Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badawicka

Czy to zbyt szybko??????/

Polecane posty

Gość badawicka

Chodze z chłopakiem ponad rok(dokładnie rok i niecale 2miesiace) chcemy sie zareczyć a za rok lub dwa wziasc ślub czy to normalne czy uwazacie ze za szybko??

Gość jurny chłopak
Po co ci ten ślub?

Gość ja uwazam ze w sam raz
:)

Gość a czym badasz tego wicka
??

Gość dobre sobie
Ja bym jeszcze z nim pochodziła, z osiem lat moze, a potem zaręczyny. Za następne pięć lat ślub. Myślę, że to w sam raz

Gość a jak byliście nasto
jeśli wam jest fajnie ze sobą i jesteście pewni decyzji to nie przejmujcie się zdaniem innych ; poza tym ślub po 2-3 latach to nie tak bardzo szybko

jesli jestescie tego pewni i na tyle odpowiedzialni aby wkroczyc razem na nowe zycie. to jest to jak najbardziej normalne. zycze powodzenia. aby tylko to nie byla decyzja podjeta zbyt pochopnie.your life

Gość badawicka
Pewnie dlatego mi ten slub bo jestem tradycyjna :D marzy sie mi taki prawdziwy slub i rodzinka :D:D:D

czasami lepsza szybka decyzja - ja miałam podobnie, jesteśmy dwa lata po ślubie, na razie bez zgrzytów

Gość gienaaa
Znam takich ktorzy pobierali sie po dwoch miesiacach znajomosci. Roznie z tymi slubami bywa. Niektorzy sa ze soba latami, a po slubie nagle wszystko sie psuje, inni decyduja sie szybko - i akurat im sie udaje...

Gość haaneeczkaa
Ja tez podobnie chodze z chłopakiem ale mam 18lat (ukochany ma20)on chce mi dac teraz niedługo pierscionek zareczynowy a pozniej jak ja skoncze szkołe zeby zarobic na ślub i sie ożenic............i Mamm takie samo pytanie jak autorka......

Gość badawicka
tez po to ten ślub, bo chłopak nadziany no i przed ślubem nie moża, a mnie bardzi swędzi krocze. Niby nie w krocze mozna, ale ile razy mozna w ucho ... :(

Gość pełka
Kto ci powiedzial, ze przed slubem nie mozna? Boze kobieto...

pełka - nie wydaje mi się, żeby ten podszywacz był kobietą... badawicka - myślę, że idealnie. Jeśli będziecie zaręczeni, zamieszkacie ze sobą i nie będzie zgrzytów, to kto wie... Życzę szczęścia!:*

Witam Panie Co do tematu... Ja kończę niedługo 19 lat,mój partner 18.Chcemy się zdecydować na ślub.Jesteśmy już razem od 6 lat,rodzice nie mają nic przeciwko,choć jest zdziwienie,że tak szybko.W przyszłym roku chcemy wziąść ślub cywilny,a za jakiś czas kościelny(choć co do tego 2 jeszcze nie wiem). Cywilny planujemy skromny,tylko dla najbliższej rodziny czyli rodzice,teściowie,rodzeństwo ... a jeśli chodzi o kościelny to tradycyjny z pompą być może za granicą Mam do Was pytanie - czy waszym zdaniem nie jesteśmy za młodzi na ślub?Oboje jesteśmy pewni tej decyzji pomimo tak młodego wieku i chciałabym znać wasze zdanie na ten temat.

Gość to wasza
indywidualna sprawa.. Forum Ci w decyzji nie pomoże. Natomiast zastanów się po co Ci ślub kościelny- bo wierzysz czy dla pompy? Jeśli wierzysz, co co cywilny? Jeśli dla pompy.. no comments..

Gość Sarka-farka
Ojojoj co taki strażacki ślub , bzykać się można bez papierów

ja katoliczką aż taką wielką nie jestem,ale mój narzeczony by chciał... w sumie cywilny mi wystarczy xD nie chodziło mi o podjęciu decyzji,tylko chciałam usłyszeć wasze zdanie,ponieważ np moi przyjaciele odradzają mi tej decyzji,a rodzina nie... poza tym bardzo mało ludzi głównie mężczyźni myślą o ślubie tak na poważnie...ale są też i wyjątki...

Gość Emila24
Jeśli pyatsz na forum, czy to już czas, to chyba sama nie wiesz czego chcesz i nie jesteś gotowa na ślub...