Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca co robić

problem wagi grożącej ciażą

Polecane posty

problem taki: wzięłam nowe opakowanie logestu, no i jedna tabletke zjadlam i dzisiaj drugą (tabletki biore o 12 rano!!) , jednak jak to baby i ich torebki, to czasami i tam cos moze zagninąć!tak tez się stało zgubiłam, czy wypad czy zgubiłł mi napoczęty listek. Jak zwał tak zwał nie ma ich a szukalam wszedzie. teraz sedno problemu- nie mam recepty na nnowe opakowanie!! jutro na ginekologo za pozno, poza tym nie stac mnie na wizyte i na nowe opakowanie.Natomiast moja znajoma bierze cilest i ma zbedna recepte, wiec pytanie... czy w takiej sytuacji moge pociagnać branie tabletek cilest po tych dwoch juz wzietych wczoraj i dzis ligestu?? a w ogole to czy lekasz I kontaktu moze wypisac mi recepte?? W ogole musze powiedziec , ze juz 3 lata biore logest i teraz taka wpadka az wstyd :(

Gość masz tylko jedno wyjscie kocha
na.. czyli teraz jest tak jakbys miala dostac okres.. dostaniesz go, wezmiesz nowe opakowanie a w tym czasie nie uprawiaj seksu. ewentualnie jutro rano zxaginaj po recepte...(wtedy powminies 1 tabletke) I stosuj dodatkowe zabezpieczenie

ale ja juz jestem po okresie. i wzielam nowe. a co z tym lekarzem I kontaktu? boze panika mi sie włączyła

Lekarz pierwszego kontaktu może wypisać receptę, ale tylko na takie tabletki, które bierzesz dotychczas. Nie może zmienić tabletek. Ale dla Ciebie to nie problem. Problemem jest to, że nie wszyscy chcą (tak słyszałam). Na szczęście u mnie w przychodni wypisują, obojętnie do kogo pójdę.

a skąd lekarz I kontaktu bedzie wiedział jakie brałam wczesniej?? oj... pierwszy raz mi sie takie cos przytrafiło. oby sie udało