Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia0730

ja BIAłA on CZARNY......

Polecane posty

Gość monia0730

Czy waszym zdaniem ten związek ma przyszłość w Polsce? jestesmy ze sobą 2miesiące i jest naprawdę super, kocham go. Pochodzi z Nigerii i studiuje w Polsce, mówi że chce tu zostać, ale tyle się nasłuchałam od ludzi że z murzynami to lepiej się nie zadawać itp itd, że zalezy im tylko na sexie a poważne związki z Polkami nie wchodzą w grę. czy ktoś ma podobne doświadczenia??

Gość zawsze to lepsze niz
Arab ;)

Gość monia0730
rozumiem , ale ja nie wiem co robić. w sumie to 2 jego kolegów ożeniło się tu w polsce, oglądałam zdjęcia z wesel....

Gość pomocna duszyczka
a moze ozenic sie chca tylko zeby moc zostac w Polsce lub legalnie pracowac w krajach uni??co by nie bylo ale nigerii jednak do polski daleko

Gość monia0730
rozumiem , ale ja nie wiem co robić. w sumie to 2 jego kolegów ożeniło się tu w polsce, oglądałam zdjęcia z wesel....

Gość vxb
no lekko ci nie bedzie bo polacy sa rasistami ale w koncu ktos musi ich przyzwyczaic ze nie kazdy jest bialym prawicowym katolikiem

Gość KTO KTO
NIE SLUCHAJ NICZEGO CO LUDZIE MOWIA BO WIESZ O TOBIE TEZ CZARNI MOZE MOWIA COS.A CZY TO PRAWDA ? WIEC TAK SAMO TAMTO PRAWDA.CHOCIAZ CZASEM PRZYPADKIEM SIE COS ZGADZA. A KOLEGE WOLNEGO MA ?

Gość monia0730
ups, 2 razy mi się wysłała ta sama odpowiedź :/ Poznalismy się w pracy własnie, legalnie pracuje tutaj w Gillette, i studiuje medycyne, po polsku mowi bardzo dobrze bo skonczyl taką szkołe języka polskiego dla obcokrajowców. ja mam dopiero 21 lat, a on 25, moja matka mowi że pewnie zadna inna go nie chciala :/ dodam że jest w polsce od października

Gość hmmlepiej badz ostrozna
ja mam paru kolegow murzynow tez z nigerii i to co oni wyprawiaja z polskimi laskami to sie w glowie nie miesci!!! maja niby sowje dziewczyny( jedna to nawet chce zlapac go na dziecko!!!!) a podrywaja i pieprza za przeproszeniem przy kazdej okazji wszystko co nie uceka na drzewo...owszem sa sympatyczni fakni mili, chodza do swojego kosciola, sa do niego bardzo przywiazani( jeden z nich, najwiekszy lovelas bedzie nieglugo pastorem) ale ich mentalnosc rozni sie od naszej...oni nie potrafia zyc z jedna kobieta...oczywiscie sa wyjatki....ale...

Gość monia0730
dziękuję za tą wypowiedź --> trochę mnie to otrzeźwia, teraz to na prawdę zastanawiam się czy dalej się z nim spotykać, lepiej zakończyć wszystko wczesniej bo potem będzie bolało :(

Gość monia0730
a jeśli mogę jesszcze zapytac: z jakiego miasta jestes?

jesli to pytanie do mnie to z Łodzi....ale pamietaj kazdy czlowiek jest inny , ja zalecam tylk ostroznosc:)

Gość monia0730
tak, do Ciebie :) no to nieźle bo ja też :P

a jakiego jest wyznania. to wazne bo ponoc muzulmanie nie moga wiazac sie z kobietami innej wiary,a jeslit to robia to glownie dla sexu. bo kobiety ich wyznania nie moga przed slubem sie z nimi przyjaznic.

Gość Moja siostra jest z czarnym
Niestety wyszła za niego za mąż, mają jedno dziecko. Facet TRAGEDIA, nie pomaga jej, dziewczyna musi sobie radzić sama - mieszkają w Londynie, ona wynajmuje mieszkanie. A na początku było cudownie, wspaniale, achy i ochy plus kwiaty i czekoladki. teraz jest koszmar. Łącznie z podnoszeniem ręki.

hehehe no fajnie:) w lodzicoraz wiecej ich jest:P mnie z nimi nic nie wiaze, jakos nie mam przekonania do czarnej skory( nie jestem rasistka) ale nie wyobrazam sobie zwiazku z czarnym...sa po prostu moimi znajomymi...jako koledzy sa swietni fajne sa z nimiimprezy...ale widze jak szukaja okazji zeby przeleciec naiwna polska panienke, poyc z nia 1 miesiac a potem kolejna....

Mam koleżankę, która wyszła za murzyna.Mają dwoje dzieci, on jest lekarzem i jakos im to \"uszło\", choc na początku wszyscy sie za nimi oglądali i szeptali coś pod nosem. Teraz każdy sie już przyzwyczaił :) A jak żyją? Wygląda, że dobrze, chociaż nie o wyszystkim sie przecież mówi.

Gość antiblack
MIeszkam w UK. MOja kolezanka zaszla w ciaze z czarnym, ktory ma 3 zwiazki za soba i 2 dzieci. Zostawil ja. Nawet dziecko go nie interesuje. Inna kolezanka wziale slub z czarnym (urodzony w Anglii) potem byl rozwod. Ja uwazam ze to nie latwa decyzja zwiazania sie z czarnym .O jednym nalezy pamietac, jesli ma sie dziecko z czarnym - one nie bedzie biale, a watpliwosci to nie ulega ze czarni maja gorzej na swiecie. Wiekszosc bialych ich nie toleruje.

no niestety..autorko masz ciezki orzech do zgryzienia....

wszystko zalezy w jakim srodowisku sie on wychowywal. owszem w Afryce monogamia jest dosyc niepopularna. wiem to bo przyjaciel rodziny jest misjonarzem i opowiadal nam o kulturze tamtych ludzi. ale chlopak moze byc wyjatkiem.

Gość monia0730
to nie Simon, ale Ayo :) a ja wracam na ziemie dzięki Wam, a myślałam że tak jest fajnie... chociaż z drugiej strony nigdy nie wiadomo dopóki się czegoś na własnej skórze nie przeżyje... :/

Gość agnesina
Mieszkam we Wloszech i na uniwersytecie mam paru znajomych z Nigerii. Monogamia rzeczywiscie nie jest ich mocna strona. Czarowac potrafia, sa mili i jako przyjaciele czy znajomi to fajni ludzie i pomocni. Z checia pozycza notatki, wytlumacza czego sie nie rozumie. Niestety bardzo szybko i bardzo czesto zakochuja sie. A jak jeszcze dziewczyna jest blondynka to potrafia wyznac milosc juz po godzinie. Jeden z moich kolegow to pamietam w ciagu miesiaca potrafil byc na ilus tam randkach i z powaga z kazdej wracal wielce zakochany co jednak mu nie przeszkadzalo by zdobywac nowe serca. Nie jestem rasitka, jak pisalam ogolnie jako ludzi lubie ich, ale po niektorych opowiesciach stwierdzam ze ich kultura jest jednak zbyt rozna od naszej europejskiej. Oczywiscie nie chce uogolniac i pisze to co wiem na podstawie moich znajomych. Byc moze twoj chlopak jest inny i ma ine podejscie do tych spraw. W kazdym razie znacie sie jeszcze dosc krotko: obserwuj go, nie rob pochopnych krokow i szybkich planow na przyszlosc. pozdrawiam

Gość monia0730
bardzo cieszę się z waszych odpowiedzi, chociaz ich tresc mnie przeraziła. :( dałabym sobie z nim spokoj, ale daje mi do myslenia fakt że 2 jego kolegów zawarło szczęsliwe malzeństwa tu w Łodzi, chociaż po paru miesiącach nie mozna stwierdzić na jak długo szczęśliwe. Ja z moim Ayo odkąd się poznaliśmy widujemy się codziennie w pracy i po, więc chyba na razie innej dziewczyny nie ma......

Gość polka ktora byla z czarnym
witam cie uwazaj na niego!! bylam zona obywatela Keni .Poznalismy sie na studiach znal perfekt polski.Bylismy na ostatnim roku .Wydawalo mi sie ze nikt nie kocha mnie tak jak on, byl cudowy w zwiazku ,sex itd superrr tak mi sie wydawalo.Poprosil mnie o reke po pol roku bylam w 7 niebie .Po slubie rowiez bylo cudoooownie az do momentu gdy dostal polskie obywatelstwo.Znienil sie bardzooo zaczol mnie bic gwalcic i ponizac nie wiedziala ze ktos moze tyle lat udawac.Na sczzescie teraz juz nei jestem z nim bylam glupia kilka razy mu wybaczalam ze mnie zdradzil czy pobil do nieprzytomnosci bo go kochalam ale powiedzialam w koncu nie! zwiazal sie potem z inna czarna .Oni chca tylko miec polskie papiery dlatego biora slub.Mysle ze biale kobiety sa dla szpanu a nie do milosci dla nich.Nie powtorz mojego bledu blagam!

Gość polka ktora byla z czarnym
on sie mna chwalil innym czarnym a jak juz mielismy slub to jeszcze bardziej .potrafil tak klamac a ja myslalam ze bardzo mnie kocha .odwrocilam sie od rodziny i przyjaciol ktorzy mnie przed nim ostrzegali .ale ja bylam slepa...

pozatym oni roznosza roznego rodzaju choroby od hiv po kile i inne bo to jest biedny kraj i ludzie tam nie chodza do lekarzy. Jak chcecie sie z nimi wiazac to wasza sprawa ale przygotujcie sie na to ze pozniej zaden polak was nie bedzie chcial jak wasza szpara bedzie zareazona hivem ;d

Gość monia0730
czy naprawde nie ma tu żadnej kobietki w szczęśliwym związku z czarnym mężczyzną? :((