Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 33

Ciąża a mięśniak

Polecane posty

Gość załamana 33

Witam i zapraszam do rozmowy wszystkie Panie które maja lub miały taki sam problem jak ja. Rok temu dowiedziałam sie ze mam mięsniaka 12 / 8 mm. Planowałam go usunąć przez wyłuszczenie poniewaz troche sie juz powiekszył. Ma obecnie 20 / 12 mm. Miałam sie zgłosic teraz we wrzesniu na ustalenie terminu zabiegu . Ale wszystko sie skomplikowało .Zaszłam w nieplanowaną ciążę. Bardzo się boję .Lekarz otrzegał mnie ze teraz o ciązy nie może byc mowy ale stało się . Jestem zrozpaczona. W poniedziałek sie wybieram do lekarza. Tak bardzo sie boję. :(

Gość kuzynka kuzynki 1234
witam, Moja kuzynka urodzila ponad rok temu zdrowego synka. Miala miesniaka (podobno dosc pokaznych rozmiarow) i rowniez lekarze twierdzili ze nie ma mowy o ciazy. A jak juz w nia zaszla, mowili ze nie ma mowy o donoszeniu. Jednak, jak widac, cuda sie zdarzaja. Kuzynka na operacje poszla juz w momencie jak synek byl na swiecie ladnych pare miesiecy. Zycze zdrowka i wytrwalosci !!

ja mam malutkiego i lekarz powiedział ze to żaden kłopot (wykrył go przy badaniu kontrolnym ciąży) :O pogadaj sensownie z lekarzem - wg mnie uda ci sie donosić spokojnie bo jest tylko 1 (kłopot tak naprawdę jest z wieloma bo w ciąży się powiększają)

Gość załamana 33
dzieki za pocieszenie. Ja tez sie tak zastanawiałąm ze przeciez mozna brac na podtrzymanie i cały czas monitorowac ciąże.

Gość załamana 33
A może ktos mi poleci jakiego sdobrego lekarza który ma doswiadczenie w takich przypadkach ???? Bardzo was proszę.

Gość załamana 33
jestem z podkarpacia wiec chyba najbliżej to katedra i klinika położnictwa i patologii ciąży w Lublinie lub klinika patologii ciąży w Łodzi ?? No w Rzeszowie tez mam oddział kliniczny.

Gość załamana 33
jestem z podkarpacia wiec chyba najbliżej to katedra i klinika położnictwa i patologii ciąży w Lublinie lub klinika patologii ciąży w Łodzi ?? No w Rzeszowie tez mam oddział kliniczny.Ale może któras poleci mi konkretnego dobrego lekarza.

Gość tez kobieta
Nie przejmuj sie :).Tez mialam miesniaka,maly go "zalatwił",juz w polowie ciazy go nie bylo/mięśniaka oczywiscie/ i nie ma do dzisiaj,minelo 10 lat

Gość załamana 33
tez kobieta - > a jaki był duzy Twój mięśniak ??

ja jestem z Łodzi moją ciążę prowadzi dr Antoni Baradyn - chyba w Łodzi najbardziej polecany przez dziewczyny (druga w rankingu jest dr Elżbieta Baś). Jest konkretny i doświadczony albo poszukaj kogoś bliżej siebie ale właśnie mocno polecanego bo może ta patologia ciąży okaże sie niepotrzebna? może wystarczy częstsza kontrola czy wszystko ok może skonsultuj się (wizyta ok 60 zł) żebyś miała też spojrzenie innego lekarza na sprawę

Gość załamana 33
canberra - > dzięki No własnie zamierzam skonsultowac tu i tam. I wrazie czego miec tez alternatywe w Klinice bo przeciez nie mozna porzewidziec co bedzie. A moze podasz jakis namiar tel adres gabinetu tego doktora pliss

Gość tez kobieta
okolo 3cm,nawet nie wiedzilam,ze go mam.Lekarz zauwazyl podczas pierwszego "ciazowego"usg :)

Gość załamana 33
Boże mam nadzieję ze tak bedzie u mnie ( czyli albo zniknie albo sie pomniejszy ) A czy brałąs cos na podtrzymanie ?

Baradyn przyjmuje przynajmniej w 2 miejscach: - ALMED - Piłsudskiego 135, tel. (0-42) 676-28-99 (to nie jest rejestracja ale przełączą - nie mam bezpośredniego nr do niej) - 60 zł za wizytę - przychodnia na Piotrkowskiej 100 (róg Tuwima) - (0-42) 630-93-93 - wizyta 50 zł Poza tym on pracuje normalnie w Szpitalu Rydgiera na ul. Sterlinga

Gość załamana 33
canberra - > dzieki wielkie :) bużka

załamana 33 życzę powodzenia nie załamuj się na starcie - zobaczysz ze będzie lepiej niż ok ;) a jakby co to lekarze pomogą nie z takich rzeczy dziewczyny wychodziły z dzieckiem na ręku :)

Gość załamana 33
:) :) :) no wiem że sa dobrzy specjalisci dla których mój mięśniak to przysłowiowy pryszcz na ..... :)

Gość załamana 33
Musze sie tylko spieszyc bo poprzednia ciąża mimo ze nie miałam mięśniaka była zagrozona poronieniem. Ale wszytsko skończyło sie dobrze :) Moja ciąża ma już 6 lat ;)

Gość tez kobieta
do zalamana nic nie bralam.Poczatek byl nerwowy,ale miesniak szybko sie zmniejszal,podobno to nie sa jakies wyjatkowe przypadki. Nie przejmuj sie na zapas,powodzenia:)

Gość załamana 33
tez kobieta - > a Ty skad jestes i u kogo prowadziłas ciąże ?

Gość tez kobieta
poznań lekarz z polnej

Gość załamana 33
szkoda to niestety zbyt daleko :(

Gość załamana 33
..............................

Ja zaszłam w ciążę z mięśniakiem 3cm/3cm , już w 7 t.c. zmniejszył się do 12mm /16mm i do końca ciąży znikł.Niestety już 4 miesiące po ciąży zaczął znów rosnąć.............

Gość załamana 33
podnosze

Gość załamana 33
Dzieś mam doła znowu bo nie chciałam tej ciąży . To czysty przypadek.

Gość podnooosze
podnosze

zalamana moja siostra miala miesniaka mowili jeje ze napewno poroni nawet ja brali na zabiegowke, po czym jeden z lekarzy powiedzial ze trzeba sprawdzic tetno dziecka i bylo, krwiak sie wchlonal w 5 miesiacu Wika ma dzisiaj 5 lat, siostra musiala leze

Gość załamana 33
byłam u lekarza i kazał mi najpierw zrobic USG żeby ocenic gdzie sie znajduje ciąża w stosunku do mięśniaka .Wtedy powie mi coś wiecej :(