Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chetnie podejme prace

anglia czy irlandia

Polecane posty

nastawiam sie na duzy zarobek orientujecie sie czy w ktorym kraju wiecej sie zarabia?

gratuluję optymizmu; znasz realia jak tam z pracą jest ? ja znam. i jak nastawiasz się na dużą kasę a: po 1 - nie znasz języka po 2 - nie znasz tam nikogo przyjaznego po 3 - nie masz zbyt wiele do zaoferowania a dużych pieniędzy nie zarabia się jako kelner czy kelnerka to odradzam wyjazd. w tej chwili na wyspach bardzo ciężko z pracą.

wiesz 10 euro za godz to nie taka duza kasa;p a o tym mowie, chce jechac za miesiac jak juz studenci z tamtad wyjada! i bedzie wiecej miejsc pracy...

Gość duzyyy
zalezy jaka praca.......

Gość duzyyy
no latarni jest zawsze wystarczajaco duzo..

słuchaj, moja przyjaciółka poleciała do Irlandii 3 lata temu - czyli teoretycznie praca miała być. była w lipcu. pracę znalazła w grudniu. 3 lata temu. mój chłopak rok temu pojechał do UK w połowie października - czyli wtedy kiedy nie ma studentów? - pracę znalazł w styczniu. przemyśl sprawę.

Gość ech wy...
pracy sie nie szuka po przyjezdzie tylko przed ! w ciemno to mozna bylo w 94 roku pojechac nie teraz.. choc jestem w anglii bo tu znalazlem cos dla siebie to jednak dziewczynie radze irlandie....zarobki wieksze i mniejsze koszty utrzymania

Gość valenciada1
a ja nie radze szukac pracy "przed", to nigdy nie wiadomo czy trafisz na oszustow czy nie.

ale nie chce szukac przez agencje czy biura posredniczace;/ bo oni siano za to chca, kurcze zmartwiliscie mnie, bo myslalam ze jak ten bum studentow porci do domow to bedzie wiecej pracy

Gość jak cie ktos nie
pomoze to radze irlandie w anglii agencje pracy juz wykreslaja Polakow do niektorych stanowisk ... :o

nie każdy też stamtąd wraca... no niestety... zgadzam się, w ciemno to można była parę ładnych lat temu jechać. nie teraz. mam znajomych którzy kilka tyg temu wyjechali do UK, pracy nie ma, kasa się kończy, zapewne wrócą załamani...

wlasnei tego sie boje, ze wezme siano z polski na START wydam i co? wroce do polski;/ mam znajomych tam ale nie bede u nich mieszkac bo nie ma miejsca wiec to troche tak jak bym nikogo nie miala;/

Gość valenciada1
na twoim miejscu nie dolowalabym sie. Polacy siedzacy w UK zawsze mowia, ze z praca kijowo, a mimo tym ludzie tam jeszdza i sobie radza. Poza tym jedna osoba znajdzie prace pierwszego dnia, inna po 2 tygodniach. Jesli chcesz jechac to jedz, tylko musisz wierzyc w siebie i byc bardzo pewna siebie!!

Gość valenciada1
o jakiej pracy w ogole mowimy?

Gość ech wy...
szukaj firm ktore maja strony internetowe firmy a nie jakis glupi telef kom..

Gość ech wy...
i jeszcze jedno ...zeby dostac prace legalna musisz miec mieszkanie nikt nie zatrudni prosto z dworca

a jak sie zarabia w UK? jakie sa relacje ? orientujecie sie? jaka praca mnie interesuje, powiem tak znam jezyk w stopniu komunikatywnym-a nie perfekcyjnym. slyszalam ze w coca-coli na zwyklej produkcji mozna zarobic az 20 euro za godz ale kto sie tam dostanie....

Gość ech wy...
w uk placi sie funtami a nie euro

coc-cola byla by w irlandii dlatego mowilam o euro!!! ale chce wiedziec czy w Uk placa za ta sama robote tyle samo co w anglii? i czy zycie jest tansze w uk jak w anglii? czy nie?

Gość valenciada1
Nikt nie zna perfekt jezyka przed wyjazdem, a jak tak mysli to miejscu przekonuje sie jak bardzo sie mylil;) Niestety nic Ci nie doradze, bo w UK nie pracuje. Co do tych 20 euro czy funtow na godzine na produkcji to jakos mi trudno w to uwierzyc...

Gość ech wy...
mocna jestes hihihih UK i anglia to jedno :D chyba ze podszywacz robi jaja :D

Gość valenciada1
Jesli chodzi o UK, to chyba nie warto uderzac do Londynu, bo za duze koszty zycia w porownaniu do zarobkow. Moze Dublin(oczywiacie w irlandii) ?? Powinnas sie zalapac na jakas prace w sklepie czy restauracji.

Gość valenciada1
chodzilo jej pewnie o Irlandie, nie Anglie..

Gość w dublinie pracy w brod
:) i mozna znalezc tanie mieszkanie

bo slyszalam ze nie warto jechac na jakies wieoski czy do malych miasteczek bo tam malo pracy jest;/ jak w angli to myslalam o luton? tam ponoc duzo polakow jest