Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iloniczek

mały labrador - poradzcie!

Polecane posty

Witam! Mam prawie 8 tygodniowego labradorka- suczke. Straszna rozrabiara. Chodzący odkurzacz! Wszystko gryzie i porywa kapcie. Macie jakąs rade na tresure? Wiem, ze to potrwa, ale moze macie jakies sprawdzone sposoby?

Gdy mój mały Benito :-) jadł wszystko w zasięgu swojej mordki kupiłam mu u weterynarza wędzone uszy. Jak zaczął je gryść robiło się miękkie a gdy już posmakował jadł tak długo aż zgryzł je całe-pomogło :-) Do dziś je uwielbia a ma już 1.5 roku. Może to pomoże odrobine? Weterynarz mówił, że psa tak samo jak dziecko swędzą dziąsła i dopóki zęby całe nie wyjdą szczeniak będzie gryzł wszystko :-)

popieram poprzedniczke-moja siostra też ma labladora i uwielbia własnie uszy wedzone,no i ma sporo zabawek które gryzie(piszcące udko,sznurek,piłki itd..w zoologicznym jest tego mnustwo

hmm...poprosze więcej rad. Własnie moją Galę zaniosłam do piwnicy, ma w klatce posłane spanko, swoje zabawki i..... Strasznie płacze. Ale cóż. Muszę ją uczyć (dziś 1 noc w piwnicy - ma zaświecone światło). W grudniu pojawi się maleństwo więc musi byc wytresowana.

Gość ale.......
można takiego psiaka szybko oduczyć. Moja sunia ma juz 10 lat. Kiedy byla mala i wszystko brala do pyska wowczas zawsze wolalam - pokaż co masz i zabieralam to co gryzla. Do dzisiaj sunia nie pogryzie niczego bez pokazania i uzyskania pozwolenia na gryzienie. Trzyma przedmiot w pysku i krązy z głupia mina wokół mnie. Jak dostanie moje pozwolenie to idzie pyta·c reszty domownikow. Na koniec jeszcze sie u mnie upewnia i jak jej pozwalam to zabiera sie do dziela. Teraz Twój szczeniak jest mały i musi gryźć. On sie bawi. Dlatego skorzystaj z rady moich przedmowczyń i kup mu dużą kość ze scięgien, swinskie ucho i inne duże przysmaki, żeby gryzł, ale nie polknął bo sie udlawi.

Gość ale.......
w grudniu bedzie miala pół roku więc nie moze byc wytresowana. to sie nie da. Pół roku to jeszcze szczeniaczek.

Gość po co kupiliscie psa
skoro teraz musi byc w piwnicy? :O jak w grudniu urodzi sie dziecko to mogliscie sobie darowac :O

Gość jak mozna
psa zamykac w piwnicy a jak urodzi sie drugie dziecko to pierwsze tez pojdzie do piwnicy?

Gość po co kupiliscie psa
bez sensu :( naprawde nie rozumiem po co byl Wam pies skoro teraz bedzie siedzial w klatce w piwnicy :( na tym ma polegac "tresura" jak piszesz? do grudnia w piwnicy? :O

och, ale wyolbrzymiacie! Jest na noc w piwnicy, żeby się nauczyć też być sama. Co jeśli nikogo w domu nie będzie? Nasika wszędzie ze strachu, poniszczy itd. Do klatki musi się przyzyczaić. Apropo: w grudniu przeciez dziecko się z psem bawic nie będzie!!! Po tych paru dniach musze powiedziec, że nasza Gala jest bardzo usłuchliwa. Na spacerze raczej trzyma się nogi, mniej gryzie.