Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do Was pytanie MAMY

Pierwsze objawy ciąży - czy pojawiają się już po 2-3 tyg. od zapłodnienia? czy p

Polecane posty

óźniej? oczywiście nie mówię o braku miesiączki, bo to objaw oczywisty, ale o całej reszcie. Kiedy te symptomy, że jest się w ciąży pojawiają się i jakie są? Pytam, bo nigdy jeszcze nie byłam w ciąży:)

może jednak ktokolwiek odpowie?:)

Gość no szkoda myślałam że ktoś mi
odpowie:(

Gość no własnie...
Jeszcze nie mama,bo nadal 2w1,ale ja paliłam i organizm sam odrzucił papieroski tak w ok.2tyg,wymiotki tak jakos po 3-4tygodniach i to dłuuuuuugo,bo do ok 6-7miesiaca,a pozatym spałam po 12-16godz na dobe,wszystko mnie wkurzało i byłam trudna do zniesienia,ale jak widac z takimi ludzmi tez da sie wytrzymac,bo zyje,a maz mnie nie zabił ;-) jak narazie

Gość madzia20
ja zaczelam wymiotowac w 6 tyg.!nie moglam spac w nocy!bylam ciagle zmenczona i nie moglam nie jesc!ale oczywiscie kazda ciaza jest inna!!!!pozdrawiam

Gość guuuga
ja mialam od samego zaplodnienia , tylko wtedy nie wiedzialam ze to ciaza....okropne bole brzucha a do tego w 2 tyg ciazy skurcze brzucha przy ktorych zwijalam sie z bolu:( i temp ciala 37

Gość guuuga
wymioty ok 8 tyg

Gość guuuga
AHA I SPAC MI SIE CHCIALO, zmeczona bylam i mailam rozwolnienie czesto

Gość mmmmmmrrrrrrroo
też chcę zapytać. Powiedzmy,że zachodzę w ciąże - nie wiem jeszcze o tym, a idę na imprezę, piję alkohol obawiam się,że to może mieć już jakiś wpływ na dziecko - czy może się mylę (chyba nie), albo inna sytuacja- sex pod wpływem (nie móię upojenia ) ale 2 piwka? to chyba też nie będzie "zdrowa" ciąża? podpowiedzcie dziewczyny.

Gość kluska serowa
mdlosci pojawily sie u mnie w piatym tygodni. najpierw delikatne i nie wiedzialam ze to to a potem juz gorsze i wtedy zrobilam pierwszy test. :) pobolewalo mnie tez podbrzusze ale najpierw to myslalam ze na miesiaczke. no i piersi oczywiscie (ale to tez myslalam ze przed miesiaczka) a potem jak juz wiedzialam ze jestem w ciazy bylam ciagle senna i zmeczona (teraz tez jestem bo dopiero 4 miesiac u mnie). moim problemem jest to ze jestem glodna ale nie moge jesc bo jedzenie mnie odrzuca a jednoczesnie robi mi sie niedobrze z glodu. meczy mnie to strasznie

Gość guuuga
aha tez nie moglam jesc:( schudlam z 2 kg , myslalam ze jestem chora na cos powaznego...

Gość guuuga
alkohol nie zaszkodzi dziecku do 3 tyg , nie martw sie:) ja tez jak bylam w 5 tyg to napilalam sie wina , az wymiotowalam

Gość kluska serowa
z tym alkoholem to trudno powiedziec. niby zwieksza ryzyko wiec lepiej unikac. jednoczesnie ile kobiet pije i pali i rodzi zdrowe dzieci? chyba nie ma na to reguly. zaden lekarz nie powie ci ze mozesz pic bo owszem zwieksza to ryzyko wad plodu. sama jak nie wiedzialam mialam taki wieczor ze wypilam prawie 3 piwa plus popalalam jeszcze wtedy. owszem boje sie ze to moglo zaszkodzic, ale pocieszam sie ze jak ma byc dobrze to bedzie. caly czas sobie to powtarzam bo nawet jak nie pijesz, nie palisz, bierzesz folik, zdrowo sie odzywiasz itd. itp to i tak zdarzaja sie przypadki wad u plodu tak wiec nie widze w tym zadnej reguly. to moja opinia, nie wiem czy sluszna

dzięki za odpowiedzi, jesteście kochane:) czyli jednak tak szybko objawy nie pojawiają się tylko nieco później:) a czy w ciąży już na początku ma się jakos szczególnie wyczulony węch?

Gość mmmmmmrrrrrrroo
guuga__________ ale tu nie chodzi o jedną imprezkę 1 lamkę wina tyko grile, puby ( jestem dosyć rozrywkowa) więc wiadomo w barach piwo a głowę mam niezłą, nie jestem ekonomiczna bo 4-5 potrafie wypić... aż mi wstyd...:o , czy taki sty życia nie zaszkodzi maleństwu nawet do 3 tygodnia?

Gość kluska serowa
guuuga - no ja tez chudne. ale moja mama miala tak samo ze mna. chudla i tylko brzuch jej rosl. przez cala ciaze przytyla 4 kilo a ja wazylam 3,8 kg. ale ona miala malo plod plodowych w dodatku schudla z ciala to ta waga jej w brzuch poszla :O lekarz mi mowi bym sie nie martwila bo teraz niedlugo powinnam odzyskac apetyt i odbije to sobie podwojnie (no nie wiem, apetytu to ja nigdy nie mialam :D )

Gość kluska serowa
mmmmrrrooo - jezeli to bylo na poczatku a po tym jak odkrylas ze jestes w ciazy to sie skonczylo to watpie aby to mialo az taki duzy wplyw. wydaje mi sie ze to wszystko zalezy od plodu. jeden plod zniesie wiecej inny mniej. sa tez takie ktore nie wytrzymuja tych pierwszych 3 miesiecy i matki poraniaja pomimo ze od poczatku o siebie wyjatkowo dbaly. wydaje mi sie ze jak plod jest zdrowy to nie zaszkodzilo mu to az tak bardzo

Gość guuuga
to, nie polecam alkoholu w ciazu , ja jestem w 19 tyg i od tametego zdrazenia nie ruszylam alkoholu, na dyskotekach tez nie bywam , bo za duzo dymu jest itd musze jakos wytrzymac , po narodzinach nadrobie, bo tak bardzo mi sie chce tanczyc , bawic...

Gość mmmmmmrrrrrrroo
kluska serowa__________ właśnie pewnie masz rację, ile panien zaszło w ciążę pod wpłuwem? a to sylwester, a to coś tam i rodzą zdrowe dzieci, a inne matki dbają o siebie jak nic i tu... aż się serce kroi. Wiadomo - jak już będę wiedziała i zacznę się starać to uniknę tych cuudownych :) trunków.

Gość guuuga
ja wlasnie tutak naczytalam sie ze kobiety ktore malo przytyly rodza duze dzieci:) ja jestem w 18, 19 tyg i przytylam narazie 1kg , nogi mi bardzo schudly i tylek a wszytsko poszlo w brzuszek:)

dziewczyny, możecie powiedzieć mi jak to jest z tym węchem? czy wyostrza się on juz na początku ciąży czyli jakieś 2-3 tygodnie po zapłodnieniu? czy to za wcześnie?

Gość guuuga
ja nie zauwazylam roznicy...

Gość guuuga
niektorzy przeciez dowiaduja sie pozno ze sa w ciazxy i wszytsko z dzieckiem jest oki

no właśnie to mnie tak dziwi, że niektórzy dowiadują sie bardzo późno o tym, że są w ciąży czyli co? nie mają żadnych objawów? kompletnie nic???

Gość guuuga
bo niektorzy maja normalnie okres:P

Gość kluska serowa
ja tez nie zauwazylam roznicy z wechem. chociaz jedzenie mi smierdzi ale to raczej nie wyostrzony wech tylko zapachy mi po prostu nie odpowiadaja. mmmmrrraaa - mi tez jest b. przykro jak widze uposledzone dzieci, chore, a matki od lat sie o dziecko staraly i dbaly o siebie :( niedaleko mojej kuzynki mieszka taka kobieta ktora jest w ciazy, a codziennie mozna ja widziec siedzaca na dworzu i palaca jednego papierosa za drugim.

to już w ogóle pomijam:D bo znam kilka takich przypadków:D

Gość kluska serowa
moja kolezanka dowiedziala sie jak byla juz na poczatku 3 miesiaca. miala okres i raczej normalnie sie czula. za to pozniejsza ciaze miala ciezka bo prawie do konca wymiotowala