, ale to mija i pojawia sie optymzm

Gość do autorki tego tematu
błagam, nie dokładajcie jej... spróbujmy jakoś pomóc, przynajmniej duchowo, choćby on-line.... Droga Autorko - nie martw się o dzidziusia, natura tak to urządziła, że w pierwszych dniach dzieciaczek jest odżywiany substancjami z ciałka żółtego, na które nie ma wpłwu ani alkohol ani żadne inne substancje :) po to tak jest żeby zabezpieczyć dziecko na ten okres czasu, gdy jego Mama jeszcze nie wie, że nosi Dziecko :) możesz poczytać na ten temat więcej na przykład na forum e-mama :) Są tez kobiety, które o ciąży dowiadują się w 2 albo i w 3 miesiącu, bo pomimo ciąży miały krwawienie w dniach w któych miałaby być miesiączka, wiele z nich żyło w tym czasie normalnie czyli pewnie i alkohol i papierosy.... Zaufaj naturze, daj szansę swojemu Dziecku :) pokochaj siebie - w pierwszej kolejności :) Jesteś bardzo silną osobą, czuję to.

no wiem jesli nie pojde, niczego mi nie zrobia lekarz powiedzial mi ze dopiero na usg ok 12-14 tyg zobacze czy sa jakies zmiany w plodzie a aborcje mozna wykonac do 12 najlepiej 10 tyg czyli sie nie dowiem

Gość Malwinnnaa
Jesteś bezmyślna autorko topicu... Nie ważne czy to prowokacja...czy też nie ale troche oleju w głowie majac już 23 lata powinas mieć.... wystarczy że czyta to jakiś oszołom.FAN ligi polskich rodzin załózmy....Zgłosi zawiadomienie na policje namierzą cie i bbedziesz miała lipe...bo aborcja jest u nas w kraju nielegalna...WIEC JEST TO PRZESTEPSTWO! W INTERNECIE NIKT Nie jest anonimowy..w ciagu kilku godzin znaleziono np goscia co napisała na forum że popełni samobójstwo(telewizji nie ogladasz?)Wystarczy że ktoś się uprze i bedziesz miała powazne problemy... Co do tematu osobiscie jestem za Aborcją....i nie utożsamiam tego tak jak niektórzyz was z morderstwem czy zabójstwem dziecka(absurd..)ale nigdy w zyciu nawet gdybym sama chciała coś takiego zrobić nie pisałabym tego na forum..!

Mam jednak cicha nadzieje:),ze pozwolisz swojemu malenstwu zyc! Dac szanse! :) Sciskam Cie mocno i zycze rozsadnej decyzji,pamietaj,ze decydujesz nie tylko za siebie,Twoje malenstwo ma tez prawo zyc!! Pierwszy ruch Twojego malenstwa w Twoim lonie...powali Cie \"na nogi\" Powodzenia!!

Gość Malwinnnaa
mimo wszystko wydaje mi się że to prowokacja jakieiś głupiej nastki...Ba jestem nawet pewna