Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy mozna

od kiedy spacerowka?

Polecane posty

Gość od kiedy mozna

od kiedy mozna malucha wozic w spacerowce??

Jak juz nie chce lezec w gondoli-chce ogladac swiat.Zwykle okolo 5-6 miesiaca zycia mozna zaczac wozic malucha w spacerowce,najlepiej takiej rozkladanej na plasko:)

Gość najlepiej jak
jak zacznie siadac

zależy też jaka spacerówka- czy wózek głeboko spacerowy czy raczej typu parasolka - ja wózkiem głębokospacerowym wożę mała od urodzenia tylko na płasko- w zasadzie tak po 4 miesiącu można powoli jeżdzić w pozycji półleżącej - sama zauważysz czy dziecka kręgosłup juz sie do tego nadaje czy nie bardzo - co do wózków innego typu bym się wstrzymała do wiosny

Gość ZIUMMM
ike! nie masz racji! dziecka od 4 miesiaca nie mozna jeszcze wozic w spacerowce! WIem bo moj maly byl rehabilitowany po porodzie i na rozne tematy rozmawialam z rehabilitantka! Generalnie dziecko w spacerowce mozna wozic od 6 miesiaca (wczesniej np od 5 tylko na plasko) I wiem ze dzieci sie denerwuja bo malo widza i sie dzwigaja, ale to dla nich bardzo dobrze bo w ten spodob cwicza sobie kregoslup! Tak samo jak nie powinno sie do 6 miesiaca dziecka sadzac! jesli robi to samo-BARDZO DOBRZE! blagam nie ingerujcie w rozwoj swoich pociech za wczesnie! Jesli macie jakis problem to poszukajcie na necie - w wypowiedziach specjalistow,a nie pytajcie mamus! TYLKO SWOICH PEDIATROW BO PRZECIEZ OD TEGO SA! chyba ze robicie to tylko w celach porownawczych!Bo wiadomo kazda mamusia jest specjalistka! ale w innej dziedzinie! NIe powiecie mi przeciez ze zdanie np. ksiegowej ktora aktualnie ma polrocznego brzdaca bedzie dla Was wiekszym autorytetem niz np. rehabilitant czy pediatra!

Ja moja NIuske wozilam od 6 miesiaca w spacerowce :) Ale wczesniej rozmawialam z pediatra czy juz moge :) Powiem szczerze ze strasznie mnie denerwowalo to jak Mala sie dzwigala i bardzo chcialam jej zrobic pozycje pol lezaca, ale doszlam do wniosku ze jak sie chwile pomeczy to nic sie jej nie stanie, a przynajmniej bedzie bezpieczniej :)