Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kumkająca kura

wczasy pod gruszą na wychowawczym

Polecane posty

hej mam pytanie czy jeśli jestem na urlopie wychowawczym a mam umowe w [racy na czas nieokreślony to czy mi przysługują pieniądze za wczasy pod gruszą???

Gość *tak
bylam przewodniczaca funduszu socjalnego; bedac na wychowawczym masz takie same prawa do wszystkich swiadczen jak gdybys chodzila normalnie do pracy; zloz wniosek wraz z odpowiednimi dokumentami i czekaj na decyzje komisji;

Gość goniaaaa
nie, tylko pod warunkiem, że macie bardzo małe dochody na członka rodziny, coś chyba ponad 300 zł, o ile dobrze pamiętam

to chyba zależy od regulaminu firmy, w naszej jest że z wczasów pod gruszą można skorzystać wtedy gdy bierzesz 14 dni kalendarzowych urlopu wypoczynkowego ciurkiem więc przy urlopie wychowawczym odpada.

Gość *tak
zgadza sie, ze powinno sie byc 14 dni pod rzad na wczasach a regulamin firmy nie moze byc mniej korzystny niz ustawa o ZFSS

Gość *tak
tzn 14 dni wolnych pod rzad (moze byc np 10 dni urlopu plus 2 weekendy i masz 14 dni)

no tak ale jak jesteś na wychowawczym to jak jednocześnie wykorzystasz te 14 dni urlopu wypoczynkowgo, możesz je wykorzystać przed wychowawczym albo po.

Gość goniaaaa
W czasie urlopu wychowawczego pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie. Natomiast osoba korzystająca z urlopu wychowawczego ma prawo do zasiłku wychowawczego. Warunkiem jego uzyskania jest spełnienie kryterium dochodowego. Należy pamiętać, że funkcją zasiłku wychowawczego jest wsparcie socjalne rodziny, a nie wyrównanie utraconego dochodu. ***

słonko jak pracowałm to tez trzeba było wziąśc 10 dni roboczych ciurkiem czyli 2 tyg wtedy wypłącali gruszkę a cholerka z tego kodeksu co mi podała *tak nic nie moge wyczytać :(

gooonia my tu o czymś innym piszemy. Kurka no jak pracujemy wszystko jest jasne ale na wychowawczym za diabła nie weźmiesz wypoczynkowego.

Gość *tak
kochana pogrzeb w internecie http://www.idn.org.pl/sonnszz/reg_fss.htm przyklad - przeczytaj pkt 3) moga korzystac pracownicy przebywajacy na urlopie wychowawczym; przeczytaj regulamin w twojej firmie i porownaj go z ustawa - mysle jednak, ze nie bedzie problemu;

Gość goniaaaa
poza tym, ten zasiłek jest bardzo niski, nie pamietam dokłądnie4 ale naprawdę coś marnego

Gość *tak
poza tym w regulaminie ZFSS w Twojej firmie powinny byc regulacje dotyczace tej kwestii

Gość goniaaaa
oj przepraszam Was, nie wczytałam się do końca:) sama się zastanawiam czy iśc na wychowawczy, własnie jestem w ciąży i tak trochę mam watpliwości, w sumie wiadomo, że do pracy muszą przyjąć 9umowa na czas nieokreslony) ale niekoniecznie na to samo stanowisko i ogólnie niechetnie patrzą na takie przejścia kobiet na wychowawczy, a powiedzcie mi co Wy o tym myślicie>:)

Gość *tak
kumkajaca kuro - a nie lepiej zeby maz wzial dofinansowanie u siebie w firmie? chyba ze jestes samotna mama?

Gość podpowiedzcie
goniaa wys zasilku wychowawczego to 400 plus 48 rodzinnego

Gość *tak
to moze niech on wezmie u siebie, szybciej, prosciej, bez komplikacji