Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jojoba26

Dziecko wypija mniej mleka niz zalecenia na opakowaniu

Polecane posty

Gość jojoba26

Moje dziecko ma 2 miesiące, karmie je bebilonem i odciągniętym mlekiem, a na opakowaniu napisane jest że powinno wypijać 90-120, a córka wypije zaledwie 60 (i to nie zawsze) Co robić w takim wypadku?

najważniejsze jest jak przybiera na wadze może po prostu nie potrzebuje więcej ?

Widocznie nie potrzebuje więcej. Dziecko to nie samochód, nie musi tankować do pełna. :) Jeśli mimo to jest zdrowe i rozwija się normalnie to w porządku. Ale powinnaś przy okazji wizyty u lekarza o tym powiedzieć, niech oceni, jaki wpływ to ma na dziecko. Trudno radzić tak na słowo. Pozdrawiam! Ja też byłam niejadkiem, jadłam mniej niż inne dzieci, byłam drobna, ale zdrowa. Dziś mam 164 cm, 50 kg wagi i żadnych problemów z nadwagą czy niedowagą. Ale też nikt mnie nie karmił na siłę.

Gość jojoba26
Corka ma teraz 7 tygodni, waży 4400, jak wychodziłysmy za szpitala to miała 2890, czy w związku z tym ma pawidłowa wagę?

Gość hejka11111
Hej, jesli mała przybiera na wadze to nie martw się nic a nic, ja jako dziecko do 6 miesięcy tylko spałam bez przerwy i prawie nie jadłam tzn tyle ile mówisz max 60ml ale rosłam :) pozdrawiam,